Cara Memilih Vitamin Terbaik Agar Tidak Membahayakan Kesihatan

5:38 pm emalin mohd 0 Comments

Bagaimana anda memilih vitamin untuk keperluan sekeluarga? Adakah terdapat checklist tertentu yang akan di'tick' sebelum pembelian vitamin diteruskan?


Tahukah anda bahawa terdapat kajian mendapati bahawa pengambilan vitamin dari jenama tertentu mendatangkan bahaya berbanding dengan orang yang tidak mengambil vitamin langsung?Gambar rajah di atas menunjukkan perbandingan kebarangkalian untuk mendapat penyakit tertentu seperti diabetes, strok dan serangan penyakit jantung untuk 3 kumpulan iaitu garis biru untuk yang tidak mengamalkan apa-apa vitamin, garis merah yang mengamalkan vitamin jenama lain dan garis hijau yang mengamalkan Shaklee.

Hasil kajian tersebut mendapati bahawa pengamal jenis vitamin lain berisiko lebih tinggi berbanding yang tidak mengamalkan vitamin langsung dan yang mengamalkan vitamin Shaklee mempunyai risiko yang paling rendah.


Tetapi pasti anda tertanya-tanya adakah ujian ini tidak berat sebelah? Kajian ini sememangnya tidak berat sebelah. Ia dinamakan Landmark Study. Ia dijalankan oleh para saintis diketuai oleh Dr Gladys Block dari Universiti of  California, Berkeley. Dan kajian ini akan tetap disiarkan walaupun penemuannya nanti tidak menyebelahi Shaklee.

Berani bukan? Sekiranya vitamin keluaran Shaklee berada pada graf merah pastinya organisasi tersebut akan musnah dan ranap. Namun, CEO Shaklee inginkan kepastian bahawa sememangnya vitamin ini mendatangkan manfaat kepada semua orang dan bukannya mendatangkan keburukan.Dan kerana ini juga ramai atlet memilih Shaklee sebagai vitamin dan supplement mereka. Bukan sekadar atlet, malah angkasawan juga turut memilih Shaklee juga.


Jadi, pastikan anda memilih vitamin yang betul-betul mendatangkan kebaikan dan bukannya keburukan di kemudian hari.

Sekiranya anda ingin membaca keseluruhan jurnal tersebut, layari:

dan sekiranya anda kurang bersetuju dengan penemuan jurnal ini, hubungi dblock@berkeley.edu dan teruskan lontarkan komen anda kepada beliau.


Bagi yang ingin meneruskan pembelian vitamin terbaik iaitu Shaklee, hubungi:
Pn Emalin Mohd (SMS / Whatsapp) 0192500978

Bagaimana anda memilih vitamin untuk keperluan sekeluarga? Adakah terdapat checklist tertentu yang akan di'tick' sebelum pembelian ...

0 comments: