Senaman Senang Dilakukan Oleh Wanita Di Rumah

3:57 pm Emalin Mohd 0 Comments

Golongan wanita ini memang ingin slim kan badan. Jika sudah bersalin, ingin kempiskan perut. Nasihat yang selalu didengari, bersenam! Tapi hakikatnya, golongan ibu sahaja yang mengetahui betapa sukarnya mencari masa untuk bersenam. Namun keinginan itu tetap ada.
Saya pun alami masalah yang sama. Ingin jogging selepas balik bekerja namun memikirkan masa untuk ambil anak di taska dan sekolah dan kemudian berkejar balik untuk memasak. Sudahnya memang padamlah hasrat jogging.

Kemudian, cuba pula beberapa senaman dengan mengikutinya di YouTube. Tidak semua pergerakan senaman itu mudah. Dan ada yang baru buat kita rasa sudah berputus asa kerana begitu sukar sekali untuk mengikuti pergerakannya.

Jadi bagi yang ingin berjinak untuk bersenam dan mengeluarkan peluh di rumah, saya cadangkan cubalah ikuti senaman oleh Bipasha Basu. 


Nampak mudah bukan pergerakannya? Namun ada kesan pada badan. Jika baru pertama kali melakukan senaman setelah bercuti sekian lama, memang terasa juga kepenatannya ada step yang sukar untuk diikuti akibat penat. Bukan akibat kesukaran step tersebut.

Kesan kali pertama melakukannya? Memang lenguh terutama di bahagian kaki dan lengan. Jika mampu untuk lakukan lagi keesokan harinya, teruskan. Jika tidak cuti dahulu dan lusa buat semula. Jangan pula cuti sebulan. Memang tiada impak begitu.

Kalau rasa tersangat lenguh, saya cadangkan ambillah Ostematrix. Bukan sebab apa pun. Disebabkan dalam Ostematrix ada magnesium. Kalau kita lihat fungsi magnesium ini antaranya ialah untuk pergerakan otot.

ubat sengal


"A major function of magnesium is its role in muscle relaxation and contraction. Your body uses magnesium to regulate muscle and nerve control. If you do not get enough dietary magnesium, you could experience muscle weakness, continued muscle contraction or twitching and fatigue." Dipetik dari livestrong


Tengah cari supplements?
Hubungi Pn Emalin Mohd (SMS / Whatsapp) 0192500978

Golongan wanita ini memang ingin slim kan badan. Jika sudah bersalin, ingin kempiskan perut. Nasihat yang selalu didengari, bersenam! Tapi ...

0 comments: