Nasihat Rakan Yang Nyaris Kena Bypass Akibat Salur Darah Tersumbat


"Dalam wad tu semua badan kecil kecuali aku badan besar tengah tunggu turn buat bypass akibat salur darah tersumbat".

Aku: Macam mana pembedahan hari tu? Bypass kan?

Rakan: Alhamdulillah ok tapi bukan bypass. Masukkan Stent sahaja.

Aku: Stent tu apa?

Rakan: Bypass rawatan dilakukan apabila salur darah telah tersumbat. Stent adalah rawatan memasukkan tiub ke dalam salur darah yang lemah atau sempit.


Imej: Google


Aku: Ok

Rakan: Berapa umur sekarang?

Aku: Sudah 37 tahun.

Rakan: Umur macam awak ni sepatutnya kena pantau dan kawal pemakanan dan amalkan supplement. Saya amalkan supplement juga tapi setelah salur darah sudah mula sempit. Agak lewat tapi masih belum terlambat sebab belum sampai ke tahap salur darah tersumbat.

Aku: Saya memang makan supplement Shaklee.

Rakan: Saya pun makan supplement Shaklee juga tapi agak lewat bermula.

Aku: Isteri saya menjadi Shaklee Independent Distributor.

Rakan: Baguslah. Pemeriksaan perubatan perlu juga buat sebab salur darah tersumbat tidak boleh dilihat dari fizikal. Walaupun badan kurus tak bermakna salur darah tidak tersumbat. Macam saya di wad tempoh hari, yang lain-lain semua kurus tapi terlambat. Semua kena buat bypass.

Dialog asal

stent
stent


Berapa umur anda? Sudah terlambat? Masih belum terlambat.



Tempah sekarang. Hubungi,
Marlinny bt Mohamad SID # 968112
PM: www.facebook.com/messages/emalinmohdmall 
www.emalinmohd.blogspot.com
Call / SMS / Whatsapp : 0192500978

4 comments:

  1. Kita kena ambik perhatian kepada nasihat kawan Emalin,bila umur semakin meningkat
    makanan pula perlu berjaga dan jangan lupa amalkan pengambilan makanan tambahan.
    Shaklee salah satunya. Selamat berniaga ya Emalin.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Makan memang kena jaga-jaga. AMbil iktibar daripada yang dah berlaku untuk kebaikan kita.

      Thanks Lynn.. :)

      Delete
  2. Ha ah..bila dah berumur kena jaga kesihatan dgn baik..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Life begin at forty orang kata tapi masa umur 40an lah juga penyakit datang kalau tak jaga elok-elok..

      Delete