Hilangkan Masalah Sembelit Dan Lenguh Badan Semasa Travel

11:06 am Emalin Mohd 1 Comments

Siapa suka travel? Angkat keyboard!

Ramaikan yang suka travel. Tapi ramai juga yang ada masalah beralih bantal dan toilet. Haa? Apa maksudnya itu?

Ada yang sukar sangat untuk melelapkan mata di malam hari apabila tidur di tempat baru. Ada yang kata sebab beralih bantal. Mungkin juga sebab terlalu "excited" untuk berjalan-jalan esok hari. Ataupun kerana badan terlalu penat sampai tidak boleh tidur.

Itu satu hal. Dah lah sukar nak tidur, esok hari kena pula sembelit. Sembelit ini pula ada yang kata sebab bukan tandas yang biasa kita melabur. Maka, otak susah nak fikir untuk membuang. Sedangkan perut sudah sebu. Kalau tak membuang di awal pagi, nanti masa berjalan-jalan susah pula nak cari tandas. Itu kalau mudah mencarinya. Kalau susah bagaimana?

Nak tak kalau ada supplement yang boleh bantu atasi masalah di atas?


Bukan biashe biashe tau Ostematrix ini walau ramai yang mengenalinya sebagai Kalsium Shaklee. Kalau makan pil kalsium di luar mungkin tak dapat kesan ini.

Agak-agak apa antara ciri-ciri utama yang uols cari bila mendapatkan sumber kalsium harian? Cubalah kongsi sikit kita nak tau juga. 🤔🤔
.
Tak kira sumber kalsium itu dalam bentuk susu atau pil.
.
🚫 Adakah dari segi harga 💶💶? Kalau mahal baguslah kot yer?
.
🚫 Adakah dari kesedapannya ? Bila sedap bolehlah togok bergelen-gelen.
.
🚫 Adakah berdasarkan jenama fofular? Bila orang kenal mestilah bagus. Lagi-lagi selalu keluar TV.
.
🚫Adakah main ikut-ikut aje? Member dok sebelah minum susu jenama ABC kita pon follow aje la malas nak fikir panjang.
.
Agak confuse jugakan. Bila nak memilih biarlah alah membeli menang memakai betul tak?!
.
Jadi hari ni saya share simple tips bagaimana memilih sumber kalsium premium harian uols.
.
Ciri WAJIB ADA dalam kalsium premium pilihan saya:
.
 WAJIB ADA Vitamin D dan Magnesium terkandung di dalamnya - Vitamin D dan Magnesium berfungsi merangsangkan penyerapan kalsium dan mengasimilasi kalsium ke dalam tulang & menguatkannya. Walau banyak ambil kalsium tapi badan tak dapat serap secara optimum pon tak guna juga.
.
 TIDAK diperbuat dari tulang dan dolimite jadi saya dapat mengelakkan keracunan plumbum. Haa ingat minyak je ada plumbum. Jaga-jaga takut sumber kalsium uols ada plumbum pulak.
.
 TIADA mineral chelated. Proses ini boleh menyebabkan tubuh menyerap logam berat tercemar dalam proses menyerap mineral.
.
📢📢📢 Berita baik!!! Semua ciri atas ada dalam Ostematrix Shaklee!
.
Berbaloi consume Ostematrix ni sebagai supplemen kalsium premium uols. Barulah urat dawai tulang besi 💪💪💪. Sado!






Hubungi
Pn Emalin Mohd (SMS / Whatsapp) 0192500978 
www.wasap.my/60192500978

Siapa suka travel? Angkat keyboard! Ramaikan yang suka travel. Tapi ramai juga yang ada masalah beralih bantal dan toilet. Haa? Apa mak...

1 comment: