Hilangkan Ketumbuhan Dalam Buah Pinggang

5:02 pm emalin mohd 0 Comments


Semasa bersembang dengan rakan, beliau maklum balik kampung seminggu nak temankan ibunya pergi check up. Untung ibunya sebab anak sudi luangkan masa untuk check up kan? Rupa-rupanya ibunya ada ketumbuhan dalam buah pinggang dan ini kiranya rawatan susulan. Sebelum ini, ibu rakan ni maklum selalu sakit pinggang dan bila tak tahan tu yang pergi buat rawatan kat hospital. Rakan saya ni bila tahu ibunya ada cyst dalam buah pinggang cubalah berikhtiar. Pilihannya ialah supplement Omega Guard untuk ibunya. Nak bagi banyak sangat risau pula risau buah pinggang ibunya terbeban. Dan, terkejutnya rakan saya ni bila buat rawatan susulan baru-baru ini, ketumbuhan atau cyst dalam buah pinggan telah mengecut. Alhamdulillah, membantu juga Omega Guard ni kan. 




Dan mengikut kidney-cares, minyak ikan omega membantu dalam mengekang pertumbuhan cyst dalam buah pinggang.




Apa maksud ketumbuhan / cyst pada buah pinggang?

Ia adalah kantung bulat yang licin dengan tisu berdinding nipis atau kantung tertutup yang biasanya dipenuhi dengan cecair . 

Cyst dalam buah pinggang biasa berlaku apabila usia meningkat dan hampir separuh lelaki berumur lebih 50 tahun mempunyai cyst dalam buah pinggang. Ia tidak diwarisi dan berlaku kepada individu tersebut sahaja.

Lazimnya, cyst buah pinggang tiada gejala dan yang menghidap cyst ini terjumpa apabila membuat ultrasound atau tomografi berkomputer ( CT) imbasan dilakukan untuk sebab lain.

Namun ada juga yang mengalami simptom sakit di sebelah atas, belakang atau tepi abdomen. 

Ada juga yang mengalami pendarahan atau jika ada jangkitan boleh menyebabkan demam. Ketika ini, memang rawatan perubatan diperlukan. Pernah terjadi juga namun jarang berlaku kerosakan pada buah pinggang akibat cyst ini.

Ada yang mengaitkan antara tekanan darah tinggi dengan cyst dalam buah pinggang. Namun tidak dapat dipastikan kaitan antara dua penyakit ini. 




Dan ini pula kisah Kak Su yang juga berjaya menghilangkan ketumbuhan dalam buah pinggangnya dengan supplement Shaklee
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Assalamualaikum dan salam sejahtera.
Saya Nor Suhaila Abdul, dikenali sebagai Kak Su.Saya berusia 40 tahun. Saya ingin berkongsi cerita tentang pengalaman saya menggunakan produk Shaklee.
Sebelum ini kulit saya tidak pernah mengalami masalah sehinggalah saya melahirkan anak yang ke 3. Muka saya dipenuhi jerawat dan kulit saya mulai kusam dan kering. Jeragat mulai naik di pipi dan juga di bahagian hidung. Saya memang pernah mencuba berbagai produk kecantikan dan suplimen tapi semuanya tak pernah kekal. Sehinggalah saya diperkenalkan oleh adik ipar saya iaitu kolegen Shaklee. Saya mencuba sebanyak sekotak. Tapi selepas itu saya stop sebab saya memang tak konsisten makan kolegen tersebut.

Suatu hari saya diserang sakit di bahagian pinggang sebelah kiri sehinggakan saya tidak dapat bangun dan sakit yang amat sangat. Selepas mendapatkan rawatan doctor, disahkan bahawa dibahagian kiri buah pinggang saya terdapat batu karang. Doktor memberikan saya ubat pecahkan batu karang. Saya makan sampai habis ubat tersebut tetapi rasa sakit dan kencing tidak lawas masih saya alami. Di samping masalah batu karang saya juga mengalami masalah tekanan darah rendah serta sering pening dan juga period yang tidak datang selama setahun lebih. 

Selepas bertanyakan kepada adik ipar dan membaca tentang testimony suplimen Shaklee, saya bertekad ingin mencuba VIVIX. Selepas mencuba vivix selama sebulan secara konsisten, perkara pertama yang menggembirakan saya ialah, saya sudah datang period dan kali ini period adalah selama 9 hari dimana sejak anak dara period saya hanya 4 hari sahaja. Setiap bulan period saya datang dengan konsisten selama 9 hari. Tanpa saya sedari, rasa sakit dulu sudah tidak dirasai lagi. Saya tidak lagi mengalami sakit di bahagian buah pinggang kiri, tiada lagi masalah kencing kotor serta tidak lagi mengalami sakit kepala keterlaluan seperti dulu. Malahan jarang sekali berjumpa doctor untuk rawatan. Saya ni memang tidak konsisten makan vitamin, tapi dengan vivix, boleh dikatakan saya akan minum setiap hari sebelum tidur tanpa terlupa. 

Kesan lain yang saya rasai pada badan adalah sangat berbeza dari dulu. Saya tidak mudah letih menguruskan 5 anak di rumah dan mengurus anak murid disekolah. Minum vivix asalnya sebab nak sembuhkan sakit batu karang. Tapi banyak pula yang lain yang dapat kesan tip top.

Dan yang paling memeranjatkan saya ialah gambar ini. Saya sendiri tidak menyedari perubahan pada kulit muka dan wajah sendiri sehinggalah saya menjumpai gambar lama ini. Kesan jeragat dan kulit kusam mulai pudar dan tona kulit semakin sekata. Dan kini saya mula konsisten semula pengambilan kolegen shaklee bagi mendapatkan hasil yang lebih umphhh….



Sehingga ke hari ini bukan saya sahaja yang mengamalkan produk Shaklee malahan seisi rumah saya mulai dari si kecil yang berusia 3 tahun sehinggalah suami saya. Saya bersyukur kerana dipertemukan dengan Shaklee kerana dengan usaha saya mengamalkan Shaklee dan dengan izinNya kesihatan saya semakin baik.Alhamdulillah. Sehingga kini saya adalah pengguna tegar VIVIX…I love vivix very much…muahhh ckit…




Semasa bersembang dengan rakan, beliau maklum balik kampung seminggu nak temankan ibunya pergi check up. Untung ibunya sebab anak sudi l...

0 comments: