Suplemen Dan Vitamin Untuk Ibu Hamil Supaya Sihat Hilang Loya

5:18 pm Unknown 0 Comments

Untuk ibu-ibu hamil.Mesti rajin makan vitamin ❤
Insya AIlah ibu sihat, baby dalam perut pun sihat.

Jangan percaya kalau orang kata
"Eii nanti anak awak besar dalam perutla"
"Jadi gemukla makan vitamin"
"Anak besar nanti susah nak teran keluar"

Semua itu mitos.

Keperluan nutrisi masa ibu hamil sangat penting untuk fetus membina saraf sempurna, perkembangan otak baby,👶 bina tulang yang kuat dan tubuh badan sihat.
Set Hamil Shaklee:
📌 Vita-Lea
Ibu hamil kadangkala mengalami kandungan Hb yang rendah yang boleh menyebabkan anemia. Vita-Lea boleh membantu dalam memastikan kadar Hb normal kerana di dalamnya mengandungi:

1) Vitamin B12 yang membantu dalam pembentukan sel-sel darah merah.

2) Diperkayakan dengan Iron / Besi yang membantu dalam mengangkut oksigen ke tisu di seluruh badan.

📌 B Complex

B Complex mengandungi vitamin B lengkap untuk kesihatan ibu dan mengandungi asid folik. Asid folik amat penting untuk mengelakkan kecacatan kepada janin.

📌 Ostematrix(Promosi untuk bulan Februari 2017 sahaja)

Ostematrix adalah kalsium yang diperkaya dengan Vitamin D untuk membantu dalam penyerapan. Ia membekalkan keperluan kalsium yang diperlukan oleh ibu dan sekaligus mengurangkan kekejangan otot (cramp) dan sakit pinggang / belakang yang lazim dialami oleh Ibu. Ibu yang kekurangan kalsium akan menyebabkan bayi menyerap kalsium sedia ada pada Ibu yang boleh menyebabkan osteoporosis sekiranya dibiarkan berlanjutan.

📌 ESP (Energizing Soy Protein)

Dengan ESP, ibu akan rasa kenyang lebih lama dan dapat mengelakkan daripada mengambil kudapan yang kurang sihat. Ia juga dapat mengelakkan ibu menjadi letih & lesu dan sangat sesuai diambil oleh ibu
yang mengalami alahan atau mabuk teruk sehingga kurang makan.

📌 Vitamin C
Vitamin C membantu menyerap zat besi / iron dan sintesis protein. Jadi, Vitamin C ini sebagai 'enhancer' untuk membantu vitamin / supplement lain untuk serapan sepenuhnya. Selain itu, ia sebagai anti oksidan dan membantu meningkatkan imun badan ibu agar tidak mudah terkena sakit seperti selsema.

📌 Omega Guard

Omega Guard adalah minyak ikan yang diperkaya dengan Omega-3, DHA & EPA. Ia membantu dalam perkembangan otak bayi yang sihat serta membantu melancarkan peredaran darah ibu sekaligus mengawal tekanan darah serta
tahap kolestrol ibu.

Untuk tempahan VITAMIN anda, hubungi:
Pn Emalin Mohd (SMS / Whatsapp) 019 250 0978
SID 968112

Untuk ibu-ibu hamil. Mesti rajin makan vitamin ❤ Insya AIlah ibu sihat, baby dalam perut pun sihat. Jangan percaya kalau orang kata...

0 comments: