Mengatasi Masalah Rambut Gugur Selepas Bersalin Dengan Suplemen Dan Syampu Sesuai

8:00 am emalin mohd 0 Comments

Rambut gugur selepas bersalin? Jika dikumpul boleh dapat segumpal jadi bola. Stress sangat. Betul tak? Di mana-mana ada sahaja rambut gugur. Silap-silap rambut boleh menipis di kemudian hari dan menjadi botak. Pasti kita tidak inginkan ia terjadi betul tak? Walaupun ibu yang bertudung. Tiada siapa ingin menjadi botal atau rambut menipis akibat rambut gugur selepas bersalin.


Walaupun ada yang kata rambut ibu gugur akibat bayi bermain air liur namun ia sekadar mitos. Hakikatnya, ibu selepas bersalin memerlukan nutrisi yang mencukupi untuk memulihkan badan akibat proses bersalin. Tambahan pula apabila bayi menyusu badan, nutrisi dari badan ibu akan diutamakan kepada bayi tersebut. Sekiranya tidak mencukupi, maka satu persatu kesan yang dapat dilihat di badan seperti rambut gugur.


Antara vitamin dan supplemen yang diperlukan untuk mengelak rambut gugur ialah zinc dan biotin serta sumber protein terbaik seperti ESP bagi memastikan pertumbuhan rambut yang sihat.

Set penjagaan luaran juga memainkan peranan penting. Salah penggunaan produk atau produk tersebut mempunyai bahan yang tidak sesuai pada kulit kepala juga boleh menyebabkan keguguran rambut. Disebabkan itulah, set Prosante ini amat baik untuk ibu yang mengalami masalah keguguran rambut selepas bersalin.


Sama juga wanita di dalam video ini, bertudung bukan alasan untuk tidak menjaga kesihatan rambut. Malah sebenarnya juga tertekan sekiranya buka sahaja tudung akan kelihatan rambut gugur di mana-mana terutama di rumah.

Tambah memalukan diri sendiri apabila rambut isteri semakin menipis berbanding suami. Walau suami tidak berkata apa-apa namun pasti si isteri ingin mengelak daripada berterusan rambut menipis.
Jangan berlengah lagi. 


Dapatkan set rambut untuk mengatasi masalah rambut gugur selepas bersalin dengan hubungi 
Pn Emalin Mohd (SMS / Whatsapp) 0192500978.Rambut gugur selepas bersalin? Jika dikumpul boleh dapat segumpal jadi bola. Stress sangat. Betul tak? Di mana-mana ada sahaja rambut gugur...

0 comments: