4 Supplement Untuk Kurus

2:26 am emalin mohd 0 CommentsTeruja kan baca testimoni Kakak dalam mengurangkan berat badan.

Jom kita refresh balik sama ada kita berada dalam golongan berisiko menghadapi masalah kesihatan diakibatkan oleh masalah berat badan.

Cara pengiraan BMI: Berat / (Tinggi x Tinggi)

* Berat dalam kg dan Tinggi dalam meter.

Kurang 18.5 = Kurang berat badan
18.5-24.9 = Normal (Ini yang kita semua nak)
25-29 = Lebih berat badan
Lebih 30 = Obesiti


Itu, pengiraan BMI namun ada lagi satu cara pengiraan iaitu dikenali sebagai WHR.  WHR ialah pengiraan nisbah lilitan pinggang berbanding punggul.Terdapat perbezaan bagi WHR lelaki dan wanita yang mana lelaki mengalami risiko tinggi masalah kesihatan jika kiraan melebihi 1.0 dan wanita jika melebihi 0.85.

WHR: Lilitan pinggang / Lilitan punggulJadi, apa 4 produk untuk kurus ini?

1) Shaklee Cinch ™ Shake

Shaklee Cinch ™ Shake Mix mengandungi leucine , satu rangkaian asid amino yang berfungsi dalam metabolisme protein. Leucine telah terbukti untuk memberi isyarat sintesis protein dalam tisu otot yang boleh membantu mengimbangi kehilangan tipikal otot yang biasa dilihat dalam proses penurunan berat badan. Kehilangan otot membawa kepada penurunan dalam kadar metabolik atau potensi pembakaran kalori yang boleh memudaratkan dalam jangka panjang. 

Shaklee Cinch ™ Shake juga boleh digunakan sebagai sebahagian daripada diet glycemic yang rendah dan telah terbukti secara klinikal berbanding karbohidrat ringkas. Shaklee Cinch ™ Shake boleh menggantikan beberapa sumber makanan protein yang tinggi lemak tepu dan kolesterol untuk membantu dalam kesihatan jantung secara keseluruhan. 

Setiap hidangan ( dengan 8 oz. Susu tanpa lemak ) menyediakan kira-kira 270 kalori, 35 gram karbohidrat, 24 gram protein, 3 gram lemak dan 6 gram serat pemakanan terlarut . 

2) Shaklee Cinch ™ Energy Tea

Ia adalah minuman teh untuk memberikan tenaga untuk individu yang aktif yang sedang mengurangkan pengambilan kalori mereka untuk memudahkan penurunan berat badan. Dengan Energy Tea ini badan tidak akan berasa penat walaupun dalam proses mengurangkan pengambilan kalori dalam pemakanan seharian.

Ia terdiri daripada campuran teh : Matcha Green Tea Powder, Ekstrak Teh Hijau , Ekstrak Teh Rooibos Merah dan Ekstrak Teh Putih. 

Satu hidangan Shaklee Cinch ™ Energy Tea menyediakan hanya 5 kalori.
3) Alfalfa atau Herb-Lax (boleh juga kedua-duanya) - membuang lemak dan toksin


4) Lecithin atau Omega Guard (boleh juga kedua-duanya) - memecah lemakSumber: SiniBoleh baca juga Tips Untuk Kurus.

Hubung Pn Emalin di 0192500978 (Call / SMS / Whatsapp)
PM: www.facebook.com/messages/emalinmohdmall

Jemput 'like' FB Emalinmohdmall

Teruja kan baca testimoni Kakak dalam mengurangkan berat badan. Jom kita refresh balik sama ada kita berada dalam golongan berisi...

0 comments: