Suplemen Untuk Menaikkan Berat Badan Secara Sihat

5:20 pm Unknown 0 Comments

Yang terlebih berat badan, ingin kurus. Namun bagi yang kurang sangat berat badan pun teringin untuk menambah berat badan. Bagi yang berisi pun diperkatakan oleh kawan-kawan namun yang kurus pun mengalami masalah yang sama. 

"Kurus bagai lidi."
" Jalan boleh ditiup angin."
"Kalau dipegang rasa tulang."

Itu antara kata-kata yang dikeluarkan oleh orang sekeliling hingga kadangkala mengguris hati.

Namun dalam ingin menambah berat badan, pasti kita ingin berat badan yang seimbang dan sihat. Dan sebenarnya beberapa supplemen boleh membantu untuk menaikkan berat badan. Set supplemen ini untuk orang dewasa. Bagi kanak-kanak pula, saya akan kongsikan di hujung cerita ini.

MEALSHAKES
Meal Shakes adalah multivitamin dalam bentuk serbuk yang boleh dijadikan minuman. Rasanya sedap iaitu rasa vanila. ADa yang sukar naik berat badan dek kerana nafsu makan kurang. Dengan mealshakes ini juga ia boleh menaikkan selera makan. Untuk menaikkan selera makan sebenarnya memerlukan zat Asid Folik, Biotin, Magnesium dan Kalsium. Kesemua zat dan mineral ini terdapat di dalam Meal Shakes. 

B COMPLEX
Vitamin B Complex mengandungi semua jenis vitamn B yang diperlukan oleh badan. 

Vitamin B1, B2, B3, B6, Biotin & Panthothenic Acid berfungsi untuk membantu badan dalam proses metabolisme protein, karbohidrat & lemak menjadi tenaga. Kiranya ia mengoptimumkan penukaran tenaga daripada pemakanan yang kita ambil seharian. 

Badan juga menjadi bertenaga kerana asid folik & B12 membantu dalam pembentukan sel darah merah sekaligus meransang peredaran darah yang baik.

VITALEA
Vitalea adalah multivitamin dan multimineral yang pertama di dunia dan sudah berusia lebih seratus tahun. Pengambilan vitalea itu sendiri bukanlah boleh menyebabkan berat badan naik kerana ia tidak mengandungi kalori pun. Namun dengan pengambilan vitalea ini ia memastikan nutrisi badan yang lompong dipenuhi. Lantas, ia membantu penyerapan khasiat daripada pemakanan harian.

Walaubagaimana pun pengambilan air tetap penting samaada untuk kurus atau gemuk. Pengambilan air yang secukupnya (sebagai panduan: setiap 25kg berat badan, 1 liter air kosong diperlukan) amat penting untuk memastikan badan kekal sihat.

Senaman juga amat perlu agar berat badan yang naik adalah otot dan bukannya lemak semata-mata. Pasti kita tidak ingin badan yang menggelebeh bukan? Cubalah untuk bersenam. Jika dapat 10,000 langkah sehari memang amat baik. Namun jika sukar, cubalah 10 minit sehari. 

Bagaimana pula dengan jadual makan untuk menambah berat badan?

Boleh cuba jadual ini di samping supplemen yang telah sedia ada.

JADUAL PEMAKANAN UNTUK TAMBAH BERAT BADAN?

Yang ini akan diberikan istimewa untuk anda setelah anda membeli set suplemen daripada saya.


Untuk tempahan VITAMIN anda, hubungi:
Pn Emalin Mohd (SMS / Whatsapp) 019 250 0978
SID 968112

Yang terlebih berat badan, ingin kurus. Namun bagi yang kurang sangat berat badan pun teringin untuk menambah berat badan. Bagi yang berisi...

0 comments: