Detoks Cara Mudah Dengan Berpuasa

7/10/2014 emalin mohd 0 Comments

Kita sudah berada hampir pertengahan Ramadhan. Pastinya ketika ini badan sudah serasi dengan berpuasa.

Bulan puasa ini juga adalah masa untuk badan kita menyingkirkan toksin. Maklum lah rakyat Malaysia kan suka makan. Jadi, di bulan puasa ini adalah masa untuk perut berehat daripada memproses makanan. Yelah, ramai yang kata perut punca penyakit. Ye tak?

detoks mudah dengan shaklee

Anda dah rasai sakit kepala, najis cair, lenguh badan, nafas dan peluh berbau, penat dan beremosi serta lidah berselaput putih?

Jika ya, itu tandanya badan sudah mulakan proses detoksifikasi atau penyingkiran toksin.

Dan dikhabarkan puasa juga adalah cara terbaik untuk melawan penyakit kanser. Jadi benarlah perut punca penyakit tapi perit tak kan ada penyakit jika kita makan secara terkawal.



Berbalik pada simptom detoks tadi. Berapa lama anda akan berada dalam sebegitu? Ia akan mengikut badan masing- masing dan jumlah toksin dalam badan. Ada yang seminggu namun ada yang lebih cepat hilang simptomnys namun tak kurang ada yang mengalami
dalam tempoh yang lama.

Namun, usah risau!!

Anda boleh mengurangkan simptom tersebut dengan mengamalkan tips berikut:

  • Meningkatkan pergerakan usus sebagai organ detoks dengan minuman enzim atau jus aloe vera. Juga boleh mengamalkan Alfalfa Shaklee sebagai pelawas.
  • Keluarkan peluh melalui senaman sebelum berbuka
  • Minum air putih sebanyak mungkin selepas berbuka agar toksin dikeluarkan melalui air kencing.


Untuk memastikan nutrisi badan mencukupi, supplement amat membantu di dalam bulan puasa ini.

❤️ ESP & Performance Drink boleh dijadikan minuman pemberi tenaga terutama ketika bersahur dan juga untuk bertarawikh. 

❤️ Alfalfa boleh membantu dalam menyingkirkan toksin dan melawaskan sistem perkumuhan.

❤️ Vita-Lea & Vitamin B Complex memberikan bekalan vitamin yang mencukupi untuk badan.

❤️ Nutriferon & Vitamin C untuk meningkatkan imuniti badan terutama daripada penyakit biasa seperti demam, selsema & batuk terutama cuaca yang agak panas ketika ini.

Bulan puasa je ke boleh makan / minum set ini? 
Eh, tidak!! Sepanjang masa boleh terutama jika dalam proses detoks atau penyingkiran toksin.


Untuk tempahan vitamin anda:
Marlinny bt Mohamad SID # 968112
PM: www.facebook.com/messages/emalinmohdmall 
www.emalinmohd.blogspot.com
Call / SMS / Whatsapp : 0192500978


Nak order terus melalui Shaklee? Boleh..










Kita sudah berada hampir pertengahan Ramadhan. Pastinya ketika ini badan sudah serasi dengan berpuasa. Bulan puasa ini juga adalah m...

0 comments: