Tips Mudah Menyusukan Anak Dan Berpuasa di Bulan Ramadhan

3:00 pm emalin mohd 0 Comments

Berjaya berpuasa sepenuhnya sama ada hamil, menyusukan anak atau kedua-duanya selama 7 tahun? Bagaimana beliau melakukannya? Apa rahsianya?Rahsia Menyusu Puasa Di Bulan Ramadhan from iReach HD on Vimeo.

3 tips yang dikongsikan Pn Salwa Salleh amat mudah dan boleh diamalkan oleh semua ibu hamil atau menyusukan anak atau yang sedang hamil dan masih menyusukan anak. 

Tidak dinafikan pastinya tips keempat Pn Salwa Salleh yang seterusnya iaitu mengamalkan vitamin dan supplement Shaklee membantu dalam menjayakan penyusuan bayi beliau.
Beliau juga sebenarnya berjaya mengurangkan berat badan sehingga 20kg juga dengan menyusukan bayi sepenuhnya dan mengamalkan supplement Shaklee.

Bagi bulan Ramadhan, selain set asas penyusuan iaitu Vita-lea, vitamin B Complex dan alfalfa, beliau juga memastikan pengambilan ESP dan Performance Drink.

5 vitamin dan supplement ini mempunyai fungsi tersendiri agar membantu badan sihat dan cergas untuk memastikan penyusuan susu ibu tidak terganggu.


Bagaimana sebenarnya vitamin ini boleh membantu ibu menyusu di bulan Ramadhan?

❤️ Vitalea@ Multivitamin 
Ia mengandungi nutrisi lengkap pelbagai vitamin dengan formula zat besi yang sangat penting untuk pembentukan darah dan sel. Ia juga dapat memberikan tenaga. Almaklum di bulan Ramadhan kadangkala badan terlalu penat dan makan pula mungkin nutrisi tidak mencukupi terutama di waktu sahur. 


VITALEA
RM88.75


❤️ Vitamin B complex 
Vitamin B Complex dilengkapi dengan 8 kumpulan B yang diperlukan oleh tubuh badan untuk bertenaga, otak lebih fokus, emosi lebih stabil dan wajah berseri. Vitamin B Complex juga berfungsi untuk menukar makanan menjadi tenaga.

RM53.75


❤️ Alfalfa 
Alfalfa adalah penggalak susu yang kuat yang membantu perkembangan kelenjar tisu payudara dan meningkatkan fungsi kelenjar pituitari iaitu kelenjar utama dalam penghasilan hormon berkaitan  penyusuan, membantu meningkatkan imunisasi, mengandungi kalsium dan bagi ibu-ibu yang menyusu ia sangat membantu  mencepatkan penghasilan susu ibu. Alfalfa juga boleh menambah kandungan lemak dalam susuibu agar bayi cepat kenyang. Alfalfa juga berfungsi sebagai pelawas dan efektif dalam membuang angin badan.

RM53.75 (KECIL) & RM97.50 (BESAR)


❤️ ESP @ Energizing Soy Protien
Mempunyai indeks glisemik rendah bermaksud ibu akan kekal kenyang untuk tempoh yang lama. Ia juga membekalkan protein kepada ibu.


PROTEIN
RM150.00❤️ Performance Drink
Ibu juga digalakkan mengambil Performance Drink ketika berpuasa untuk mengekalkan badan terhidrat sekaligus mengurangkan risiko kena sakit kepala. Performance Drink adalah minuman tenaga berperisa oren yang tidak mengandungi karbonat atau gas dengan kandungan gula yang rendah. 


RM82.50


Untuk menempah vitamin / supplement Shaklee, hubungi:
Pn Emalin Mohd +60192500978 (SMS / WHATSAPP)

Berjaya berpuasa sepenuhnya sama ada hamil, menyusukan anak atau kedua-duanya selama 7 tahun? Bagaimana beliau melakukannya? Apa rahsianya?...

0 comments: