Cara Kurangkan Selera Makan



Pernah terjadi kat korang tak situasi ni. Tengok testimoni orang yang dah berjaya kurangkan berat badan  dan kita pun excited terus beli set tu tanpa tau atau sedar yang masalah kita yang lain ialah tak berjaya kurangkan selera makan.


Katanya bila makan set tu boleh ganti meal dan pasti rasa kenyang sekaligus kurang dah selera makan. TAPIIIIIIII..................yang sebenarnya bila kita buat TAK JADI pun. Minum pukul 8.00 malam ganti makan malam tapi pukul 11.00 malam perut berkeroncong minta makanan. Tak makan karang takut gastrik pulak. Dah habis makan satu canister supplement tu, tengok-tengok berat naik tak turun pun..Apa korang rasa? KECEWA ke GEMBIRA berat naik? Mana tak naiknya sebelum ni makan pukul 8.00 malam tapi sekarang makan pukul 11.00 malam. Tak sempat perut nak hadam makanan, dah lena tidur.



Sure kita kata, penjual tu penipu...Memang MARAH sangat kan...



Tapi sebelum tu nak tanya dulu. Selera makan uols macam GIANT tak? Pantang tengok makanan? Pernah terfikir tak sebenarnya bukan lapar lepas minum supplement tu tapi SELERA MAKAN yang sebesar RAKSAKSA yang menyebabkan rasa nak makan sangat tu. 


Jadi, masalah sebenarnya bukan supplement tu tapi korang perlu kurangkan selera makan. Kalau rasa tak boleh nak disiplin sebab MAKANAN tu memang menggoda sangat ditambah pulak join group KAKI MAKAN lah, RESEPI lah, JALAN-JALAN CARI MAKAN yang NEWS FEED korang penuh dengan gambar makanan tu.

Jadi, langkah pertama LEAVE GROUP PASAL MAKANAN tu..Kalau nak tambah berat badan kena join group ni tapi kalau nak kurangkan berat badan tak usahlah tengok gambar makanan memanjang. Kurang tengok gambar makanan pun boleh kurangkan selera makan.


Langkah kedua, JOIN GROUP FITNESS, HEALTHY FOOD yang gambarnya orang bersenam dan kalau gambar makanan pun gambar salad je...




Bak kata orang, kalau berkawan dengan orang yang bekerja dengan minyak wangi, terpalit juga bau wangi kat badan kita. Ye tak....


Seterusnya, nak overcome masalah SELERA MAKAN SEBESAR RAKSAKSA JAHAT tu..takkan nak cari ULTRAMAN plak bunuh RAKSAKSA yang bernama Selera Makan tu.


Tapi kalau Ultraman pun overweight macammana nak lawan dengan raksaksa?


Mudah je, cari food ke supplement ke yang ada LEPTIN. Leptin tu kalau ikut maksud wikipedia "Leptin (from Greek λεπτός leptos, "thin") is a 16-kDa adipokine that plays a key role in regulating energy intake and expenditure, including appetite and hunger, metabolism, and behavior. It is one of the most important adipose-derived hormones.[2] Leptin functions by binding to the leptin receptor. The Ob(Lep)gene (Ob for obese, Lep for leptin) is located on chromosome 7 in humans.[3]"
Sumber: Sini


Bahasa mudahnya, Leptin memberi isyarat pada otak untuk mengurangkan selera makan. Wah, best kan? Mana nak Leptin ni?


Jangan risau, saya ada saya ada...ehem ehem...


Tadaaa....



Omega Guard mengandungi Leptin yang boleh membantu anda untuk mengawal selera makan dan membakar lemak untuk mengurangkan berat badan.

Kat sini ada cerita lebih lanjut....


Nak tak????

Hubungi Pn Emalin di 0192500978
PM: www.facebook.com/messages/emalinmohdmall

No comments:

Post a Comment