4 Gambar Transformasi Kulit Teruk Ke Cantik Yang Mengejutkan

5:32 pm emalin mohd 0 Comments

Berapa umur anda? Ya anda yang sedang membaca ini. Berdasarkan survey ringkas di Fb bertanyakan kawan-kawan apakah perkara yang paling "concern" bagi seorang wanita berumur 20an ke 30an?


Dan majoritinya mengatakan jawapan yang sama iaitu memberi perhatian lebih kepada kecantikan kulit dan berat badan.

Kulit yang sebagaimana yang wanita inginkan terutama wanita di Malaysia?
Jika melihat kepada lambakan produk di Malaysia tanpa mengira samaada yang selamat atau tidak, wanita suka kepada kulit yang bersih, tiada cela dan cerah.

Memang ada produk kecantikan yang mampu menjadikan kulit putih dan tidak mempunyai jerawat hatta sebutir pun namun tidak semua produk kecantikan itu selamat!

Maka timbul ragu-ragu, produk apakah yang selamat?

Apa kata kita lihat testimoni 4 orang wanita ini terlebih dahulu.

Masalah yang mereka hadapi?
Masalah jerawat, parut jerawat dan warna kulit yang tidak sekata.






Mari kita berkenalan dengan lebih lanjut supplement yang wanita ini amalkan sehingga kulit mereka daripada berjerawat hilang jerawat. Daripada gelap dan kusam menjadi cerah. Daripada parut di sana sini, pudar terus parutnya.

B COMPLEX
Membantu dalam meningkatkan tahap glutation dalam kulit sekaligus melindungi daripada kerosakan membran sel , mengurangkan kesan-kesan daripada pancaran matahari dan pencemaran. Ia juga membantu mengurangkan tanda-tanda penuaan, mencegah kedutan , dan juga daripada terkena kanser kulit. Vitamin ini juga dikenali sebagai vitamin anti stress.


VITAMIN E
Vitamin E ialah vitamin anti-oksidan dan dikenali sebagai vitamin kecantikan. Ia membantu melambatkan proses penuaan menjadikan muka nampak lebih muda, mengurangkan kedut dan garis halus serta menghilangkan parut dan akne. Ia juga dapat mempercepatkan proses penyembuhan luka dan boleh diletakkan terus pada luka atau parut.


VITAMIN C
Vitamin C membentuk kolagen. Kolagen ibarat simen yang mengikat batu-bata (protein), supaya kulit sentiasa kenyal. Kekurangan kolagen membuatkan tubuh mudah lebam dan calar, kering dan bersisik. Kolagen yang cukup daripada Vitamin C yang baik membuatkan kulit kelihatan bersinar dan gebu. Vitamin C juga dapat mempercepatkan penyembuhan luka dan bertindak meningkatkan imuniti badan dalam menangani flu. Ia juga bersifat anti oksidan.


VITALEA
Vitalea mengandungi VITAMIN A yang membantu dalam pertumbuhan kulit dan menstabilkan aktiviti kalenjar sebum.

ESP
ESP adalah sumber protein yang baik untuk badan. Apabila mengambil protein, ia akan diproses menjadi asid amino. Sel-sel badan akan memilih asid-asid amino yang diperlukan untuk membina tisu-tisu badan yang baru, antibodi, hormon, enzim dan sel-sel darah. Oleh itu protein adalah amat-amat penting untuk kulit dan tubuh yg sihat dan cantik.

ALFALFA
Pengambilan alfalfa mengurangkan kulit sensitif. Kulit sensitif juga ada kaitan dengan badan berada dalam keadaan pH berasid. Sifat alkali pada alfalfa akan mengurangkan keasidan tubuh sekaligus mengurangkan keadaan kulit yang sensitif.


Dan ditambah dengan keyakinan diri dek kerana masalah kulit telah tiada, maka kecantikan diri lebih terserlah.



Hubungi
Pn Emalin Mohd (SMS / Whatsapp) 0192500978
untuk tempahan SET KECANTIKAN anda

Berapa umur anda? Ya anda yang sedang membaca ini. Berdasarkan survey ringkas di Fb bertanyakan kawan-kawan apakah perkara yang paling &quo...

0 comments:

Cara Mengurangkan Rabun Jauh Tanpa Perlu Makan Carrot Banyak-Banyak

5:32 pm emalin mohd 0 Comments

Berapa jam sehari kita mengadap komputer atau smart phone? 8 jam atau lebih? Kadangkala mata lama-kelamaan menjadi penat dan letih. Tidak kurang juga ada yang perlu kerap menukar spec mata kerana power semakin meninggi.



Jika dulu semasa kecil. kita selalu dinasihatkan agar makan lobak merah atau carrot banyak-banyak agar mata cantik. Namun betul ke khasiat carrot membantu dalam mengurangkan power mata atau menjadikan mata sihat?

Sebenarnya di dalam lobak, brokoli dan ubi keledek (antaranya) mengandungi Alfa dan beta karotena. Ia berpenan menguatkan sistem imunasi dan pada masa yang sama beta karotena bertindak bertukar menjadi retinol yang penting untuk daya penglihatan yang baik.

Berapa banyak pula lobak yang perlu dimakan?

Sebenarnya selain memperolehi daripada pemakanan, terdapat supplement khas bagi kesihatan mata bernama CAROTOMAX.

CarotoMax® daripada Shaklee adalah perlindungan antioksida daripada sumber semulajadi. Nutrien yang terkandung di dalam Carotomax didapati membantu:
  • 1) Meningkatkan densiti pigmen makula iaitu kawasan kritikal di dalam mata untuk penglihatan yang baik dan tajam
  • 2) Menjadi penapis kepada cahaya UV yang membahayakan
  • 3) Menyokong kesihatan mata

Selain daripada alfa dan beta karotena, ia juga mengandungi:

1) Astaxanthin
Diperolehi daripada mikroi alga dan fitoplankton yang juga turut digelar sebagai 'Raja Karotenoid'. Ia mempunyai daya mengesan radikal bebas yang tinggi dan dan dapat mengekalkan tahap kesihatan kolestrol. Ia juga bertindak sebagai perisai sebagai UVA dan UVB. Jadi bukan sahaja mata yang sihat malah kulit juga boleh menjadi cantik.

2) Likopena
Ia merupakan pigmen merah yang terdapat di dalam tomato, strawberi dan tembikai berfungsi dalam mengekalkan kesihatan prostat, serviks dan sistem pembiakan. 

3) Lutein dan Zeaxantin
Diperolehi daripada sayuran hijau yang dikenal pasti daapt menyokong kesihatan mata seiring dengan peningkatan usia dalam proses penuaan.

TESTIMONI SUPLEMEN UNTUK MATA YANG SIHAT TERMASUK RABUN JAUH



power rabun silau kurang

power rabun jauh kurang

power rabun jauh kurang


Hubungi
Pn Emalin Mohd (SMS / Whatsapp) 0192500978
untuk tempahan CAROTOMAX anda

Berapa jam sehari kita mengadap komputer atau smart phone? 8 jam atau lebih? Kadangkala mata lama-kelamaan menjadi penat dan letih. Tidak k...

0 comments:

Minum 1 Sudu Teh Sehari Supplement Ini Untuk Mengatasi Sakit Sendi

5:59 pm emalin mohd 0 Comments

Radang sendi atau arthritis boleh menyebabkan rasa sakit dan berlakunya radang menyebabkan kesukaran untuk bergerak. Apabila berlakunya serangan penyakit arthritis atau berkaitan sendi ini memang pengambilan pil penahan sakit tidak dapat dielakkan. Ia kerana sakitnya yang menyukarkan pergerakan dan mungkin tahap kesakitannya amat tinggi.



Terdapat 3 jenis arthritis iaitu Osteoarthritis, Rheumatoid Arhtiris dan Gout. Setiap jenis arthritis ini terjadi disebabkan punca yang berbeza. Sebenarnya, saya sendiri juga terkejut gout tergolong dalam penyakit arthritis. Mungkin pemahaman sebelum ini kerana gout puncanya asid urik tinggi yang dikaitkan dengan pemakanan. Namun secara umumnya melalui pembacaan, gout juga tergolong dalam penyakit sendi atau arthritis.

1. Osteoarthritis
Osteoartritis merupakan artritis yang berlaku akibat penggunaan sendi yang menyebabkan lapisan selaput sendi (dikenali sebagai rawan) terhakis akibat perubahan struktur di dalam sendi. Keadaan ini berlaku akibat geseran berlebihan dua tulang seperti tulang femur (tulang peha) dan tibia (tulang kering) yang disebabkan oleh faktor-faktor tertentu. (Sumber)

2. Rheumatoid arthritis
Berbeza dengan Osteoarthritis, Rheumatoid arthritis pula satu penyakit autoimmun yang melibatkan sistem muskuloskeletal di mana terdapat radang kepada sendi-sendi. Ini menyebabkan sendi-sendi menjadi bengkak, sakit dan kaku. Lama-kelamaan jika penyakit ini tidak dirawat, sendi-sendi akan menjadi rosak dan hilang keupayaan. Dan penyakit rhemutaoid arthritis lebih banyak menyerang wanita berbanding lelaki dengan nisbah 3 berbanding 1. (Sumber)

Gout merupakan sejenis sakit sendi yang berpunca dari kandungan asid urik dalam darah yang tinggi. Gout akan menyebabkan sakit sendi dan lazim bermula di sendi ibu jari kaki yang bengkak dan merah. Ia seterusnya boleh menyerang sendi-sendi lain dan menyebabkan tumbuhnya gout tophus (bengkak pada sendi seluruh badan yang tidak sakit tetapi berkekalan). Kejadian batu karang pada buah pinggang juga sering berlaku pada penghidap gout. Risiko sakit jantung turut bertambah bagi mereka yang mengidapi gout.

Secara umunya pemakanan dengan nutrisi yang mencukupi, berat badan yang seimbang dan juga melakukan senaman bersesuaian amat baik untuk kesihatan.

Antara senaman yang bersesuaian dengan keadaan mengalami sakit sendi ini ialah berenang dan menunggang basikal.

Selain itu, stress juga memainkan peranan. Pengurusan stress yang baik membantu mengurangkan simptom yang dialami.

Dan jangan lupa. Sebenarnya terdapat supplement yang boleh membantu mengurangkan simptom yang dialami pesakit arthritis.  


TESTIMONI:






Hubungi:

Pn Emalin Mohd (SMS / Whatsapp) 019 250 0978

Radang sendi atau arthritis boleh menyebabkan rasa sakit dan berlakunya radang menyebabkan kesukaran untuk bergerak. Apabila berlakunya ser...

0 comments:

Vitamin C Terbaik Di Pasaran Bersama Testimoni Pengguna

11:34 pm emalin mohd 0 Comments

Vitamin C Shaklee, memang popular di kalangan penggemar produk Shaklee, kerana khasiatnya yang terbaik dan paling popular di kalangan mereka yang mementingkan kesihatan kulit.


Secara ringkas, kebaikan Vitamin C Shaklee adalah seperti berikut:

  • Mengekalkan integriti sel
  • Menggalakkan gigi, gusi, tulang, otot dan salur darah supaya sihat
  • Menolong mengurangkan symptom alergi
  • Anti-oksidan semula jadi
Kenapa perlu memilih Vitamin C Shaklee sedangkan banyak lagi vitamin C lain di pasaran?
Vitamin C Shaklee ini sustain released atau dikenali sebagai “Sains pembebasan berterusan secara semulajadi” vitamin c shaklee telah direka oleh Shaklee. Setiap tablet Vitamin C mengandungi 7.5 hidangan sebiji buah termasuk kulitnya (500mg) dan pembebasan 1.5 Vitamin C buah tersebut ke dalam tubuh kita setiap jam. Ujian klinikal telah membuktikan vitamin C di dalam 2 tablet Vitamin Shaklee (di dalam jurang masa 5 jam) mampu kekal di dalam plasma darah kita selama 24 jam. Setiap tablet mengandungi 120mg bioflavonoid (25% dari bioflavonoid, diekstrak dari kulit buah) yang juga dikenali sebagai Vitamin C Complex. Ia mempunyai kemampuan meningkatkan keberkesanan vitamin C di dalam tubuh kita, melegakan inflamasi, menentang infeksi bakterian dan radikal bebas.
Selain daripada itu, pengambilan vitamin C tidak akan menyebabkan ketidakselesaan pada perut seperti pengambilan buah sitrus yang berlebihan. Ini disebabkan vitamin C Shaklee dihasilkan oleh jagung!
Selain itu, kebaikan Vitamin C Shaklee yang lain adalah:
1. Membentuk collagen – Merangsang pembentukan collagen. Collagen adalah sebatian asas otot, tisu, gusi, rangka dan tulang rawan. Oleh itu ianya mampu mempertingkatkan kedut dan menghalang otot menjadi lembik.
2. Memperbaiki Simptom Pendarahan – Kekurangan vitamin C adalah penyebab gusi berdarah, lebam di kulit, pemulihan kecederaan yang lambat, kulit kering, ruam dan kulit kasar.
3. Peningkatan Sistem Imun – Membina sel darah merah yang sihat untuk menyerap zat besi yang lebih baik, membantu sel darah putih menentang bakteria dan kuman, mengukuhkan sistem imun, mempertingkatkan alergi hidung dan kulit, asthma. Juga menyingkatkan waktu pemulihan dan mengurangkan symptom flu dan selesema.
4. Memerangi kanser – Ia adalah satu-satunya anti-oksidan yang berkuasa, mampu meningkatkan interferon semulajadi tubuh dan merangsang pengeluaran T-cells untuk melawan sel-sel kanser dan membuang kimia berbahaya dari tubuh kita dengan berkesan. Ia juga mampu menghapuskan radikal bebas sebelum ia menyerang sel-sel kita.
5. Mencantikkan Kulit – Ambil vitamin C setiap hari untuk kulit yang lebih cerah, melambatkan penuaan, dan menyekat pembentukan pigmen. Pigmen adalah penyebab utama kejadian jeragat.
6. Memperbaiki Insomnia – Ia memperbaiki insomnia, stress masalah berkaitan mental seperti keresahan.
7. Mengekalkan Kolesterol Sihat – Ianya mampu mengurangkan kolesterol dan tekanan darah, mengekalkan kapilari darah yang sihat, menghindarkan arteriosclerosis, thrombus, menghalang pendarahan dalaman, hidung berdarah, pendarahan serebral dan skurvi.
Memang betullah testimoni pengguna ini yang amat berpuas hati dengan Vitamin C Shaklee. Jom kita lihat perubahan pada diri mereka.








Untuk tempahan SUPPLEMENT anda, hubungi:
Pn Emalin Mohd (SMS / Whatsapp) 019 250 0978
SID 968112


Atau boleh membuat pembelian terus SECARA ONLINE melalui:





Vitamin C Shaklee, memang popular di kalangan penggemar produk Shaklee, kerana khasiatnya yang terbaik dan paling popular di kalangan merek...

0 comments:

7 Doa Yang Baik Untuk Diamalkan

10:00 pm emalin mohd 0 Comments

Antara doa-doa yang baik untuk diamalkan seisi keluarga.


.
1. Doa 8 dalam 1 (Doa duduk antara 2 sujud)

Ampunilah dosaku
Kasihanilah aku
Tutuplah segala kekuranganku
Angkatlah darjatku
Berilah rezeki kepadaku
Berilah petunjuk kepadaku
Berilah kesihatan kepadaku
Berilah keampunan kepadaku


.
2. Surah Ar-Rahman 1-4 ( Untuk kuat ingat )

بِسْمِ ٱللَّهِ ٱلرَّحْمَٰنِ ٱلرَّحِيمِ 
1. ٱلرَّحْمَٰنُ
2. عَلَّمَ ٱلْقُرْءَانَ
3. خَلَقَ ٱلْإِنسَٰنَ
4. عَلَّمَهُ ٱلْبَيَانَ
5. ٱلشَّمْسُ وَٱلْقَمَرُ بِحُسْبَا
.
3. Surah Taha 1-5 ( Untuk lembut hati )

بِسمِ اللَّهِ الرَّحمٰنِ الرَّحيمِ
1. طه
2. مَآ أَنزَلْنَا عَلَيْكَ ٱلْقُرْءَانَ لِتَشْقَىٰٓ
3. إِلَّا تَذْكِرَةً لِّمَن يَخْشَىٰ
4. تَنزِيلًا مِّمَّنْ خَلَقَ ٱلْأَرْضَ وَٱلسَّمَٰوَٰتِ ٱلْعُلَى
5. ٱلرَّحْمَٰنُ عَلَى ٱلْعَرْشِ ٱسْتَوَ
.
4. Surah Al-Kauthar ( Untuk keberkatan/ Kepuasan baca sebelum makan/masak )

بِسمِ اللَّهِ الرَّحمٰنِ الرَّحيمِ
1.  إِنَّآ أَعْطَيْنَٰكَ ٱلْكَوْثَرَ
2. فَصَلِّ لِرَبِّكَ وَٱنْحَرْ
3. إِنَّ شَانِئَكَ هُوَ ٱلْأَبْتَرُ
.
5. Doa Elak Mudarat 3x pagi, 3x petang - 

بِسْمِ اللَّهِ الَّذِي لَا يَضُرُّ مَعَ اسْمِهِ شَيْءٌ فِي الْأَرْضِ وَلَا فِي السَّمَاءِ وَهُوَ السَّمِيعُ الْعَلِيمُ
.
6. Surah Taha 25-28 ( Untuk mudah difahami )

  25. قَالَ رَبِّ ٱشْرَحْ لِى صَدْرِى
26. وَيَسِّرْ لِىٓ أَمْرِى
27. وَٱحْلُلْ عُقْدَةً مِّن لِّسَانِى
28. يَفْقَهُوا۟ قَوْلِى
.
7. Ayat Seribu Dinar ( Mendapat rezeki yang tidak disangka-sangka )

وَمَنْ يَتَّقِ اللَّهَ يَجْعَلْ لَهُ مَخْرَجًا (2) وَيَرْزُقْهُ مِنْ حَيْثُ لَا يَحْتَسِبُ وَمَنْ يَتَوَكَّلْعَلَى اللَّهِ فَهُوَ حَسْبُهُ إِنَّ اللَّهَ بَالِغُ أَمْرِهِ قَدْ جَعَلَ اللَّهُ لِكُلِّ شَيْءٍ قَدْرًا(


CERAMAH AGAMA @ OFFICE OLEH:
Dr. Hj. Azlan Hj. Shaiful Baharum
Pensyarah Kanan USIM

Antara doa-doa yang baik untuk diamalkan seisi keluarga. . 1. Doa 8 dalam 1 (Doa duduk antara 2 sujud) Ampunilah dosaku Kasi...

0 comments:

Cara Menghilangkan Jeragat Dalam Masa Sebulan

5:28 pm emalin mohd 0 Comments

Jeragat! Jika kulit wajah tidak dijaga dari awal terutamanya tidak melindungi kulit dengan UV protection, jeragat akan mula kelihatan. Rasa stress seakan-akan ingin diberus dengan berus dawai untuk menghilangkannya. Dan sekiranya dibiarkan ia akan menebal sehingga seperti satu tompokan hitam di kawasan kulit wajah terutama pada pipi.


Berdasarkan pengalaman beberapa saudara terdekat yang cuba membuat rawatan di klinik sememangnya bajet yang besar diperlukan. Maka betullah perumpaan "Preventive is better than cure". Dan baru-baru ini pula, ada yang sedang survei rawatan menghilangkan jeragat ini mencecah lima (5) angka.

Jadi apa alternatif yang ada? Jom kita ketahui cerita kawan kita ini ya.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saya adalah pengguna tegar Vivix sejak Mei 2017, dulu pernah juga cuba Vivix, tapi konsisten macam sekarang. Kesan Vivix kepada kulit saya tidaklah begitu cepat mungkin sebab saya tidak melindungi kulit dengan sun block bila keluar rumah.
.
ESP dengan Vita C memang supplement harian saya. Dari mula saya bersama Shaklee sampailah sekarang. Ada jugalah stop setahun dua waktu tidak aktif. Masa itu memang nampak muka kusam, tenaga pun entah ke mana.
.
Jadi, mula pada bulan Julai saya ambil Collagen pula. Bertekad mau cantik sudah, sebab disangka umur 40an. Perempuan mana yang tidak suka bercantik? Biarpun saya tidak kisah, tapi untuk suami tercinta mestilah mau cantik kan?
.
30 Julai 2017, saya ambil gambar ini selepas habis 1 kotak Collagen. Sebelum 30/7/17, pori pori saya lagi besar dari ini. Lagi teruklah pendek kata. Jadi saya tambah GLA Complex dari saat itu. Secara tidak langsung, saya amal Set The Radiant 4 bermula dari 30/7/2017.
.
Semakin hari, saya sendiri merasakan kulit muka saya semakin baik. Jeragat semakin berkurang. Dan yang paling saya perasan adalah kulit tidak lagi kusam macam dulu. Belum flawless lagi, tapi nampak perbezaan selepas 1 bulan.
.
Harap testimoni saya ini memberi manfaat kepada yang lain. Jangan putus harapan, cuba The Radiant 4, pasti ada harapan. Tidak cuba, janganlah mengharap.
.
Ini cerita beliau (Girllyen Marcie) seorang pengguna yang berpuas hati dengan set The Radiant 4. Kesan yang dialami seawal sebulan. 😎😎



Untuk tempahan SUPPLEMENT anda, hubungi:
Pn Emalin Mohd (SMS / Whatsapp) 019 250 0978
SID 968112

Jeragat! Jika kulit wajah tidak dijaga dari awal terutamanya tidak melindungi kulit dengan UV protection , jeragat akan mula kelihatan. Ras...

0 comments:

Cara Mengatasi Rambut Kusut Anak

4:53 pm emalin mohd 0 Comments

Setelah anak pertama dan kedua anak lelaki rasa gembira apabila dapat anak perempuan. Sebagai ibu lagi teruja untuk membela rambut anak agar menjadi panjang. Bolehlah ditocang, ikat dua dan sebagainya. Nampak comelkan?

Tapi masalahnya jika rambut anak ada masalah kusut atau omputih kata tangled hair. Kalau ikut iklan syampu, masalah yang dihidapi oleh anak bukan tersekat di skala 7 ke 8 kalau guna jari. Masalahnya tersekat di skala 1. Terjerit-jerit anak masa disikatkan rambut. Kadang ibu pun kecewa dan sikat apa yang boleh sahaja. 




Antara tips yang dikongsikan oleh para ibu untuk mengatasi masalah rambut kusut anak ialah:

1. Memilih syampu khas untuk rambut kusut
Lihat pada botol syampu tersebut dan ada dinyatakan untuk "Tangled hair". 

2. Memakai perapi /conditioner 
Menggunakan perapi akan mengurangkan kusut pada rambut anak.

3. Menyapu minyak pada rambut anak
Ibu boleh memilih apa-apa minyak yang sesuai seperti minyak argan untuk disapukan pada rambut anak.

Namun, bagi saya yang telah menggunakan kesemua tips ini, seakan masalah ini tidak selesai. Kusut itu masih ada. Saya masih lagi mencari-cari satu produk penjagaan rambut yang boleh mengurangkan kusut dan lama-kelamaan walaupun tidak menggunakan produk tersebut, masalah kusut itu sudah tiada.

Dan akhirnya, setelah menggunakan produk ini selama seminggu setiap hari selepas mandi sememangnya rambut kusut semakin kurang. Ada harinya saya tidak memakaikan pada anak dan semasa menyikat rambut anak kusut sudah tiada.




Jadi bagi ibu yang mengalami masalah yang sama boleh cuba L'oreal Elseve Extraordinary Oil ini. Hanya sapu pada rambut dan biarkan kemudian sikat seperti biasa. Masa mula-mula pakai setiap hari dan kemudian boleh selang seli. Lama-kelamaan rambut anak tidak lagi kusut.

Terima kasih kepada kakak ipar yang telah memperkenalkan produk ini kepada saya. Suka sangat!

Korang ada tips lain untuk mengatasi masalah rambut kusut anak?


Setelah anak pertama dan kedua anak lelaki rasa gembira apabila dapat anak perempuan. Sebagai ibu lagi teruja untuk membela rambut anak aga...

0 comments:

Makanan Untuk Diet Supaya Cepat Kurus

4:13 pm emalin mohd 0 Comments

Orang kata kalau nak kurus makan ikan. Dan ikan yang selalu dijadikan contoh ialah ikan salmon. Cara masakan salmon (almaklumlah) makanan barat selalunya grill ditabur dengan lada hitam.


Kenapa agaknya Ikan Salmon sangat popular di dalam tips untuk menguruskan badan atau mengurangkan berat badan?

Ikan salmon sebenarnya mengandungi OMEGA 3. Namun bukan ikan salmon sahaja yang ada Omega 3. Sebenarnya ikan tenggiri (5134 mg per 100 gram) mengandungi kandungan Omega 3 yang lebih tinggi daripada salmon (2260 mg per 100 gram).  Selain itu, ikan sardin, tiram dan ikan bilis juga mengandungi Omega 3 yang tinggi. Bagi yang tidak mengamalkan ikan, kandungan Omega 3 juga terdapat di dalam flaxseed, chia seed dan juga kacang soya.

OMEGA 3 adalah sejenis lemak namun bukan lemak yang menggemukkan. Ia adalah sejenis lemak yang membantu untuk kurus atau mengurangkan berat badan.

 

Bagaimana sebenarnya Omega 3 ini mencairkan lemak di dalam badan kita atau menjadikan seseorang kurus ?

(1) Omega-3 meningkatkan sensitiviti insulin. Insulin yang kurang sensitif membuatkan badan sukar untuk membakar lemak.

(2) Omega-3 mengurangkan keradangan sekaligus membantu memecahkan lemak.

(3) Omega-3 membantu memulihkan kesakitan otot sekaligus menjadikan program senaman kita jadi lebih berkesan.

(4) Omega-3 menghalang perkembangan gen lipogenic yang bertanggungjawab mengumpul lemak dalam badan.

(5) Omega-3 membantu badan mensintesis protin dgn baik dan membina otot. Apabila otot sihat, pembakaran lemak berlaku dengan lebih cepat.



Walau bagaimanapun, bagi mendapatkan berat badan dan body yang sihat serta cergas seharusnya pemakanan yang seimbang, senaman dan sebaiknya mengamalkan juga supplement untuk memastikan lompong nutrisi dipenuhi.

DI MANA BOLEH DAPATKAN OMEGA 3 DALAM BENTUK SUPPLEMENT?



Shaklee mengeluarkan supplement Omega 3 yang dikenali sebagai Omega Guard yang mengandungi DHA dan EPA beserta minyak ikan yang diperlukan oleh badan. Ia telah menjalani satu proses bagi memastikan tiada kandungan tercemar di dalam minyak ikan tersebut.




Hubungi Pn Emalin Mohd (SMS / Whatsapp) 0192500978

Orang kata kalau nak kurus makan ikan. Dan ikan yang selalu dijadikan contoh ialah ikan salmon. Cara masakan salmon (almaklumlah) makanan b...

0 comments:

Kereta Toyota Wish Terpakai Untuk Dijual

4:09 pm emalin mohd 0 Comments

Apabila anak dah masuk 3, pasti ada yang terfikir nak menukar kereta compact atau sedan kepada kereta MPV bukan?
Ini bukan orang lain. Saya sendiri ingin menjual Kereta Toyota Wish kesayangan keluarga kecil kami. 
Kereta dalam keadaan baik dengan pelbagai aksesori termasuk skirting. Suami saya memang suka sangat mekapkan kereta ini. 
Cumanya kami terpaksa jual disebabkan kereta tidak dipakai lagi. Hanya berada di tempat parking kereta sahaja. Rugi bayar bulanan tetapi tidak digunakan.
Baki di bank setakat bulan ini berjumlah RM75,000 (Ogos 2017) namun saya ingin menjual pada harga RM70,000 sahaja.
Jika ingin test drive dan inginkan info lanjut, hubungi nombor telefon suami saya seperti yang tertera di poster.


Tolong sebarkan ya pada kenalan tuan / puan yang sedang mencari-cari kereta MPV Toyota Wish.

Apabila anak dah masuk 3, pasti ada yang terfikir nak menukar kereta compact atau sedan kepada kereta MPV bukan? Ini bukan orang la...

0 comments: