Cara Menghilangkan Bekas Jerawat Hitam Berlubang Dengan Cepat

4/14/2017 emalin mohd 2 Comments

BOLEHKAH BEKAS JERAWAT HITAM BERLUBANG HILANG?

Jerawat alahai jerawat. Lagi-lagi yang mula masuk remaja. Ada yang memang mengalami masalah jerawat. Jerawat yang keluar bukan jenis yang kecil-kecil malah yang besar. Siap bernanah. Dan habis sahaja jerawat tersebut, kesannya pula seakan berlubang. Sehingga ada yang menggelarkan kawah bulan pada kulit wajah.

Namun masuk sahaja umur 30an tiada lagi masalah jerawat. Mungkin hormon pun sudah stabil ketika itu. Namun tatkala melihat cermin, hati masih gusar dan resah. Masakan tidak, kesan jerawat masih ada. Bertompok-tompok hitam. Itu sebab ada yang memakai bedak tebal-tebal untuk menutupinya.

Cara mudah pastilah rawatan laser tetapi umum mengetahui rawatannya akan menngunakan sejumlah wang besar. Jadi bagi yang tidak memlilih rawtan laser, adakah masih sinar bagi mereka?


Bagaimana dengan gambar ini? Percaya atau tidak tanpa menggunakan rawatan laser, parut jerawat boleh dipudarkan? Dan kesan jerawat juga semakin hilang. Dan tempoh masanya tidaklah terlalu lama. Dalam masa sebulan kesan ini sudah kelihatan. Jika diteruskan hingga sekarang? Boleh menjadi berseri dan tiada lagi kesan jerawat.

ESP, Vitamin C dan Vitamin E amat membantu bagi memudarkan parut jerawat.

  • Vitamin C : Ianya sangat penting dalam pembentukan kolagen yang mengukuhkan sel kulit. Vitamin C juga bersifat antioksidan, melindungi kulit kita daripada radikal bebas dan sinaran UV yang boleh merosakkan kulit. Selain membantu mengurangkan kedutan dan menganjalkan kulit, vitamin C juga turut merawat luka supaya cepat sembuh. 
  • Vitamin E: Terkenal sebagai vitamin awet muda. Ia juga dikatakan melambatkan proses penuaan. Selain itu vitamin E juga dikatakan membantu keseimbangan hormon dan mengawal kadar minyak dalam liang kulit. Vitamin E juga membantu mengurangkan kesan kulit jeragat selain pengambilan beta carotene. Vitamin E sangat membantu bagi mereka yang mempunyai masalah kulit yang berminyak. Vitamin E juga amat dikenali sebagai kecantikan kulit. Tidak hairan jika banyak produk kecantikan kulit menambah kandungan vitamin E di dalam produk mereka.
  • Protien adalah komponen yang menyumbang kepada ketegangan kulit. Ia sangat penting dalam penghasilan sel baru. Ianya membantu mengurangkan kesan hitam (kulit mati akibat jerawat). 3 sudu ESP membekalkan 14gram protein dengan asid amino yang lengkap untuk keperluan badan.
Untuk tempahan VITAMIN anda, hubungi:
Pn Emalin Mohd (SMS / Whatsapp) 019 250 0978


BOLEHKAH BEKAS JERAWAT HITAM BERLUBANG HILANG? Jerawat alahai jerawat. Lagi-lagi yang mula masuk remaja. Ada yang memang mengalami masa...

2 comments:

Bahaya Keracunan Merkuri Hingga Meragut Nyawa Dan Supplement Yang Membantu Penyembuhan

4/13/2017 emalin mohd 3 Comments

MERANA KERACUNAN MERKURI HINGGA HAMPIR MERAGUT NYAWA

.

Kisah saya bermula pada penghujung tahun 2014. Waktu itu saya masih dalam peringkat awal pemulihan dari keracunan merkuri akibat salah memilih produk kosmetik dan supplemen.
.

Waktu itu (Oct 2014), walaupun internal organ (hati dan buah pinggang) saya survive dengan asbab ubatan hospital. Tetapi, tubuh badan saya sangat sakit dan kekeringan nutrisi yang teruk. Yang dapat di lihat dari luaran ialah kerosakan kulit, kuku dan rambut saya.
.

Kulit saya sangat kering, bersisik dan juga mempunyai 'chicken skin'. Eczema naik di setiap pelipat tubuh. Gatalnya, hanya Allah atau siapa yang pernah kena sahaja yang tahu. Kuku di jari kiri dan kanan pula terbelah dua dan patah-patah. Kuku kering sangat dan kusam warnanya. Tidak sihat langsung. *Tubuh badan sentiasa di dalam kesakitan.*
.

Rambut saya pula sangat kering. Umpama rumput yang sedang mati setelah di sembur racun rumput. Warna rambut menjadi perang yang tidak sihat. Pegang dengan jari pun, boleh luruh sendiri dan patah-patah. Bayangkanlah betapa merananya saya.
.

Itu belum masuk lagi penderitaan lain yang saya hadapi. Antaranya....

- Bacaan kencing manis saya sentiasa tinggi. *Bacaan tertinggi saya selepas makan ialah 35pt dan bacaan terendah saya waktu pagi ialah 14pt.*

- Gastrik dan pedih ulu hati yang kronik.

- Hampir mengalami stroke di sebelah kiri badan (menurut doktor).

- Cakap yang tergagap-gagap dek kerana nerve system yang terganggu.
.

Ya. Kondisi badan saya waktu itu sama seperti orang yang menjalani kemoterapi malah lebih teruk lagi. 
.

Jadi pada waktu itu saya bertanya kawan-kawan saya, supplemen apa yang boleh di percayai selamat, semulajadi dan mohon ada orang yang boleh membantu saya makan supplemen dengan cara yang betul. Saya tak mahu orang hanya menjual tanpa menerangkan pada saya khasiat sesuatu supplement itu.


Alhamdulillah. Doa saya dimakbulkan oleh Allah. Seorang kawan saya menerangkan product Shaklee kepada saya. Selepas itu saya pun cari juga sendiri info berkenaan Landmark Study Shaklee untuk memuaskan hati sendiri.
.

Setelah yakin, maka saya pun belilah Vitamin C dan juga Vitamin E sebagai permulaan penjagaan kulit dan kesihatan saya.
.

Ini adalah budget yang termurah selain dari target pertama saya iaitu Vivix. Masa ni, belum mampu nak beli Vivix walau hebat sangat testimoni Vivix yang saya baca. Waktu ini budget saya ketat kerana bill-bill hospital yang perlu ditanggung. Sedih.
.

Selepas habis 2 botol Vitamin C dan E, saya dapat lihat kulit saya yang semakin sihat. Kuku saya yang semakin pulih dan tidak patah. Rambut saya juga nampak perubahan semakin kuat, kembali hitam dan bersinar.
.

Oleh kerana bertambah yakin dengan result yang ada pada diri sendiri. Maka, saya terus mohon menjadi ahli Shaklee kerana nak jimat dari beli harga runcit. Saya terus makan Vit C dan E dari tahun 2014 hinggalah tahun 2015. Walaupun tak berapa berdisiplin.
.

Setelah saya di sahkan mengandung, sakit saya datang kembali dek kerana hormon badan yang tidak menentu. Allah sahaja yang tahu betapa berdebarnya hati apabila 2 senior doktor yang pakar di bidang O&G beritahu saya bahawa risiko kehilangan nyawa kami (bayi dan saya) adalah sangat tinggi. Dan kecacatan organ dalaman bayi yg dilahirkan mungkin terjadi. Risau sangat saya.
.

Tapi Alhamdulillah. KuasaNya tiada siapa yang dapat mempertikaikan. Walaupun memang nyaris kehilangan nyawa pada waktu itu. Namun kami berdua selamat. Dan baby Zariff lahir sempurna walaupun lahirnya pramatang di minggu yang ke-32 pada penghujung March 2016.
.

Niat untuk mencuba Vivix masih belum dilupakan. Beberapa bulan setelah saya habis berpantang, pada bulan Ogos 2016, saya cuba pula ambil Vivix.
.

Dan sehingga hari ini, saya masih tidak berhenti jatuh cinta pada kesan Vivix dan vitamin shaklee terhadap kesihatan saya. Saya rasa seperti diberi peluang kedua selepas melalui detik detik sukar dan hampir meragut nyawa.

Untuk tempahan VITAMIN anda, hubungi:
Pn Emalin Mohd (SMS / Whatsapp) 019 250 0978


MERANA KERACUNAN MERKURI HINGGA HAMPIR MERAGUT NYAWA . Kisah saya bermula pada penghujung tahun 2014. Waktu itu saya masih dalam ...

3 comments:

Pemborong Kain Vietnam Silk Gred 1

4/12/2017 emalin mohd 0 Comments

Kain Vietnam Silk ini memang ada peminat tersendiri. Masakan tidak, kainnya nampak mewah walaupun tanpa sulaman. Dan apabila dijadikan pakaian ia nampak jatuh dan flowy. Terletak saja di badan. Dan lagi best bagi yang bekerjaya dan selalu berjumpa dengan ramai orang, ia susah kedut walau telah dipakai seharian.

Kain Vietnam Silk yang kami bawakan ini adalah gred 1. Apa bezanya dengan gred 2 contohnya? Ia bermaksud kain ini tidak mudah meretas dan tidak mudah berbulu walau dimasukkan di dalam mesin basuh. Sebab itu harga kain Vietnam Silk kami berbeza dengan yang lain.

Jadi, tidak sabar untuk melihat koleksi sedia ada ini? Hanya RM180.00 untuk Semenanjung Malaysia dan RM185.00 untuk Sabah dan Sarawak. Harga sudah termasuk pos. 

Jom kita cuci mata.






















Sudah berkenan, hubungi: 
Pn Emalin Mohd (SMS / Whatsapp) 0192500978

Kain Vietnam Silk ini memang ada peminat tersendiri. Masakan tidak, kainnya nampak mewah walaupun tanpa sulaman. Dan apabila dijadikan paka...

0 comments:

Fibroid Sebesar 10cm Semasa Hamil Mengecut Dan Boleh Bersalin Normal

4/12/2017 emalin mohd 0 Comments

Fibroid semasa hamil? Dan ia sebesar 10cm? Besar mana 10cm tersebut?


Besar bukan? Dan lagi menggerunkan jika ketika itu sedang hamil dan fibroid sama-sama membesar dengan bayi dalam kandungan. Gerun! Takut!

Ada ke yang berpengalaman sebegitu? Apa cerita sebenarnya?

[ACTIVE FYBROID SEBESAR 10CM MENGECUT DAN AKHIRNYA BOLEH BERSALIN NORMAL]

.

Assalamualaikum dan salam sejahtera.
Nama saya Nurhayatul Nira binti Ramli, berusia 37 tahun dan baru sahaja melahirkan anak keempat Januari yang lepas.
.

Saya berkenalan dengan Shaklee dah lama, cuma tidak secara konsisten sebelum ni. Saya selalu mengadu pada kawan saya, Azlinda Ismail (SID 866459) tentang penat dan sakit-sakit badan yang saya alami. Beliau mengesyorkan saya mengambil multivitamin, Vitamin c dan kalsium disebabkan jadual kerja dan pemakanan saya yang tidak menentu. Alhamdulillah kesihatan saya bertambah baik dan lebih bertenaga. Niat saya mengambil suplemen adalah untuk sihat, serta kesihatan itu dapat saya gunakan untuk beribadat dengan lebih sempurna.
.

Bagaimanapun, saya mendapat "kesan sampingan" daripada pengambilan suplemen tersebut. Saya bukan sahaja semakin sihat, namun saya juga disahkan hamil di kala anak bongsu saya waktu itu berumur 5 tahun. Saya tidak langsung merasa penat di awal kehamilan sedangkan ketika itu saya berada di dalam lawatan kerja di sekitar United Kingdom selama 2 minggu.
Pasangan mana yang tak gembira bila dikhabarkan tentang zuriat yang bakal mereka timang. Bertambah gembira pada waktu scan, doktor mengatakan ada 2 kantung di situ!
.

Namun, selepas detailed scan dilakukan, doktor mengesahkan, kantung itu bukanlah kembar seperti yang disangkakan. Malang sekali ianya adalah cyst sebesar 5.2 cm. Tidak mahu putus asa, kami mendapatkan nasihat pakar seterusnya. Lebih memilukan, rupa-rupanya ia bukan cyst, namun active fibroid yang sebesar 6.7 cm kini berada dalam kandungan saya. Doktor menasihatkan agar saya melalui pembedahan caesaeran berikutan saiz fibroid yang semakin membesar dan membahayakan diri saya.
.

Saya tak mahu putus asa. Saya selalu mendengar kehebatan tonik ajaib di wall sahabat saya. Saya nekad mencuba di atas risiko sendiri. Maka bemulalah episod saya dan Vivix. Ketika check up keempat, saiz fibroid hampir 10 cm dan saya teruskan ambil Vivix dengan konsisten dan yakin. Sahabat saya turut mencadangkan Omega Guard yang bertindak anti-radang sebagai menggantikan Vivix.




Alhamdulillah, pada 19 December 2016, checkup dengan pakar menunjukkan fibroid mengecil kepada 4.7 cm. Checkup terakhir pada Januari 2017 pula, pakar mengesahkan saiz fibroid ialah 4.2 cm dan lebih menggembirakan saya tidak perlu menjalani sebarang pembedahan kerana kepala bayi pun telah engaged.
.

Mengimbas kembali detik-detik kelahiran anak keempat saya. Kelahiran yang mudah dan paling cepat pernah saya rasakan. Pagi itu, saya mengalami kontraksi dan laluan cuma 2cm. Saya sempat bersolat jemaah Maghrib di masjid sebelum ke hospital malam itu. 9 malam, saya didaftarkan di Hospital Serdang. Saya sudah bersedia untuk melahirkan pada jam 9.30 malam.
Akhirnya pada 10:05 malam, 29 Januari 2017, lahirlah Ainur Mardhiah binti Abdul Muttalib ke dunia.Tanpa pembedahan, tanpa sebarang koyakan. Alhamdulillah.
.

Selepas je bersalin, saya terus minum 3 sudu Vivix supaya lebih bertenaga dan mahukan recovery yang cepat. Pada 30 Januari 2017, jam 6.30 pagi, doktor memeriksa saya dan akhirnya dibenarkan discharge pada jam 10 pagi itu juga. 13 jam sahaja di hospital, rekod untuk kelahiran semua anak-anak saya!
.

Saya masih lagi berpantang ketika testimoni ini ditulis, berpantang sendiri sambil menguruskan anak-anak seramai 4 orang yang masih kecil bukanlah sesuatu yang mudah. Namun kita sendiri yang memudahkannya dengan pengambilan suplemen yang betul dan berkualiti.
.

Terima kasih kerana dipertemukan dengan suplemen yang sangat berkualiti ini.

Inilah yang diceritakan oleh Pn Nurhayatul Nira semasa beliau mengandung anak ke 4 dan kandungan beliau pula ada 2 kantung. Namun bukan kembar, ianya fibroid yang aktif membesar sehingga mencecah 10cm.

Itulah nekad dan tekad beliau sehingga mengambil keputusan untuk mencuba Vivix atas risiko sendiri semasa hamil.

Jika anda mempunyai cyst mahupun fibroid mahupun ketumbuhan, Vivix adalah jawapan terbaik untuk anda dalam membantu mengurangkan saiz atau menghilangkan terus daripada badan.


Untuk tempahan VITAMIN anda, hubungi:
Pn Emalin Mohd (SMS / Whatsapp) 019 250 0978




Fibroid semasa hamil? Dan ia sebesar 10cm? Besar mana 10cm tersebut? Besar bukan? Dan lagi menggerunkan jika ketika itu sedang hami...

0 comments:

8 Tips Berpuasa Dan Menyusukan Anak Agar Tidak Penat

4/11/2017 emalin mohd 0 Comments

MAMPUKAH BERPUASA DAN MENYUSUKAN ANAK?

Haa..dulu pun soalan sama berlegar-legar je kat kepala. Lagi-lagi menghitung hari masuk bulan Ramadhan.

Mampukah puasa dan masa yang sama menghasilkan susu ibu secukupnya? Tak berkurangkah susu sebab tak minum air dari terbit fajar hingga terbenam matahari? Tak rasa haus kering tekak ke?

Tak rasa lapar menggigil ke? Part lapar menggigil ini common sangat berlaku pada ibu menyusu sampai orang kata bela saka. Pedih juga telinga mendengarnya sekali-sekala bukan?

Anda ibu menyusu dan ingin berpuasa rasa mampu tak?

Eh mestilah MAMPU! Kitakan superwoman gitu.

Tak usah takut. Memang cukup susu tu nanti walau di bulan puasa.

Setakat haus itu biasalah puasa tetapi takkan ada episod lapar menggigil. Kalau rasa sukar percaya, cuba dulu tips ini.
Selamat menjalani ibadah Ramadhan semua. Ibu masih mengepam dan menyusukan anak seperti biasa dan pada masa yang sama berpuasa?

tips menyusu bulan ramadhan






























Mula-mula tukar waktu mengepam. Namun jangan sesekali kurangkan sesi mengepam kecuali memang badan sudah tidak berdaya. Jika dulu sesi mengepam seperti ini:

SESI MENGEPAM SEMASA TIDAK BERPUASA
Sesi 1: 7.30-8.00 pagi
Sesi 2: 10.00-10.30 pagi
Sesi 3: 1.00 -2.00 petang
Sesi 4: 5.00-5.30 petang

Cuba pinda sesi mengepam. Kita yang mengenali badan kita sendiri. Jika dulu saya masih kekalkan 4 sesi namun sebelah petang saya tidak mengepam kerana anak akan menyusu sekembali dari kerja. 

Pilihan makanan semasa bersahur juga memberikan kesan kepada badan kita. Pilih makanan yang mempunyai kandungan indeks glisemik yang rendah seperti pengambilan oat, barli dan keledek. Namun jika sukar kerana anak juga bangun untuk menyusu pastikan juga bersahur namun boleh cuba ESP iaitu Energize Soy Protein. Campurkan ESP ke dalam overnight oat yang telah kita sediakan sebelum tidur.

Air antara faktor utama dalam memastikan ibu mempunyai tenaga yang berpanjangan. Minum air secukupnya dengan anggaran berat setiap 25kg memerlukan 1 liter air. 

Sekiranya memerlukan 2 liter air sehari, para ibu boleh menyediakan 4 botol air mineral 250ml dan minum 3 botol sebelum masuk tidur dan 1 botol lagi ketika bersahur. 

Yang tengah pulun ganti puasa kalau ada masalah penat yang amat selepas balik kerja, sakit kepala, moody dan seangkatan dengannya cuba tukar pilihan makanan dan tambahkan supplement agar nutrisi mencukupi seperti set penyusuan ini.

Bagaimana sebenarnya vitamin ini boleh membantu ibu menyusu di bulan Ramadhan?

❤️ Vitalea@ Multivitamin 
Ia mengandungi nutrisi lengkap pelbagai vitamin dengan formula zat besi yang sangat penting untuk pembentukan darah dan sel. Ia juga dapat memberikan tenaga. Almaklum di bulan Ramadhan kadangkala badan terlalu penat dan makan pula mungkin nutrisi tidak mencukupi terutama di waktu sahur. 


VITALEA
RM88.75


❤️ Vitamin B complex 
Vitamin B Complex dilengkapi dengan 8 kumpulan B yang diperlukan oleh tubuh badan untuk bertenaga, otak lebih fokus, emosi lebih stabil dan wajah berseri. Vitamin B Complex juga berfungsi untuk menukar makanan menjadi tenaga.

RM53.75

❤️ Alfalfa 
Alfalfa adalah penggalak susu yang kuat yang membantu perkembangan kelenjar tisu payudara dan meningkatkan fungsi kelenjar pituitari iaitu kelenjar utama dalam penghasilan hormon berkaitan  penyusuan, membantu meningkatkan imunisasi, mengandungi kalsium dan bagi ibu-ibu yang menyusu ia sangat membantu  mencepatkan penghasilan susu ibu. Alfalfa juga boleh menambah kandungan lemak dalam susuibu agar bayi cepat kenyang. Alfalfa juga berfungsi sebagai pelawas dan efektif dalam membuang angin badan.

RM53.75 (KECIL) & RM97.50 (BESAR)

❤️ ESP @ Energizing Soy Protien
Mempunyai indeks glisemik rendah bermaksud ibu akan kekal kenyang untuk tempoh yang lama. Ia juga membekalkan protein kepada ibu.


PROTEIN
RM150.00

❤️ Performance Drink
Ibu juga digalakkan mengambil Performance Drink ketika berpuasa untuk mengekalkan badan terhidrat sekaligus mengurangkan risiko kena sakit kepala. Performance Drink adalah minuman tenaga berperisa oren yang tidak mengandungi karbonat atau gas dengan kandungan gula yang rendah. 


RM82.50


Dan sebagai umat Islam, kita hendaklah meyakini atas rezeki yang Allah berikan dan jangan lupa berdoa serta berzikir agar dipermudahkan ibu semua untuk berpuasa dan menyusukan anak.

Untuk tempahan VITAMIN anda, hubungi:
Pn Emalin Mohd (SMS / Whatsapp) 019 250 0978


MAMPUKAH BERPUASA DAN MENYUSUKAN ANAK? Haa..dulu pun soalan sama berlegar-legar je kat kepala. Lagi-lagi menghitung hari masuk bulan ...

0 comments: