Penawar Migrain Tanpa Mengambil Ubat Penahan Sakit Atau Painkiller

10:18 pm Emalin Mohd 0 Comments

Migrain. Satu keadaan di mana seseorang mengalami sakit kepala yang menyakitkan, berdenyut-denyut dan berlangsung selama beberapa jam sehingga beberapa hari iaitu sehingga 72 jam. 

Dahulu, saya sendiri juga penghidap migrain. Seingat saya dari sekolah menengah lagi sudah mengalami migrain. Waktu itu, paracetamol menjadi teman karib sehingga satu ketika paracetamol tidak lagi mendatangkan kesan semasa mengalami migrain. Kemudian, bertukar pula kepada jenis Ponstan. Dan keadaan ini berterusan sehingga berkahwin dan menjadi ibu.

Migrain itu pulak pasti akan datang apabila terpaksa menggunakan Excel untuk melakukan tugasan di pejabat. Entah sumpahan apa yang terjadi. Asal guna Excel, masa itulah kena migrain. Asal migrain, mesti lepas buka Excel.

Sampai satu ketika, painkiller memang wajib ada stok di mana-mana. Di dalam handbeg, di dalam kereta, di pejabat dan apatah lagi di rumah. 

Sehingga satu ketika, terfikir tidakkah ada pilihan lain selain bergantung kepada painkiller? Kemudian ternampak satu iklan..


Betul ke ini? Tetapi tak rugi juga nak cuba sebab sebagai wanita bekerjaya dan teah mencecah angka 30an, vitamin yang boleh memberikan tenaga (Vitamin B Complex) dan membekalkan kalsium 1000mg sehari (Ostematrix) ini memang perlu.

Bermulalah episod mengamalkan 2 beradik vitamin ini. Setelah sekian lama, baru perasan sudah lama juga tidak mengalami Migrain. Syukur sungguh. Sekarang tidak lagi fobia dengan Excel. 

Dan bukan saya sahaja yang mengalami keadaan serupa. Rupanya ramai lagi yang dapat pengganti Migrain seperti mereka ini:


Rosemawatie MHassan bukan sebab migrain tetapi sengal badan hilang setelah mengamalkan Ostematrix. Nurul Aziyana pula apabila sakit kepala mula menyerang, hanya dengan Vitamin B Complex dan Osteatrix dapat menjadi pengganti paracetamol.


Jazilah Ilyas pun sama juga. Apabila sakit kepala mula menyerang sememangnya vitamin B Complex dan Osteatrix menjadi pilihan hati.


Erni DinaSyahmi pula amalkan Ostematrix untuk elak daripada mengalami sembelit yang selalu dialami oleh ibu berpantang.

 Bukan itu sahaja, Ostematrix juga diperlukan jika anda:


  • Ibu yang mengandung, menyusukan anak atau sedang berpantang.
  • Mempunyai alergi terhadap produk tenusu dan tidak mampu untuk membekalkan 1000mg kalsium kepada badan
  • Selalu mengalami sakit kaki, lenguh, kejang kaki dan kebas
  • Sakit gigi sehingga gigi menjadi reput
  • Sembelit
  • Sukar tidur
  • Mempunyai risiko osteoporosis

Hilangkan sakit migrain anda dengan duo B Complex dan Ostematrix hari ini!

Hubungi Pn Emalin Mohd (SMS/ Whatsapp) 0192500978Migrain. Satu keadaan di mana seseorang mengalami sakit kepala yang menyakitkan, berdenyut-denyut dan berlangsung selama beberapa jam sehin...

0 comments: