ESP Shaklee Tak Sedap!!

6:16 pm emalin mohd 0 Comments

ESP tak sedap? Rasa berketul-ketul macam pasir...bluek...

Betul ke tak sedap? Kalau tengok resepinya macam SEDAP..

Resepi ESP:


ESP + Jus
ESP + Nesvita
ESP + Yogurt
ESP + Fresh milk
ESP + Susu tepung
ESP + Hot chocolate
ESP + Milo / Horlicks
ESP + Susu strawberi
ESP + Freshmilk + Oreo
ESP + Celery + Epal hijau
ESP + Susu perisa Strawberi + Buah strawberi
ESP + Fresh milk + Oat + Serbuk koko + Madu
ESP + Freshmilk + Kurma + Almond + Buah (Kurma direndam di dalam susu sebelum diblend dengan semua bahan)
ESP + Performance drink Shaklee + Mealshakes Shaklee (Ni pasti bertenaga terutama yang sedang berpuasa)


ESP + Mealshakes + Susu Strawberi
Jadi, apa yang punca tak sedapnya? Antara puncanya ialah membancuh dengan menggunakan sudu sahaja dan kurang 'shake'. Kena goyang lebih sikit untuk 'shake' tu. Biar sebati dan boleh bakar kalori juga.

Lagi satu sebab ESP ni protein, jadi ESP tak boleh bancuh dengan air panas. Protein musnah pada suhu tinggi. Jadi sia-sia nanti tak dapat nutrisi.

Shaklee pula dah bagitau siap-siap, sehari boleh minum maksimum 3 sudu ESP sahaja. Tak payah lebih-lebih. Jadi, boleh buat samaada:

  • 1 sudu untuk pagi, petang & malam
  • 2 sudu pagi & 1 sudu petang
  • 3 sudu pagi
  • 1 sudu sahaja sehari sekali pun boleh juga

Apa yang best sangat ESP Shaklee ini? Jom tonton video ini.




Selain daripada itu. ia juga:

1) Milkbooster
2) Susu menjadi lebih pekat
3) Menghilangkan parut sebab ESP kan protein dan sel kulit terbentuk dari protein.
4) Kulit menjadi, gebu, mulus & berseri
5) Memberikan kesan kenyang yang lama sebab Glisemik Indeks 39 sahaja
6) Memberikan tenaga serta-merta dan kekal lama
7) Menganjalkan payudara
8) Baik untuk ibu hamil kerana membekalkan protein yang mana kekurangan protein boleh menyebabkan keguguran
9) Baik untuk pesakit diabetes kerana kadar GI rendah
10) Boleh membantu untuk pengurusan berat badan kerana 105Kcal sahaja untuk 3 sudu ESP






p/s: Apa resepi ESP korang? Jom share


Hubungi Pn Emalin di 0192500978
PM: www.facebook.com/messages/emalinmohdmall


ESP tak sedap? Rasa berketul-ketul macam pasir...bluek... Betul ke tak sedap? Kalau tengok resepinya macam SEDAP.. Resepi ESP: ESP ...

0 comments: