Cara Mengurangkan Penat Dan Letih Pesakit Kencing Manis / Diabetis

7:50 am emalin mohd 2 Comments

Anda penghidap kencing manis atau diabetis dan selalu berasa penat dan tidak bertenaga? Ada masanya ketika melakukan kerja biasa pun mata boleh terlelap. Belum lagi melakukan tugasan berat lain seperti mengemas rumah. 
Kenapa ianya terjadi bagi pesakit diabetis? Sentiasa rasa penat dan letih dalam aktiviti seharian?

Rasa pebat dan letih pesakit diabetis mungkin berpunca daripada kekurangan gula dalam badan akibat kurang selera makan, takut untuk makan atau terlalu mencatu makanan. Masakan tidak, risau nanti jika makan, bacaan gula pula naik.

Selain daripada kekurangan gula, gula yang terlebih atau bacaan yang terlalu tinggi juga menjadi punca kepada rasa penat dan letih. Gula yang terlalu tinggi di dalam darah menyebabkan darah menjadi pekat sekaligus menjadikan aliran darah lambat. Apabila aliran darah lambat, oksigen menjadi kurang untuk sampai ke otak dan sel-sel. Kekurangan oksigen dalam darah yang menyebabkan pesakit diabetis menjadi penat dan letih.


Pengambilan Vivix amat membantu pesakit kencing manis dalam mengatasi masalah penat dan letih. Ini disebabkan resveratrol di dalam Vivix membantu mencegah rintangan insulin iaitu suatu keadaan di mana tubuh menjadi tidak sensitif kepada kesan hormon penurunan gula dalam darah yang dikenali sebagai insulin. Apabila kesan rintangan insulin ini dapat diatasi sekaligus ia dapat membantu mengurangkan kadar gula dalam badan.Resveratrol dan folifenol di dalam Vivix juga melindungi sel dan DNA daripada rosak serta meningkatkan mitochondoria sekaligus memberikan tenaga dan menghilangkan rasa penat pesakit diabetis.
Berikut adalah testimoni pesakit diabetis yang berjaya mengurangkan kandungan gula dalam badan mereka dan berasa lebih sihat.


Dapatkan VIVIX anda hari ini dengan tawaran yang sangat istimewa. 

Hubungi Pn Emalin 019 250 0978 (SMS / Whatsapp) untuk tempahan anda dan konsultansi PERCUMA.

Anda penghidap kencing manis atau diabetis dan selalu berasa penat dan tidak bertenaga? Ada masanya ketika melakukan kerja biasa pun mata b...

2 comments:

  1. kena rajin bersenam agar kita sentiasa bertenaga untuk tidak penat selalu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cabaran untuk bersenam bagi ibu bekerjaya. Huhu

      Delete