Wanita Berumur Sakit Tumit Kaki Seperti Dicucuk Jarum Sembuh

4:38 pm Unknown 0 Comments

Apa perasaan apabila bangun pagi semasa kaki menjejak lantai terasa pedih seperti tertusuk jarum yang banyak? Sakit bukan? Tetapi nak atau tidak terpaksa diteruskan juga langkah dengan menahan kesakitan. Kemudian kita pun pergi berurut tetapi sakit tidak juga berkurang. Pil penahan sakit sudah ditelan berhari-hari. Sampai bila ingin bergantung dengan pil penahan sakit? Nasib baik ada cerita ini dapatlah membantu menyelesaikan masalah yang dialami.


Assalamualaikum dan Selamat sejahtera.

Berumur 53 tahun, saya adalah seorang surirumah dan tukang jahit sejak 36 tahun dahulu. Sehingga sekarang pun saya masih mengambil upah menjahit. Selama 36 tahun yg lepas, saya tiada mengalami masalah kesihatan yang teruk. Sehingga lah pada hujung tahun 2015, saya mula merasai kelainan pada kaki sebelah kanan saya.

Saya berasa sangat sakit di bahagian tumit apabila hendak bangun tidur pada setiap pagi. Rasa macam dicucuk-cucuk dengan jarum. Pada mulanya saya tak ambil kisah dan menganggap ianya akan pulih sendiri.

Tetapi lama kelamaan, sakit tumit tersebut tidak hilang malah bertambah teruk sehingga menyukarkan  saya untuk berjalan dan menjahit. Kawan-kawan ada mencadangkan supaya pergi ke klinik dan farmasi atau berurut. Semua yang dicadangkan saya cuba tetapi sakit tidak juga berkurang.

Saya memberitahu perihal masalah saya ini kepada anak saya yang merupakan pengguna tegar produk Shaklee. Lalu beliau mencadangkan supaya saya mengambil vitamin Ostematrix dari produk Shaklee. Saya mengamalkan vitamin Ostematrix dengan konsisten setiap hari. Dengan izin Allah, sakit mula berkurangan pada pengambilan botol pertama. Saya teruskan pengambilan botol kedua dan merasakan sakit tumit tersebut hilang sepenuhnya.

Saya tidak mahu mengambil risiko sakit tumit  berulang lagi lalu saya teruskan dengan mengambil Vivix pula untuk kesihatan saya secara menyeluruh.

Oh ya, semasa saya mengamalkan Ostematrix, terdapat juga kesan lain yang saya alami. Sebelum ini, saya mempunyai masalah sembelit. Tetapi dengan Ostematrix, masalah sembelit saya tiada lagi. Malah, berat badan saya berkurangan dari 69kg ke 65kg.

Puan Arbayiah bt Mat Noh sembuh dari sakit tumit kaki

Kini, saya berasa sangat lega kerana dengan adanya Ostematrix dan Vivix serta izin dari Allah, masalah kesihatan saya bertambah baik untuk meneruskan kehidupan bersama keluarga tersayang. 

Terima kasih Shaklee.

Untuk tempahan / pertanyaan, hubungi:
Pn Emalin Mohd (SMS / Whatsapp) 0192500978

Apa perasaan apabila bangun pagi semasa kaki menjejak lantai terasa pedih seperti tertusuk jarum yang banyak? Sakit bukan? Tetapi nak atau...

0 comments: