Kedai Asam Pedas Sedap di Ampang

4:40 pm emalin mohd 23 Comments

Jalan-jalan cari makan tengah hari Ahad. Antara kedai makan yang selalu dikunjungi. Kedai Asam Pedas Komando Kiosk berhampiran dengan Taman Nirwana Ampang dan Tiara Duta Apartment Ampang.


Hari ini order Asam Pedas Ikan Tenggiri dan Sembilang. Bersatu di dalam satu claypot.


Asam pedas kat sini datang sekali dengan set nasi, telur masin separuh dan sayur kobis goreng.

Ada juga sambal belacan yang sedap.


Harga pulak? Ok lah bagi saya. Yang penting sedap dan kena dengan selera tekak.


Kalau nak jalan-jalan cari makan asam pedas bolehlah ke sini ye. 😊😊







Jalan-jalan cari makan tengah hari Ahad. Antara kedai makan yang selalu dikunjungi. Kedai Asam Pedas Komando Kiosk berhampiran dengan Taman ...

23 comments:

  1. Pedas tak? hehe.. kalau pedas sangat.. saya xsebrapa nak makan.. hehe

    My blog :

    http://segalaceritera.com/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak sangat lah..Anak saya yang umur 7 tahun tu pun boleh makan :)

      Delete
  2. sedapnya berkecur air liur saya dibuatnya.

    ReplyDelete
  3. dari cahayacinta..

    waduh ini buat saya kelaparan heee..kelmarin baru buat ikan parang mask tumis asam melaka heee..asal rindu nak balik melaka mesti buat sendri kta umah geeee..wajib ada isi belacan ahak..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Suri, buatlah entry resepi asam pedas..boleh saya try buat sendiri

      Delete
  4. lapar plak tengok asam pedas tu..memang favourite puteri :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang sedap tau Puteri ..hihi

      Delete
  5. wahhhhhhh, saya suka asam pedas ikan pari hehe

    ReplyDelete
  6. kecuurrrr ailiyo tengok asam pedas tu.. :D
    kalau kebetulan lalu sini bole la singgah ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Singgah ct..jangan tak singgah..takda lah jauh sangat dgn putrajaya tu :)

      Delete
  7. ada2 sahaja dia ni ekekeke...sis sedap pakai ikan pari sedap ikan parang ke..

    sesekali makan kedai syok kan...

    ni ampang ceruk mana...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kat taman nirwana tu...xda la jauh Dr Ampang point

      Delete
  8. yummm sedapnye.... i loikee asam pedas :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Me too :)
      Tapi tak reti masak asam pedas..hihi

      Delete
  9. sedapnya asam pedas.. mana la nk carik kat qatar nih.. huhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jauh sangat tu..kena buat sendiri tu tapi cukup ke bahan nak buat asam pedas?

      Delete
  10. kecurnya tengok...oh my...rindu masakan ibu =(

    ReplyDelete
  11. meleleh... tapi setakat ni asam pedas best asam pedas che ad kat melaka....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Asam pedas Melaka tak boleh lawan kalau kat tempat sendiri :)

      Delete
  12. Kene cuba ni... paling sy suka kalau ke melaka mesti cari asam pedas cik ani parit jaya... kat MITC air keroh.. mmg terbaik...

    ReplyDelete