Atasi Masalah Sembelit Anak Dengan Meal Shakes

Hari ni terbaca satu entry kat FB. Ada seorang anak kecil tu dicadangkan doktor untuk buat pembedahan sebab sembelit teruk sangat. Tengok video kanak-kanak tu sedih sangat. Siap menangis dan pusing sana sini badannya nak buang air besar. Mungkin dah tahap kronik agaknya.

Semoga kanak-kanak tadi dipermudahkan jalan. Amin...

Sembelit pada kanak-kanak ni selalu juga dengar terutama yang bagi formula milk (FM). Mungkin tak cukup serat dalam FM tu agaknya. Lepas tu bila nak tukar FM lain masalah lain pulak timbul. Tak serasilah anak muntahlah. Hmm...patah balik guna FM lama tu tapi sembelit pula anak ya. Breastfeeding juga terbaik kan.

Tapi, ada juga dah berjaya atasi masalah sembelit anak tanpa tukar susu. Siap buat try and error lagi. Betul ke sembelit tu hilang sebab tambahan pemakanan pada anak?


Bukan setakat isteri, suami pun perasan anak sembelit balik sebab tak bagi pemakanan tambahan tu pada anak.

Meal Shakes rupanya yang membantu ibubapa tadi mengatasi masalah sembelit pada anak. Meal Shakes ini mengandungi 19 vitamin utama, protein,serat dan mineral serta kalsium. Sebab kaya dengan serat, Meal Shakes membantu melawaskan pembuangan air besar dan mengatasi masalah sembelit. 

Selain itu, Meal Shakes juga boleh:

  • Memberikan tenaga
  • Menguatkan sistem imun untuk melindungi daripada penyakit atau untuk mempercepatkan proses penyembuhan
  • Menambah selera makan kerana mengandungi Asid Folik, Biotin, Kalsium dan Magnesium 
  • Membantu membina tulang dan sel-sel dalam proses tumbesaran sihat
  • Membentuk sel darah merah sekaligus mencegah kulit kusam kerana mengandungi Vitamin B Kompleks, Zat Besi dan Kuprum
  • Kaya dengan protein yang membantu dalam pembentukan kulit, kuku, rambut dan tisu tubuh.

Meal Shakes ini bukan sekadar untuk kanak-kanak malah boleh dikongsi seisi keluarga.

Ia juga mengandungi lecithin soya yang bertindak dengan vitamin larut lemak. Jadi, warga emas yang susah telan pil boleh memilih Meal Shakes ini untuk dijadikan minuman harian. 

Cara hidangan ikut selera masing-masing tapi jangan bancuh dengan air panas. Kalau buat Shakes lagi sedap dan menyelerakan. Rasanya seperti Vanilla.


Untuk yang ingin terus membuat tempahan, sila klik:



Atau hubungi:
Marlinny bt Mohamad SID # 968112
PM: www.facebook.com/messages/emalinmohdmall 
www.emalinmohd.blogspot.com
Call / SMS / Whatsapp : 0192500978


No comments:

Post a Comment