Cara Mengurangkan Masalah Jeragat

7:24 pm emalin mohd 0 Comments

Siapa yang sudah ada masalah jeragat? Yang tompok-tompok hitam pada kulit muka tu. Sekarang kalau umur 30an pun sudah ada yang mempunyai masalah jeragat.


Contoh jeragat yang boleh berlaku pada kulit
Jangan dibiarkan tanpa buat apa-apa sebab makin lama tompok tersebut semakin gelap dan semakin sukar untuk dihilangkan.Bagi yang ada masalah jeragat, adakah anda mengamalkan cara penjagaan kulit muka yang betul yang melibatkan 3 langkah mudah?

3 langkah yang patut diamalkan ialah:

1) Mencuci muka
2) Menyapu toner
3) Menyapu pelembap

Selalunya yang mempunyai masalah jeragat meninggalkan langakh kedua iaitu menyapu toner ke kulit muka.

Tapi, jangan risau dan jangan khuatir walaupun rasa hati ingin sahaja gosok kulit muka dengan Clorox agar putih kembali kan?

Yang ini tidak menggunakan bleach dan sememangnya dijamin selamat untuk mengurangkan masalah jeragat.

Sama seperti kaedah mencuci muka, ia juga melibatkan 3 langkah iaitu mengamalkan vitamin dan supplement.

LANGKAH 1: Mengamalkan pengambilan Vitamin C

Vitamin C amat penting dalam penghasilan kolagen. Makan kolagen tanpa vitamin C yang mencukupi akan mengurangkan kadar penyerapan kolagen itu sendiri. Kolagen bekerjasama dengan melamin dalam menghalang penyerapan sinar UV. 

Vitamin C juga membantu mendapatkan semula warna kulit yang sekata dan mencerahkan seperti warna asal. Mencerahkan bukan memutihkan ya sebab vitamin C semulajadi tidak berperanan seperti peluntur.


RM92.50

Kalau vitamin C, cuba ambil vitamin C Shaklee. Sebabnya dalam satu biji pil vitamin C Shaklee mengandungi 500mg. Dan vitamin C adalah jenis vitamin larut air. 

Ia bermaksud Vitamin C akan dibuang dari sistem badan sekiranya pengambilan melebihi yang badan diperlukan. 

Namun dengan vitamin C Shaklee ini, khasiatnya akan dilepaskan secara perlahan-lahan setiap jam selama 5 jam. Maka, badan kita akan mendapat khasiat vitamin C berterusan. 

Satu biji pil vitamin C Shaklee ini menyamai khasiat 1.5 biji buah oren.


LANGKAH 2: Mengamalkan pengambilan Vitamin E

Vitamin E ini amat popular sebagai vitamin anti penuaan dan juga vitamin awet muda. Ia membantu dalam mengurangkan jeragat pada kulit wajah. 

Ia juga vitamin anti oksidan (askar) yang bermaksud menghalang radikal-radikal bebas (penjahat) daripada mengganggu sistem badan.
RM149.00
Vitamin E Shaklee pula mengandungi kadar vitamin E yang disarankan iaitu 400IU dari sumber semulajadi. Kemudian diperkaya pula dengan selenium. Selenium ni meningkatkan keupayaan vitamin E itu sendiri.


LANGKAH 3: Memastikan pengambilan PROTEIN mencukupi

Setiap 30 hari sekali sel kulit luar automatik mati dan mengelupas dan digantikan dengan kulit baru yang lebih segar. Bagi memastikan bahawa sel kulit baharu tersebut berada dalam keadaan yang baik, protein yang mencukupi diperlukan. 

Protein berfungsi untuk membentuk sel-sel baru. 
RM150.00
Soya daripada Shaklee ini pula adalah antara sumber protein yang terbaik kerana ia soya yang tidak diubah genetiknya dan mengandungi 9 jenis asid amino yang diperlukan oleh badan. Dan yang pentingnya soya ini, ia rendah lemak. Sesuai sangat untuk yang sedang menjaga berat badan. Tambahan pula dengan soya ini memberikan kita rasa kenyang lebih lama.

Untuk tempahan dan pertanyaan tentang produk Shaklee, sila hubungi:
Pn Emalin Mohd (SMS/CALL: 0192500978)

Siapa yang sudah ada masalah jeragat? Yang tompok-tompok hitam pada kulit muka tu. Sekarang kalau umur 30an pun sudah ada yang mempunyai ma...

0 comments: