14 Jenis Kosmetik Dipakai Namun Jerawat Di Muka Makin Parah

7:50 am Emalin Mohd 0 Comments

14 jenama kosmetik dicuba dan masalah kulit semakin teruk. Sehingga satu tahap berputus asa untuk mencuba mana-mana produk kerana kesan bertambah buruk dan bukannya bertambah baik.

Namun apabila berpantang lain pula ceritanya. Tujuan asal untuk memulihkan badan selepas bersalin namun kesan ini yang diperolehi wanita ini. Ikut cerita beliau, Pn Wan Zainab bt Wan Muhammad.
set berpantang

Assalamualaikum..
Saya nak kongsikan pengalaman saya mengamalkan SET RESDUNG SHAKLEE. Sebelum ini, saya memang suka sangat mencuba pelbagai jenis kosmetik mencerahkan wajah yang dijual di pasaran. Sehinggakan saya pernah mencuba 14 jenama kosmetik.

Selain itu, saya juga mengalami masalah resdung teruk yang menyebabkan gatal-gatal kulit muka dan berjerawat. Kesan daripada mencuba pelbagai jenis kosmetik dan masalah resdung, kulit wajah semakin teruk.

Pada penghujung 2011, kulit saya semakin teruk.
Selepas itu, saya mulai berpantang makan dan juga tidak mencuba apa-apa kosmetik. Saya hilang keyakinan diri dan juga rasa rendah diri bila berkawan. Saya malu untuk bertemu klien.


Kulit muka saya ditumbuhi jerawat yang banyak, dan bernanah. Adakalanya jerawat menjadi kebiru-biruan. Saya juga pernah mendapatkan rawatan kulit di sebuah klinik pakar kulit. Saya berhabis ratusan ringgit untuk masalah kulit ini. Tetapi tidak berhasil dan saya mulai jemu untuk mengulangi rawatan.

Selepas itu, saya memberanikan diri untuk mencuba satu jenama kosmetik tempatan. Kulit muka semakin pulih dan apabila saya berhenti menggunakannya, kulit muka ditumbuhi jeragat dan juga jerawat.

Selepas melahirkan anak sulung, saya mula kenal Shaklee. Apabila menggunakan Set Berpantang Shaklee, saya nampak perubahan pada kulit dan seterusnya mencuba SET RESDUNG iaitu ALFALFA COMPLEX, B COMPLEX, & VITAMIN C. Selain itu saya juga mencuba ENERGIZING SOY PROTEIN dan saya nampak kulit saya semakin sihat.

Parut jerawat kelihatan pudar dan kulit cerah sekata. Walaupun tidak mengalami perubahan yang drastik, tapi saya puas hati kerana jerawat susah nak tumbuh. Jika dahulu saya berpantang makanan laut, kini saya bebas makan apa sahaja menu makanan laut.

Kesan daripada penggunaan SET RESDUNG SHAKLEE :
1. Gatal-gatal kulit muka hilang
2. Pori-pori mengecil
3. Parut jerawat cepat pudar
4. Jerawat susah nak tumbuh
5. Kulit muka lebih lembut dan lembap
6. Keluar rumah tanpa mekap!


set berpantang shaklee

Saranan saya untuk remaja di luar sana, jangan terlalu taksub dengan kosmetik yang mencerahkan. Pilihlah jenama yang selamat dan semulajadi.

Rangkaian Shaklee pilihan saya dan berjaya menjadikan saya lebih yakin dengan kulit saya sekarang. Alhamdulillah.

Bagi yang mengalami masalah kulit yang sama, jangan tunggu lama-lama untuk membeli rangkaian produk Shaklee. Ia DIJAMIN SENTIASA SELAMAT, SENTIASA BERKESAN DAN SENTIASA MESRA ALAM. Ia juga DIJAMIN HALAL.

Hubungi, Pn Emalin Mohd (SMS / Whatsapp) 0192500978

14 jenama kosmetik dicuba dan masalah kulit semakin teruk. Sehingga satu tahap berputus asa untuk mencuba mana-mana produk kerana kesan ber...

0 comments: