Kurangkan Rabun Mata Dan Power Spec Mata Dalam Masa 5 Minggu

10:09 pm Unknown 0 Comments

Ada orang kata, sekali kita sudah memakai kaca mata / spec mata akan selamanya kita akan menggunakannya. Dan power spec mata tersebut tidak akan menurun malah akan bertambah seiring dengan usia. Hanya melakukan lasik sahaja dapat membebaskan kita dari menggunakan kaca mata. 

Betul ke?

Akan tetapi kisah ini mungkin membawa lembaran baru bagi pemakai kaca mata kerana dengan hanya 5 minggu mengamalkannya, power spec mata menurun. Apa yang beliau lakukan?

Lasik? 

[POWER RABUN SAYA MENURUN HANYA DALAM MASA 5 MINGGU]

Assalamualaikum.


Nama saya Siti Mashidayu. Saya ingin berkongsi dengan anda kisah mengenai mata saya.

Saya mengalami masalah mata iaitu rabun jauh sejak dari tingkatan 3. Kerana saya amat gemar membaca buku dan menonton televisyen. Rabun saya bermula dengan power 100 dan sekarang bertambah hingga menjadi 375.


Dalam 6 bulan yang lepas, saya baru sahaja menukar cermin mata saya dari power 300 hingga menjadi 375. Kenaikan sebanyak 75 power mata saya itu menyebabkan saya mengalami sakit kepala dibahagian depan kepala, dan diatas kening. Saya sangkakan saya mengalami migraine. Tapi bila cek dengan optometris, power saya dah bertambah.

Saya pun terus memilih untuk membuat cermin mata baru dengan power 375. Saya amat takut waktu tu kerana saya tak gemar memakai cermin mata. Kerana saya telah sedaya upaya mencuba menurunkan power rabun dengan makan lobak yang banyak. Tapi masih tiada hasil penurunan power rabun saya.

Usia perkahwinan saya hampir 11 bulan. Tetapi belum ada rezeki untuk menimang cahaya mata. Jadi saya ambil initiative untuk mencuba mengamalkan Vivix Shaklee dimana dari pembacaan saya, ia boleh membantu untuk hamil.

Setelah 5 minggu saya amalkan Vivix sebanyak 2 hari sekali, setengah sudu. Saya merasakan perubahan yang amat ketara pada mata saya. Setiap hari saya sakit kepala. Saya dah tak boleh pakai cermin mata saya lebih dari 2 jam. Kalau tidak, saya akan sakit kepala, mata saya berat dan pening-pening. 

Kerana tak tahan sangat, saya pergi lagi berjumpa optometris. Doktor disitu membuat ujian test mata pada saya sebanyak 2 kali, kerana menyedari ada sesuatu yang terjadi pada mata saya. Setelah dikaji, rupanya masalah pening saya berkaitan dengan power mata yang tidak serasi. 

Rupa-rupanya power saya sudah menurun sebanyak 50 belah kiri, dan 50 juga belah kanan. Alhamdulillah saya terkejut sangat kerana amat tidak menyangka, selama ni saya beranggapan, bila dah rabun susah nak turun. Makin menaik ada lah. Rupa-rupanya tidak sama sekali.

.


Saya amat bersyukur dan sekarang saya dah tukar cermin mata baru dan masih mengamalkan pengambilan vivix untuk bebas dari cermin mata dan untuk kesihatan dalaman saya. 

Doakan saya dapat rezeki menimang baby pulak. Terima kasih Allah, Terima kasih Vivix.

Untuk tempahan/ pertanyaan, hubungi:
Pn Emalin Mohd (SMS / Whatsapp) 0192500978

Ada orang kata, sekali kita sudah memakai kaca mata / spec mata akan selamanya kita akan menggunakannya. Dan power spec mata tersebut t...

0 comments: