Petua Atasi Sembelit Anak

8:25 am emalin mohd 0 Comments
Bagi ibu yang memberi anaknya susu formula, antara masalah yang selalu dihadapi ialah anak menghidap sembelit. Sebab itu, susu ibu yang terbaik sebab sembelit takkan ada pada anak yang menyusu ibu.

Tapi, setelah anak berumur 2 tahun dan tidak menyusu ibu dan beralih kepada susu formula mungkin menghadapi masalah anak yang sembelit. Nak mencari susu formula yang sesuai dan serasi dengan anak 100% kadangkala bukan mudah. Ada yang anak suka tapi masalah sembelit pula. Ada yang susu formula serasi dengan anak tidak menyebabkan sembelit tapi anak tak suka pula. Nak test try cuba pula, susu formula bukan murah. Mencecah RM100 untuk satu tin. Kalau asyik bertukar ganti berapa pula nak habiskan duit sehingga jumpa susu formula yang sesuai.Mudah dan senang untuk atasi sembelit anak ni. Hanya tambah Meal Shakes dalam susu formula kesukaan anak anda. InsyaAllah boleh atasi masalah sembelit anak kerana Meal Shakes mengandungi serat larut yang boleh mengatasi masalah sembelit anak.

Meal Shakes ini berperisa vanila dan sedap sekali dicampur dengan Air Milo atau susu. Boleh di 'shake' atau nak lagi sedap dan berkrim boleh campur dengan ais batu dan diblender sekali. Dah jadi Ice Blended Milo Meal Shakes. Yummylicious tau!!Meal Shakes dihasilkan daripada bahan semulajadi seperti buah-buahan, sayur sayuran, kacang soya, lactalbumin dan lain-lain.

 
Apa itu lactalbumin?
Ia adalah protein yang dihasilkan oleh 8 kumpulan protein. Lactalbumin adalah protein premier dalam susu ibu. Turut hadir dalam protein ini adalah kuantiti besar asid amino cysteine . Kompaun ini berfungsi untuk membantu meningkatkan sistem imun. Asid amino ini diperlukan dalam badan, tetapi badan tidak boleh menghasilkan sendiri. Kelebihan lactalbumin ini membantu kanak-kanak yang kurang selera makan dan menambah seleranya serta seterusnya meningkatkan berat dan perkembangan normal anak anda.

Antara 7 sebab lain Meal Shakes penting untuk anak-anak kita..
  • Menyediakan 24 jenis vitamin dan mineral termasuk lecithin soya - boleh jadi breakfast on the go.

  • Kaya dengan protein yang tidak mengandungi laktosa untuk pembinaan sel-sel badan - boleh menambah berat badan anak atau orang dewasa.
 
  • Mengandungi asid folik, biotin, kaya dengan kalsium dan magnesium untuk tumbesaran badan anak-anak.
 
  • Mengandungi vitamin A, C, E, zinc & selenium untuk bertindak melawan penyakit - sesuai untuk anak-anak yang duduk di taska yang sering kena penyakit berjangkit seperti demam, selsema dan batuk.
 
  • Mengandungi vitamin B lengkap untuk membina sel darah merah - Memberikan kompleksi wajah yang berseri dan cantik.
 
  • Tidak mengandungi pewarna dan perisa tiruan - baik untuk kesihatan.
 
  • Detoksifikasi - mengandungi serat larut 
Untuk anak saja ke Meal Shakes ni? TAK..... seisi keluarga boleh minum Meal Shakes ni. Untuk ibubapa boleh juga dicampur dengan ESP dan Performance Drink untuk kekal bertenaga atau untuk anak-anak kita yang aktif bersukan.


Hubungi Pn Emalin di 0192500978
PM: www.facebook.com/messages/emalinmohdmall

Bagi ibu yang memberi anaknya susu formula, antara masalah yang selalu dihadapi ialah anak menghidap sembelit. Sebab itu, susu ibu yang...

0 comments: