Produk Menghilangkan Sakit Pinggang Selepas Bersalin Akibat Suntikan Epidural

9:46 pm Unknown 0 Comments

Sakit pinggang selepas bersalin dan semasa bersalin ada mengambil epidural? Ada kaitan ke mengambil suntikan epidural dengan sakit pinggang selepas bersalin? Sama ada mengambil epidural atau tidak sebenarnya ramai wanita selepas bersalin mengalami sakit pinggang. 


Penyelesaian jangka pendek? Sapu minyak panas untuk rasa kelegaan namun tidak lama kesannya. Sakit pinggang tersebut ada lagi sehingga menyukarkan untuk melakukan tugasan harian apatah lagi untuk mendokong anak. Lagi-lagi jika baru lepas duduk seperti baru lepas mencuci pakaian dengan tangan. Cuba bangun. Jika tiada sakit pinggang, alangkah beruntungnya. 

Jika tidak tahan, ubat penahan sakit menjadi rakan karib. Namun berapa lama perlu bergantung dengan ubat tersebut? Pengambilan jangka masa panjang mempunyai kesan buruk pula kepada kesihatan.

Namun tidak bagi seorang ibu bernama Wana ini. Beliau juga mengalami sakit pinggang dan dikatakan terjadi selepas pengambilan epidural. Walaupun tiada bukti bahawa epidural penyebab sakit pinggang tersebut, namun jalan penyelesaian perlu dicari. Tidak tahan rasanya menanggung rasa sakit pinggang.

Hanya dengan pengambilan Vivix, beliau mendapati sakit pinggang beransur hilang walapun tiga hari pertama mengalami rasa lenguh sangat. Namun beliau yakin dengan Vivix dan tetap meneruskan pengambilannya.

Bukan itu sahaja, gastrik yang dialami bertahun-tahun juga hilang sekali akibat pengambilan Vivix ini.


Daripada menanggung kesakitan berpanjangan, Vivix adalah ikhtiar terbaik. Ia adalah minuman antioksidan terbaik. Vivix mengandungi resveratrol iaitu sebahagian dari kumpulan folifenol. Ia bertindak sebagai antioksidan untuk melindungi tubuh badan daripada kerosakan akibat radikal bebas seterusnya menjadikan tubuh badan lebih sihat dan cergas. Tambahan pula, terdapat kajian menunjukkan bahawa penuaan terjadi bermula daripada sel. Dan kesihatan sel secara amnya dipengaruhi oleh keadaan persekitaran dan kerosakan sel boleh terjadi akibat daripada faktor persekitaran seperti pencemaran dan juga daripada pemakanan. Radikal bebas daripada persekitaran inilah merosakkan sel dan menyebabkan penuaan berlaku.

Resveratrol dan folifenol tumbuhan yang terdapat di dalam Vivix didapati boleh memberikan kesan positif dalam mengatasi masalah penuaan dari peringkat sel lagi. Kajian makmal juga mendapati bahawa folifenol daripada anggur Muscadine, Polygonum cuspidatum, lobak ungu dan European elderberries didapati:

1) Membantu melindungi sel dan memperbaiki di peringkat DNA dan melawan radikal bebas berdasarkan kajian bertajuk A Resveratrol and Polyphenol Preparation Suppresses Oxidative and Inflammatory Response to a High-Fat, High-Carbohydrate Meal. (Tarikh publish: February 2, 2011) dan kajian oleh Liu L, Wang Y, Lam KS, Xu A: Moderate wine consumption in the prevention of metabolic syndrome and its related medical complications. Endocr Metab Immune Disord Drug Targets 2008 Jun, 8(2):89-98. 

2) Melambatkan kerosakan akibat protein AGE yang boleh menyumbang kepada penuaan peringkat selular berdasarkan kajian oleh Mizutani K, Ikeda K, Yamori Y: Resveratrol inhibits AGEs-induced proliferation and collagen synthesis activity in vascular smooth muscle cells from strokeprone spontaneously hypertensive rats. Biochem Biophys Res Commun 2000 Jul, 21; 274(1):61-7 dan Farrar JL, Hartle DK, Hargrove JL, Greenspan P: Inhibition of protein glycation by skins and seeds of the muscadine grape. Biofactors 2007, 30(3):193-200.  
(Dipetik dari  Shaklee)

Maka, tidak hairanlah ia dapat membantu dalam menghilangkan rasa sakit pinggang selepas bersalin terutama yang telah mengambil suntikan epidural. Jadi apa tunggu lagi. Hilangkan sakit selepas bersalin tersebut dengan Vivix. 

Untuk tempahan / pertanyaan, hubungi:
Pn Emalin Mohd (SMS / Whatsapp) 0192500978Sakit pinggang selepas bersalin dan semasa bersalin ada mengambil epidural? Ada kaitan ke mengambil suntikan epidural dengan sakit pinggang...

0 comments: