Faedah Mengambil Multivitamin dan Cara Mendapat Multivitamin Percuma

10:00 am emalin mohd 0 Comments


Multivitamin dan multimineral bermaksud supplement yang mengandungi pelbagai jenis vitamin dan mineral dalam satu tablet pil. Satu untuk semua, semua untuk satu. Amat sesuai untuk yang tidak gemar mengambil pelbagai jenis pil pada satu-satu.

Tahukah anda bahawa Shaklee adalah pengeluar multivitamin pertama di dunia? dan sehingga kini setelah berusian 100 tahun ia masih utuh digunakan. Malah ia antara pilihan utama pemgamal vitamin dan suppmenet.

Multivitamin pertama yang dicipta oleh Dr Shaklee pada tahun 1915

Sejarah penemuan multivitamin pertama dunia
Senarai vitamin dan mineral yang terdapat di dalam Vita-lea

Vitalea mengandungi multivitamin dan multimineral yang diformulasi khas untuk membantu melengkaokan keperluan mikronutrient lelaki, wanita malah golongan remaja. Ia memberikan khasiat 23 multivitamin dan multimineral yang diperlukan secara harian termasuk vitamin antioksida seperti vitamin C dan E. Ia juga mengandungi vitamin A di dalam bentuk beta-karoten, kalsium, magneisum dan fosforus. Vitalea memberikan nutrien yang diperlukan untuk mengekalkan kesihatan imun, kardiovaskular dan fungsi visual serta memastikan keperluan mikronutrient dipenuhi dengan mengamalkan secara berterusan.

Kehidupan masa kini yang banyak menggunakan bahan makanan tidak segar seperti 'processed food' juga antara penyumbang kepada kekurangan vitamin tertentu seperti vitamin A, B6, kalsium, magnesium, zat besi dan zinc. Pengambilan sayur dan buah yang tidak mencukupi atau kurang segar juga antara penyumbang kepada vitamin C, fiber dan vitamin anti oksida yang lain. Dengan pengambilan Vita-Lea secara berterusan ini mampu membekalkan vitamin dan mineral yang diperlukan oleh tubuh badan.Antara golongan yang amat sesuai mengambil Vita-Lea secara berterusan ialah:

1. Golongan yang terlalu sibuk yang amat memerlukan tenaga serta kecerdasan fikiran secara berterusan.

2.  Golongan yang tidak dapat mengamalkan pemakanan mengikut piramid makanan dan ada kalanya tidak sempat makan lantaran kesibukan. 

3. Golongan yang menghidap anemia kerana Vita-lea diperkaya dengan zat besi yang membantu dalam pembentukan sel darah merah.

4. Untuk yang ingin awet muda kerana Vita-lea membantu melambatkan proses penuaaan.

5. Ibu hamil, berpantang dan menyusu anak kerana nutrisi mencukupi amat penting bagi kesihatan ibu dan anak.

Dan lebih istimewa lagi, sempena ulang tahun ke 100 tahun Vita-lea, ia juga ingin memberikan hadiah harijadi kepada semua peminat Vita-Lea. Hanya menjadi ahli Shaklee dan membuat pembelian mana-mana produk Shaklee hatta sebotol Chewable Vitamin C berharga RM33.75 atau Herbal Blend Shaklee bernilai RM27.50 layak mendapat sebotol Vita-lea bernilai RM88.75 bermula Mei 2015 sehingga Oktober 2015. Dapatkan hari ini sebelum kehabisan stok!


Tempah sekarang. Hubungi,
Marlinny bt Mohamad SID # 968112
PM: www.facebook.com/messages/emalinmohdmall 
http://emalinmohd.blogspot.com
Call / SMS / Whatsapp : 0192500978


Multivitamin dan multimineral bermaksud supplement yang mengandungi pelbagai jenis vitamin dan mineral dalam satu tablet pil. Satu untuk ...

0 comments: