Bahaya Minum Air Vending Machine

Penemuan yang dilaporkan daripada suratkhabar The Star pada 19 Ogos 2014 amat mengejutkan. Rupa-rupanya air daripada mesin layan diri atau vending machines tersebut kotor. Malahan berbahaya untuk kesihatan.



Sumber air tersebut rupa-rupanya tercemar sama seperti sumber air yang tidak dirawat. 

Sepatutnya dalam air untuk diminum tidak sepatutnya ada bakteria seperti E. Coli tersebut.

Hasil kajian juga mendapati tiada kesan florida dalam air tersebut. Florida ini berfungsi untuk membunuh bakteria tersebut. 

Dan lazimnya, kita percaya pada vending machines tersebut. Air yang dibeli tadi dengan harga semurah 20 sen sahaja terus diminum tanpa dimasak atau ditapis lagi.


Bakteria dalam air tercemar tadi seperti E Coli boleh memberikan kesan negatif kepada kesihatan seperti cirit-birit, kekejangan dan masalah perut yang lain.


Nak guna air terus daripada paip di rumah? Paip air di rumah pun kadangkala memberikan Warna air yang nampak tidak sesuai untuk diminum. Nak tak nak perlu juga sumber air yang telah ditapis. Tapi, berapa pula harga filter air?


Seronok tak kalau dengan menggunakan jag macam gambar di atas tu boleh menukarkan air daripada warna seakan kekuning-kuningan kepada warna yang jernih?

Harga pula takdalah sampai mencecah 4 angka. Tak sampai pun setengah daripada 4 angka. Dan tambah baik lagi dengan saiz macam tu boleh dibawa ke mana sahaja. 


Get Clean Water Pitcher Ada 4 keistimewaan utama:

1) Selamat
Diiktiraf oleh Water Quality Association dan mampu mengurangkan plumbum dan bendasing lain yang terdapat di dalam air.

2) Handal
Menghasilkan 303 liter air daripada setiap turasan iaitu 2 kali ganda lebih baik daripada Jenama lain.

3) Mesra Alam
Menggunakan blok karbon isian semula dan penurasnya daripada tempurung kelapa. 

4) Pilihan Bijak
Tak perlu dah beli air di vending machines yang kurang Selamat dan lebih jimat daripada membeli air Botol dari pasar raya. Dan penurasnya mempunyai indicator bila perlu ditukar. Jadi lebih baik dan jimat untuk seisi keluarga.

Teruja untuk terus membeli? Hanya klik link di bawah dan dapat terus 3 refill dengan harga RM460 sahaja.

https://www.shaklee2u.com.my/widget/widget_agreement.php?session_id=&enc_widget_id=8a3e0404c419498a8636cf91c55edbe3



Untuk Konsultasi percuma atau pertanyaan lain, hubungi:
Marlinny bt Mohamad SID # 968112
PM: www.facebook.com/messages/emalinmohdmall 
www.emalinmohd.blogspot.com
Call / SMS / Whatsapp : 0192500978

No comments:

Post a Comment