Cara Memilih Kolagen Terbaik

9:15 am emalin mohd 0 Comments

Sana sini orang mempromosikan kolagen. Sekarang ada kolagen dalam bentuk minuman, makanan, pil. Rata- rata semua orang kata perlu kolagen terutama untuk awet muda dan kekal muda serta agar kulit tegang.

Kolagen itu apa? Kolagen sebenarnya tisu penyambung yang membantu untuk mengekalkan kekuatan dan keanjalan bukan saja kulit malahan rambut, kuku, ligamen, otot, tulang, sendi, tendon, mata, gusi dan saluran darah.

Jadinya kolagen ini ada di mana-mana dan diperlukan di mana-mana juga anggota badan. Bukan hanya untuk kulit cantik!!

Perlu ke kita mengambil supplement kolagen? Pastinya perlu. Nampak kan beza ketika kulit kita di awal remaja berbanding sekarang? 

kulit cukup kolagen

Pasti kita tidak mahu kelihatan tua daripada usia kan?

Dah banyak produk kolagen di pasaran, bagaimana pula untuk memilih yang terbaik?

TIPS MEMILIH PRODUK KOLAGEN

1) Semak jika produk tersebut telah menjalani ujian klinikal untuk memastikan keberkesanannya. Ujian klinikal juga untuk memastikan produk tersebut tidak memberikan kesan buruk jika diambil.

2) Mengikut kajian yang telah dijalankan, untuk kesihatan kulit kolagen yang diambil hendaklah diperkayakan atau diambil bersama vitamin C dan glukosamina.  Ia bertujuan meningkatkan kadar serapan kolagen di dalam badan serta menjadi pelincir bagi sendi-sendi di dalam badan.
3) Memilih kolagen yang telah melalui proses hydrolyzation iaitu pemecahan. Kolagen lazimnya mempunyai kolagen yang besar dan jika tidak dipecahkan sukar untuk badan menyerap kolagen tersebut. Kolagen terbaik jika molekulnya rendah sehingga 1,000 Dalton berbanding yang biasa iaitu 300,000 Dalton.

tips memilih kolagen


Di mana ingin mencari kolagen yang memiliki 3 tips di atas?

Tahukah anda Shaklee juga ada mengeluarkan Collagen Powder yang mempunyai 3 ciri-ciri di atas iaitu diperkaya dengan Vitamin C, glokasamina (daripada ekstrak kulit kerangan laut) dan telah melalui proses pemecahan.

Collagen Powder Shaklee mengandungi Vitamin B2 dan B6 selain vitamin C untuk fungsi antioksidan, lactobacillus acidophilus untuk fungsi keanjalan di samping kolagen ikan dan ekstrak kulit kerangan laut serta ekstrak biji Camellia Japonica dan ekstrak Pfaffia untuk kulit cukup kelembapannya.

collagen powder shaklee


Tempah sekarang!!


Hubungi:
Marlinny bt Mohamad SID # 968112
PM: www.facebook.com/messages/emalinmohdmall 
www.emalinmohd.blogspot.com
Call / SMS / Whatsapp : 0192500978


Sana sini orang mempromosikan kolagen. Sekarang ada kolagen dalam bentuk minuman, makanan, pil. Rata- rata semua orang kata perlu kolagen t...

0 comments: