Petua Hilangkan Lenguh Badan

4/09/2014 emalin mohd 0 Comments

 
 
Bila dah jadi mak-mak ni dengan kerja kat pejabat kat rumah memang senang sangat rasa lenguh-lenguh badan. Sampai tak boleh nak tidur. Pernah tak rasa macam tu? Bila tidur tak lena, esok pagi rasa tak fresh dan bertambah penat.  Picit-picit sikit badan terus sendawa. Rasa banyak sangat angin...kalau urut sedap ni kan?

Lenguh badan kalau diurut rasa legalah kan...Tapi lately seorang demi seorang tukang urut yang biasa mengurut saya dah tak ada...Kat spa memang ada tapi urut spa tak sama dengan tukang urut tradisional. Yang tradisional ni selagi tak abis angin memang urut urut dan urut lagi. Boleh sampai 2 jam. Kalau kat spa tempat kita rasa sedap diurut tu tempat tu lah yang cepat je dibuatnya. Tak ummpphh lah orang kata. Tapi, kalau urut ni lega kejap jelah lenguh badan tu pastu datang balik. Sekala-sekala bolehlah nak manjakan diri tapi takkan nak berurut tiap minggu plak kan...Lenguh badan ni plak memang manjang jer lah...Kalau tukang urut kata sebab badan berangin..
 
See...cat massage je yang ada ;)
 
haaa..dah jadi macam ni takda tukang urut baru terfikir serius cari alterntif lain nak hilangkan. Biasalah manusia...dah terdesak baru lah kan kalut..Macammana nak hilangkan lenguh badan cara mudah? Kitakan suka yang mudah-mudah...

Mulalah surf sana sini...jumpa banyak petua....kena detoks dululah...ok detoks cerita lain sebab kalau banyak sangat toksik dalam badan memang badan rasa penat tapi kali ni nak cerita lenguh badan jer..
 
taraaa...jumpa dah jawapan....
 
Rupa-rupanya kalsium boleh hilangkan lenguh badan tapi bukan sebarang kalsium tau. Nak beli kalsium pun tengok-tengok jugak. Salah amal kalsium jadi batu karang plak. Salah masa makan pun boleh jadi batu karang gak. Hah??
 
Tapi dah minum susu kenapa tak hilang lenguh badan? Susukan sumber kalsium juga? Memang susu sumber kalsium tapi kadangkala penyerapan susu tidak pada kadar yang maksimum. Jadi, kena cari kalsium yang kadar serapannya maksimum.
 
So, saya cuba makan Ostematrix Shaklee..wallaa..baru 2 malam dah rasa superb. Sebelum ni adik yang kena cramp kaki masa mengandung pun kat cramp kaki hilang bila makan Ostematrix ni. Adik saya ni minum susu tak tinggal tau tapi kena gak cramp kaki. Tau jelah kalau kena cramp kaki rasa macammana..Aduh....
 
 
Kesan serta-merta makan Ostematrix Shaklee:
 
Hilang lenguh badan
 
Tidur lebih lena
 
Badan rasa lebih segar
 
Hilang sembelit & membuang dengan selesa (dah membuang, hilanglah toksin tu kan..toksin pun penyebab lenguh badan gak)
 
Tak perlu tukang urut..hihihi...
 
 
Kesan jangka masa panjang?
 
Elak tulang rapuh / menjadi pendek atau osteoporosis untuk kita yang dah jadi senior executive woman ni...
 
Untuk pembesaran / nak jadi lebih tinggi pada anak-anak dan remaja
 
 
Apa kandungan Ostematrix Shaklee ni yang berbeza dengan yang lain?
 
  • Vitamin D yang meningkatkan kadar serapan...jadi tak payah ambil vitamin D lagi dah siap ada dah tu dalam Ostematrix Shaklee
  • Magnesium untuk menghalang endapan kalsium yang jadi punca batu karang tadi serta jadi macam agen penenang untuk tidur lebih lena
  • Ada juga zinc, boron, mangan & kuprum untuk pertumbuhan otot, membaiki tulang dan menghalang artritis
 
Masa bila sesuai makan Ostematrix Shaklee ni? Tadi kata salah masa makan boleh jadi batu karang...Ostematrix Shaklee hendaklah dimakan dengan meal bererti bukan dengan perut kosong. Jadi, masa terbaik untuk saya selepas makan malam sebelum masuk tidur tu...InsyaAllah tidur lena...(Sumber: Sini)
 
Alhamdulillah..
 
 
Nak tak Ostematrix Shaklee ni? Boleh order dengan saya:
 
Pn Emalin di +60192500978
 


    Bila dah jadi mak-mak ni dengan kerja kat pejabat kat rumah memang senang sangat rasa lenguh-lenguh badan. Sampai tak boleh nak t...

0 comments: