5 Sebab Kenapa Mertua Saya Minta Saya Belikan Shaklee

Banyak-banyak vitamin dan supplement di pasaran, hanya Shaklee sahaja mertua saya akan minta saya belikan.


Bukan sedikit vitamin dan supplement di pasaran bukan? Tapi kenapa jenama Shaklee yang menjadi pilihan mereka?

Antara vitamin dan supplement yang akan mertua minta menantunya ini belikan ialah:

Set Untuk Lutut Kuat 
Ia terdiri daripada Ostematrix, Omega Guard dan AJHT

Nak tau tak jika ada masalah lutut antara yang doktor sarankan sebagai supplement ialah glukosamine. AJHT mengandungi glukosamine dan juga diperkaya dengan yang lain untuk meningkatkan kadar serapan glukosamine tersebut.

Omega guard tu pula mengurangkan rasa sakit atau dipanggil radang yang berlaku terutama pada sendi atau lutut.

Ostematrix  adalah kalsium dengan magnesium dan vitamin D untuk memastikan bekalan kalsium mencukupi untuk mengelakkan osteoporosis.

Selain itu, set yang menjadi pilihan juga ialah Set Gout. 

Gout jika tersalah makan sakitnya rasa tidak kepalang. Jari kaki akan kelihata bengkak dan berwarna kemerahan. Sakitnya pula seperti ada duri yang mencucuk dari dalam daging.

Untuk set gout ini hanya tambah Alfalfa daripada set lutut di atas. Alfalfa berfungsi sebagai agen detoks dengan membantu menyingkirkan asid urik yang menjadi punca kepada gout yang berlaku.

Bukan itu sahaja mereka juga mengamalkan Vita-lea, vitamin B Complex dan juga Zinc Complex.

Banyak bukan yang mereka amalkan.

Kenapa ya Shaklee yang menjadi pilihan?

1) Produk Shaklee yang dijamin Sentiasa Selamat. Mertua telah mengamalkan Shaklee sebelum saya mengenali Shaklee lagi. Saya rasa dalam tahun 1990an mereka telah menjadi pengguna Shaklee. Pastinya produk yang dikeluarkan Shaklee selamat kerana ia bertaha sehingga ke hari ini.

2)  Produk Shaklee yang dijamin Sentiasa Berkesan. Pastinya vitamin dan supplement yang diamalkan ini berkesan sebab telah digunakan dalam tempoh yang lama. Jika tidak, masakan mertua saya setia dengan Shaklee?

3) Halal. Shaklee juga mempunyai sijil HALAL yang dikeluarkan oleh Islamic Services of America iaitu salah satu badan yang diiktiraf oleh pihak JAKIM.



4) Harga yang berpatutan. Harga Shaklee tidaklah mahal jika dibandingkan dengan kemampuan vitamin itu sendiri yang boleh menyerap dengan mudah di dalam badan kita. Disebabkan itu, pengguna Shaklee akan setia dengan produk Shaklee.

5) Vitamin Shaklee membantu mertua untuk rasa lebih sihat dan mengatasi masalah kesihatan yang dialami pada usia kini. 

Jika mertua saya juga mempercayai Shaklee, anda bila lagi?

Hubungi Pn Emalin Mohd (SMS / Whatsapp) 0192500978 

4 comments:

  1. wah..best la produk shaklee macam tu..dah ada pengguna yang setia

    ReplyDelete
  2. Mak mertua kenal Dulu shaklee ni dari saya

    ReplyDelete