7 Sebab Kenapa Penapis Air Diperlukan

Kenapa lebih kurang 11,000,000 ramai rakyat Malaysia ingin memiliki penapis air di rumah? 


Kenapa anda ingin memiliki penapis air sedangkan air paip di Malaysia telah dirawat?




Antara masalah yang dialami oleh kita semua bukan disebabkan air paip berwarna keruh. Tapi ada juga sebab air paip berwarna keruh bukan?

Tetapi disebabkan rasa air paip itu sendiri. Air paip yang tidak ditapis walaupun telah dimasak adakalanya: 

1. Bau klorin masih ada
2. Rasa payau atau tidak sedap 
3. Sakit tekak apabila minum banyak air kosong 
4. Terdapat bendasing yang mendap di bawah permukaan botol 

Jadi tak hairanlah ramai di antara kita yang menjadi abang sado terutama yang duduk di rumah bertingkat-tingkat mengangkat air mineral ataupun air ditapis dari mesin berbotol-botol setiap hari.

Nak tak nak kita akan survey juga mesin tapis air. Ada yang murah ada yang mahal bergantung dengan fungsi masing-masing.

Tetapi ada juga yang menghadapi masalah antaranya ialah: 

5. Harga penapis air yang tidak mampu milik 
6. Duduk di rumah sewa  
7. Selalu outstation dan kena pula membeli air mineral berbotol-botol

Sebenarnya ada penapis air yang boleh menyelesaikan masalah di atas. 

Antara maklum balas pengguna jag ini yang kerap outstation dan duduk di hotel.

Jag penapis air yang mempunyai kapasiti lebih kurang 2-3 liter ini mempunyai pensijilan Water Quality Association (WQA) untuk NSF (National Sanitation Foundation) iaitu badan pensijilan antarabangsa . Ia disahkan boleh menapis bukan sahaja klorin malah bahan-bahan berbahaya seperti plumbum, merkuri dan kadmium.

Dan satu lagi keistimewaan penapis air ini ialah ia menggunakan filter karbon teraktif yang diperbuat daripada tempurung kelapa yang disahkan oleh Kementerian Kesihatan Malaysia tidak mengganggu kandungan florida di dalam bekalan air. Florida amat penting untuk kesihatan gigi.

Apa lagi komen rakan-rakan lain tentang penapis air ini?






Ni nak bagitau harga. Harganya sangat berpatutan dan mampu milik. Tak cecah 4 angka ya kawan-kawan. Bukan RM999.99 tetapi separuh harga dari RM1,000.00.

Nak tawaran istimewa?




Hubungi Pn Emalin Mohd (SMS / Whatsapp) 0192500978




6 comments:

  1. air satu keperluan kalau tak ada air dalam badan kita lemah dan tiada tenaga

    ReplyDelete
    Replies
    1. Minum air kena cukup..baru bertenaga

      Delete
  2. nampak macam best je...ada duit lebih nak sembat satu la

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang best sebab dah pakai.. :)
      Jom rembat ada offer best bulan ni

      Delete
  3. lama dah aim nak beli satu set.. ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jangan lama-lama nanti rugi...hihihi

      Delete