Vitamin Shaklee Tak Berkesan!! Anak admitted hospital

7/02/2014 emalin mohd 0 Comments

Supplement, vitamin semua dah bagi pada anak...

Tapi, anak masih kena demam lagi. Anak masih sakit lagi. Kenapa?

Kenapa masih nak teruskan ambil supplement? Apa perlunya supplement jika masih kena penyakit?

Kebetulan anak-anak saya dimasukkan ke hospital setelah demam on off dalam jangka masa panjang.

Dan ada timbul pertanyaan kenapa anak masih sakit?

Sedangkan, semua supplement untuk anak-anak dah diambil macam senarai kat bawah ni:

❤️ Nutriferon yang mengukuhkan sistem imun dengan meningkatkan pengeluaran interferon semulajadi badan

❤️ Meal Shakes mempunyai 24 vitamin dan mineral yang lengkap untuk tumbesaran anak 

❤️ Omega Guard mengandungi minyak ikan Omega 3 yang tinggi kandungan DHA & EPA

❤️ Chewable Vitamin C untuk imuniti badan anak


Tapi, kenapa anak masih sakit?


Yang pertama, lihat dulu jenis penyakit anak. 

Adakah penyakit anak tersebut boleh dilindungi dengan pengambilan vitamin & supplement?


▶️ F Akmal, anak sulung saya dijangkiti demam denggi. 

Rasa semua orang tahu punca demam denggi ialah nyamuk aedes. Jadi, makanlah supplement & vitamin apa pun ia takkan membunuh nyamuk aedes. 

Alhamdulillah memang F Akmal ada denggi tapi platelet F Akmal tak jatuh bawah 100. Saya masih memberi Chewable Vitamin C & Omega Guard untuk F Akmal. Itu vitamin kegemarannya. Ujian darah kedua mendapati F Akmal kembali normal. Syukur ke hadrat Ilahi.

Tapi, ibunya kena lebih berhati-hati sebab  serangan kedua denggi lebih bahaya dan dikenali sebagai severe dengue.

Jadi, adakah supplement dan vitamin Shaklee tidak berkesan? 😊


▶️ N Akmal pula demam dan ujian darah normal untuk denggi. X ray pun diambil. Rupa-rupanya bronchitis.

Bronchitis tu apa? Secara ringkasnya, radang pada membrane mukus bronkus iaitu salur udara besar yang mengalirkan udara dari trakea ke bahagian distal parenkima paru-paru.

N Akmal mengalami Bronkitis akut iaitu timbulnya batuk dengan atau tanpa penghasilan kahak. Bronkitis akut sering berlaku dalam penyakit bervirus yang akut seperti selesema atau influenza. Virus menyebabkan sekitar 90% kes bronkitis akut, sementara 10% yang selebihnya berpunca dari bakteria. (Sumber: Wikipedia)
Dan N Akmal pun Ada viral fever. Setakat ini, doktor bagi ubat batuk, ubat demam & neb.
Supplement? 
Masih bagi juga. Untuk N Akmal, dalam susunya ibu campurkan Meal Shakes & Nutriferon.
Adakah vitamin tidak membantu? Insyaallah sangat membantu sebab ini kali pertama admitted setelah sekian lama tak menjenguk hospital. Lupa dah bila last admitted.
Dan ini mungkin juga disebabkan ibunya tidak konsisten memberikan vitamin dan supplement untuk anak-anak. 
Ada hari terlupa...😅😅
Selepas ini, pastikan supplement dan vitamin tidak lupa ya..
Makanan sunnah pun sama..
🐝 Madu & 🌾 Saffron
Saya tetap meneruskan vitamin & supplement untuk anak-anak sebab yang dah cuba secara konsisten baru tahu bezanya.
Untuk tempahan vitamin anda:
❤️Marlinny bt Mohamad SID # 968112❤️
❤️PM: www.facebook.com/messages/emalinmohdmall❤️
❤️Call / SMS / Whatsapp : +60192500978❤️



Boleh order di sini juga. Klik sahaja...😊: 


Supplement, vitamin semua dah bagi pada anak... Tapi, anak masih kena demam lagi. Anak masih sakit lagi. Kenapa? Kenapa ma...

0 comments: