Vitamin Untuk Beri Tenaga Bagi Penghidap Kencing Manis

5:23 pm emalin mohd 0 Comments

Alkisah Ramadhan yang lalu, ada seorang kenalan mengadu Ramadhan sebelum ini badannya sangat letih dan lesu. Matlamat untuk Ramadhan kali ini, beliau ingin beribadah dengan bertenaga. Ingin mengurangkan rasa letih dan lesu. Tambahan pula beliau seorang penghidap kencing manis. 

Penghidap kencing manis  lazimnya cepat berasa penat, letih dan lesu. Ia disebabkan darah menjadi pekat dek kerana kandungan gula yang tinggi. Disebabkan itulah ada penghidap kencing manis yang boleh tertidur walaupun tengah melakukan aktiviti fizikal seperti menyapu sampah.
 Tanpa meninggalkan ubatan yang dibekalkan oleh pihak hospital, kenala ini berikhtiar juga mencari sesuatu agar bertenaga sepanjang Ramadhan. Beliau ingin menunaikan solat tarawikh, bertahajud dan berpuasa. Yang mana kata beliau tahun-tahun sebelum ini agar sukar terutama bangun malam kerana badan terasa amat letih.

Jadinya beliau bersetuju untuk mencuba Vita-lea. Kenapa Vita-Lea? Di dalam Vita-Lea mengandungi vitamin dan mineral yang diperlukan oleh badan seperti vitamin A, B, C, D  dan E. Manakala mineral pula seperti iron, magnesium, boron, selenium dan sebagainya. Keseluruhannya mengandungi sebanyak 28 jenis vitamin dan mineral yang berbeza.

Namun perlu ditekankan ini adalah supplement yang mana sememangnya untuk menjalani kehidupan yang sihat, pemakanan yang sihat hendaklah diamalkan. Buah-buahan dan sayuran hendaklah diambil dan mengamalkan pinggan sihat iaitu suku, suku, separuh.


Kenapa memilih multivitamin keluaran Shaklee dan bukannya jenama lain? Tahukah anda bahawa Vita-lea ada multivitamin pertama yang dikeluarkan di dunia dan telah berumur 102 tahun. Ia pertama kali dikeluarkan oleh Dr Forrest C Shaklee pada tahun 1915.


Tempah multivitamin Vita-Lea anda hari ini!

Hubungi Pn Emalin Mohd (SMS / Whatsapp) 0192500978

Alkisah Ramadhan yang lalu, ada seorang kenalan mengadu Ramadhan sebelum ini badannya sangat letih dan lesu. Matlamat untuk Ramadhan kali i...

0 comments: