Cara Mengatasi Masalah Sakit Gastrik Kronik Dengan Mudah

4:55 pm emalin mohd 0 Comments

Apabila mula ada tanda-tanda pedih ulu hati atau sakit dada, pesakit gastrik akan mulai resah. Kerana ini adalah tanda-tanda awal gastrik akan menyerang.
Sekali gastrik menyerang ada yang sampai terbaring kerana kesakitan yang dialami seperti yang berlaku pada Pn Farahana ini.

Dan tanpa disangka-sangka penyakit gastrik yang dialami sejak 10 tahun lepas, hilang selepas beliau berpantang.

Adakah kerana berpantang sakit beliau hilang atau???

Jom kita saksikan apa yang beliau alami sebenarnya.Sengsara Gastrik Kronik 10 Tahun Terubat Secara Tak Sengaja? Biar Betul... from iReach HD on Vimeo.
Dia pesakit gastrik kronik sampai tak boleh bangun 10 tahun lepas. Tapi kini beliau cergas. Apa rahsianya?

Dalam Set Berpantang Shaklee ada vitamin dan supplement yang terdiri daripada Vitamin B Complex, multivitamin Vita-Lea, Sustain Release Vita-C, Ostematrix, Zinc Complex dan ESP.

Dalam set ini ada 2 vitamin dan supplement yang Pn Farahana yakin telah membantu mengatasi masalah penyakit gastrik yang dihadapi ditambah dengan satu lagi supplement iaitu Peppermint Ginger Plus.

Bagaimana vitamin dan supplement ini membantu?


  • Vitamin yang mengandungi kalsium dengan magnesium dan vitamin D
  • Membantu meneutralkan asid yang telah memasuki esofagus dan menyebabkan pedih ulu hati.
  • Kekurangan kalsium dalam tubuh juga menyebabkan penyakit gastrik dan ostematrix ini boleh membekalkan keperluan kalsium dalam badan. 
  • Sumber protein unggul daripada kacang soya dalam ESP merupakan sejenis tumbuhan yang tinggi sifat alkalinya yang dapat meneutralkan keasidan di dalam perut. 
  • Nutrien protein yang terkandung di dalam ESP sangat membantu membina sel-sel badan yang baru bagi menggantikan sel-sel lama yang telah rosak akibat dihakis oleh asid hidroklorik berikutan proses pecernaan makanan 
Peppermint Ginger Plus 

  • Membantu pencernaan dengan merangsang pengaliran cecair pencernaan semulajadi.
Selain itu, vitamin B Complex juga boleh bertindak sebagai ubat penahan sakit bagi mengurangkan rasa sakit yang dialami.

Jangan biarkan penyakit gastrik ini menghantui diri anda. Untuk pertanyaan lanjut dan konsultansi percuma, hubungi:

Pn Emalin Mohd (SMS / WHATSAPP) +60192500978
Apabila mula ada tanda-tanda pedih ulu hati atau sakit dada, pesakit gastrik akan mulai resah. Kerana ini adalah tanda-tanda awal gastrik a...

0 comments: