Jamu atau Vitamin Sesuai Diambil Apabila Keguguran?

6:19 pm emalin mohd 2 Comments

Tiada siapa ibu mengandung inginkan episod keguguran. Namun kadangkala ia tidak dapat dihindarkan.

Keguguran bermaksud kehilangan bayi dalam kandungan sebelum minggu ke 24 kehamilan. Ada keguguran disebabkan oleh kromosom atau ada yang tidak diketahui puncanya.


Rasa sedih yang dialami selepas keguguran sukar untuk diungkapkan dengan kata-kata kerana pastinya ibubapa mengharapkan kehadiran bayi tersebut dalam kehidupan. Saat ini sokongan daripada suami amat diperlukan agar sama-sama mengharungi masa sukar.

Bagaimana mengurus emosi selepas keguguran?

Pada masa yang sama ibu juga perlu memulihkan diri agar kembali sihat. Pastikan makanan bernutrisi dan seimbang diambil untuk kesihatan diri dan juga kestabilan emosi.

Ada yang bertanya, jamu atau vitamin lebih baik dalam membantu proses penyembuhan ibu yang mengalami keguguran?

Kita lihat kebaikan Set Berpantang Shaklee ini yang juga boleh membantu ibu keguguran agar dapat mengembalikan kesihatan seperti sedia kala.

Bagaimana vitamin ini boleh membantu ibu keguguran?


Setelah keguguran pastinya ibu berada dalam stress dan terasa tegang seluruh badan. B Complex ini mampu memberikan kesan penenang kepada ibu sekaligus mengurangkan stress. Vitamin B Complex ini juga membantu dalam pembentukan sel darah merah yang mana mungkin banyak hilang semasa proses keguguran. Ia juga menukarkan makanan kepada tenaga menjadikan ibu lebih bertenaga.

2) VitaLea (Multivitamin)

Multivitamin Vitalea ini sangat penting kerana ia membekalkan 23 vitamin dan mineral yang sangat diperlukan oleh tubuh ibu yang keguguran. Istimewanya vitamin ini, ia disaluti spirulina yang kaya dengan vitamin dan mineral. Vitalea juga mengandungi zat besi atau iron, elemen yang paling diperlukan unuk penghasilan darah merah untuk menggantikan darah yang hilang semasa keguguran serta mengelakkan pucat dan tidak bermaya.


Vitamin C mengandungi elemen penyembuhan dan lekatan yang bertindak sebagai pencantum dan penyembuh luka. Ia juga membaikpulih sel dan tisu yang rosak serta meningkatkan imuniti sistem pertahanan badan. 

4) Zink

Zink membantu dalam memulihkan luka dan kerosakan tisu dalaman serta mampu menjadi sebagai penggalak keinginan seksual sekaligus mengatasi masalah kedinginan dalam hubungan intim suami isteri selepas tempoh keguguran.


Sel terdiri daripada protein dan ESP adalah soya iaitu salah satu sumber protein. Istimewanya ia adalah soya bukan GMO iaitu tidak dimodifikasikan dari segi genetik. Sel-sel yang musnah akibat proses keguguran boleh dipercepatkan penyembuhannya dengan membekalkan sumber protein yang mencukupi. Ia juga rendah indeks glisemik sekaligus memberikan tenaga berpanjangan dan menjadikan badan ibu lebih cergas.Ostematrix bukan sekadar kalsium. Magnesium di dalam Ostematrix membantu melegakan segala kekejangan otot di kalangan ibu keguguran. Ia juga dapat merehatkan otot dan saraf n ibu akan berasa lebih segar setelah bangun dari tidur. Ia dapat membekalkan kalsium kepada ibu sekaligus mengurangkan risiko osteoporosis.

Semoga vitamin ini dapat membantu para ibu dalam proses penyembuhan dan juga melegakan emosi.

Jamu atau vitamin? Pilihan di tangan anda....

Akhir kata, wahai wanita dan juga ibu..
Walau apa pun yang terjadi..
Seorang Ibu tetap hebat!


Untuk menempah Set ini, hubungi:
Marlinny bt Mohamad SID # 968112
PM: www.facebook.com/messages/emalinmohdmall 
http://emalinmohd.blogspot.com
Call / SMS / Whatsapp : 0192500978

Tiada siapa ibu mengandung inginkan episod keguguran. Namun kadangkala ia tidak dapat dihindarkan. Keguguran bermaksud kehilangan ...

2 comments:

  1. Amat elok sekali ibu keguguran ambil vitamin ni, dapat cepat-cepat sembuh in shaa Allah dan kembali subur, bersedia untuk mengandung kembaki

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yup. Sebab pastinya ibubapa tidak sabar untuk menimang cahayamata

      Delete