1500 Auns Bekalan Susu Ibu Berjaya Dikumpul Dalam Tempoh Berpantang

AMARAN: Kisah ini tidak sesuai dijadikan bacaan untuk Ibu yang mudah tertekan melihat hasil susu badan Ibu lain.

Kisah ini diharapkan dapat menjadi motivasi kepada kaum Ibu di luar sana tentang keupayaan badan yang mampu menghasilkan susu ibu secukupnya. Walau bagaimanapun sekiranya Ibu telah berusaha bersungguh-sungguh dan disahkan oleh doktor bahawa berat bayi tidak naik seperti yang diharapkan jangan tertekan dan ikutilah nasihat doktor. Yang penting Ibu telah berusaha dari awal lagi dalam memberi yang terbaik untuk bayi.

BISMILLAH...

ASSALAMUALAIKUM W.B.T..SALAM SEJAHTERA
KISAH CINTA DISEBALIK AKU, CINTA HATI DAN CINTA PERTAMA


.

Saya Ayu, ummi kepada 3 orang permata hati. Berusia 32 tahun dan bekerja. Saya mula mengenali Shaklee sewaktu berpantang anak ke 3 pada hujung Disember 2013 lalu.Dulu, saya tak suka dengan Shaklee,sebab hanya menganggap ia sekadar MLM.
.

Apa yang membuatkan saya mencuba Shaklee iaaah apabila saya mencari set berpantang yang terbaik, setelah saya mencuba 2 jenis set berpantang yang berbeza pada dua kelahiran yang lalu.
.

Namun keduanya tidak memberikan saya kepuasan. Bila ditanya, ramai yang suggest Shaklee,namun saya rasa was was lagi, Sehinggalah saya bertanya dalam group kawan2 sekolah dahulu, ade seorang kawan (doktor gigi) suggest Shaklee..
haish!!Shaklee lagi..oklah, saya cuba..tapi taknak banyak2 takut x habis mkn so, lepas bersalin saya beli set asas bersalin dengan kawan saya tu..masa tu hanya beli zinc, vitalea, b complex dan vita C.. 
.

Seminggu selepas mencuba, saya hanya perasan satu perkara, saya tak penat! saya tak lesu! saya x pening mahupun beremosi ketika dalam pantang. Lantas terdetik ingin mencuba set 'milk booster' pula memandangkan saya perlu membuat stok susu sebelum masuk bekerja.
.

Saya oder lagi..kali ni, saya mengikut sahaja apa yang di cadangkan, sehinggalah saya register member secara percuma kerana cukup point. Saya bukan setakat beli set menyusu,malahan set untuk kurus bagi ibu menyusu sekali.. Rasa macam waah, betul ke tindakan aku ni, tapi sebab nak cuba, dan yakin saya cuba juga
Alhamdulillah..
Pelaburan saya berbaloi.. apalah sangat nilai wang jika nak dibandingkan dengan apa yang saya dapat berikan pada bayi saya..
.


Alhamdulillah...sebanyak 1500 oz susu ebm berjaya saya kumpulkan sebelum saya mula bekerja.Suami 'terpaksa' beli deep freezer sendiri untuk simpan susu tersebut dan bonus!!!!
berat saya turun sehingga 14 kg berbanding berat sebelum ini..memang rekod!!
.

Alhamdulillah...
Inilah cinta pertama saya dengan Shaklee sebelum cinta2 lain berputik..

Untuk tempahan / pertanyaan set penyusuan di atas hubungi:
Pn Emalin Mohd (SMS / Whatsapp)

0192500978

No comments:

Post a Comment