Atasi Masalah Keguguran Rambut Yang Serius Elak Menjadi Botak

5:24 pm emalin mohd 0 Comments

Antara masalah yang dihadapi oleh ibu selepas bersalin ialah keguguran rambut yang serius. Bangun sahaja dari tidur, akan kelihatan rambut yang gugur di atas bantal. Belum lagi atas lantai dan juga semasa mandi. Stresskan melihatnya?Dan perasan tak semasa bersalin, ibu digalakkan makan sup haruan? Agaknya kenapa ya?

Ikan haruan sebenarnya mengandungi protein, asid amino dan juga zinc yang amat diperlukan dalam penjagaan kesihatan kesihatan rambut. Tapi tak semua boleh makan ikan haruan. Betul tak?


Selain daripada ikan haruan, makanan ini pun boleh memberikan khasiat zinc.


Tapi nak tak cara lebih mudah dengan harga yang sangat berpatutan? Hanya RM33.00 untuk 120 biji. 

Zinc Complex Shaklee dihasilkan daripada zinc glukonat semulajadi yang diekstrak daripada jagung dan digabungkan dengan nutrients lain seperti kalsium, serbuk alfalfa dan barley untuk menghasilkan zink yang mudah diserap tubuh. 

Penggunaan jangka panjang zinc ini juga membantu mengeluarkan logam toksik seperti kadmium dan plumbum dari tubuh.

Bukan zinc sahaja yang diperlukan untuk mengatasi masalah rambut gugur ni. Protein yang mencukupi pun perlu juga. ESP atau Energizing Soy Protein mengandungi semua asid amino yang diperlukan oleh badan. Dihasilkan daripada soya non gmo berperisa vanila. Ia amat mudah dibancuh begitu sahaja atau dicampur dalam minuman kegemaran.

Gabungan Zinc Complex dan ESP ini memberikan nutrisi yang diperlukan oleh badan bagi mengatasi masalah keguguran rambut.

Haa...selain itu syampu dan perapi rambut pun kena pakai juga. Kena cari yang sesuai dengan jenis kulit kepala.


Hubungi Pn Emalin Mohd (SMS / Whatsapp) 0192500978

Antara masalah yang dihadapi oleh ibu selepas bersalin ialah keguguran rambut yang serius. Bangun sahaja dari tidur, akan kelihatan rambut ...

0 comments: