Kulit Wajah Semakin Cantik Selepas Mengamalkan Set Mengandung Shaklee

10/31/2015 emalin mohd 0 Comments

TESTIMONI 009 : NAJIHAH RAZALI




Assalammualaikum,
Orang kata bila dewasa kena chicken pox, sakit dia lagi semacam kan. Dan semakin meningkat usia, parut semakin susah nak hilang.
Kena chicken pox semasa mengandung, memang saya tidak fokus langsung untuk baiki kulit, fokus saya memang untuk kesihatan bayi dalam kandungan je.
Memang pasrah la bila rakan ofis ada yang mengejek ' Eeee buruk dah muka dia' Mungkin sekadar bergurau tapi panas juga la telinga masa tu hahahaha.
Lebih malu lagi dengan suami la, muka comot semacam kan. Kena la juga tepek foundation dan bedak sebab malu nya dekat suami. Tapi rimasnya sebab saya ni pulak memang jenis tak berbedak apa lagi foundation. Rasa kulit tak dapat bernafas dan parut pun tak elok-elok juga kan.
Sampai lah satu hari saya ambil gambar dan baru saya perasan yang parut semakin memudar. Bila diterangkan oleh upline saya, rupanya dalam Set Hamil Shaklee pun ada vitamin untuk kulit iaitu ESP, BComplex dan Sustained Release Vita C.



Alhamdulillah seronok sangat rasa. Selepas habis pantang pula, saya tambah Vita E Complex dan suami perasan perubahan kat kulit. Dia kata nampak berseri-seri, kalau tak dulu kulit nampak kusam je. Saya pun perasan yang sama, rasa tona kulit semakin sekata.


Nak dapatkan kulit yang cantik, bukan sahaja perlu jaga dari luar tapi perlu jaga dari dalaman juga. Set Kulit Shaklee memang pilihan saya, lebih sihat dan lebih cantik dengan vitamin semulajadi!
wink emoticon
Teruja dengan cerita beliau? Like cerita beliau di SINI

Jika anda mempunyai masalah yang sama seperti di atas, hubungi:
Pn Emalin Mohd (SMS / Whatsapp)
0192500978

TESTIMONI 009 : NAJIHAH RAZALI Assalammualaikum, Orang kata bila dewasa kena chicken pox, sakit dia lagi semacam kan. Dan se...

0 comments:

Perjuangan di Waktu Pagi

10/27/2015 emalin mohd 2 Comments

Waktu pagi..
Antara waktu yang paling mencipta kekalutan
Boleh menjadi pemangkin kegembiraan di sepanjang hari
Boleh juga jadi pembunuh semangat dan layu di kemudian hari


Waktu pagi..
Apabila menjadi Ibu
Tambahan pula minggu genting
Untuk anak menghadapi peperiksaan
Salah perkiraan, semua yang dibuat tak menjadi

Waktu pagi..
Ibu sudah bangkit seawal 5.00 pagi
Menyiapkan keperluan anak-anak
Dan tiba masa bergerak ke sekolah
Baju Ibu sudah lencun bak pelari marathon

Waktu pagi..
Sebelum mata lelap di malam hari
Sudah direncana masakan esok hari
Sarapan pagi, bekalan anak mahupun santapan malam hari
Agar perut anak kenyang dan suka hati
Akhirnya Ibu juga yang tersenyum sendiri

Waktu pagi..
Masa berharga bagi Ibu ini
Itulah 'me time' tanpa sesiapa sedari
Syaratnya kena bangun awal di waktu pagi





Waktu pagi.. Antara waktu yang paling mencipta kekalutan Boleh menjadi pemangkin kegembiraan di sepanjang hari Boleh juga jadi pembun...

2 comments:

Merawat Jerawat Di Muka Yang Datang Setelah Salah Guna Produk

10/24/2015 emalin mohd 2 Comments

TESTIMONI 007: NURUL SYAZWANI MOHD SALLEH



Dulu kulit saya agak bersih..takde obvious scars..memang boleh keluar bare faced tepek bedak baby je. tak tipu. bila nak meningkat umur remaja, perasaan nk cuba pelbagai produk pun datang. 

the last thing i remembered using ialah sabun susu beras..mula-mula pakai ok je..tapi lepas tu mula naik jerawat yang teruk..kononnya pegi facial spa untuk buat treatment..tapi masalahnya orang kat spa tu picit semua jerawat with no mercy..tak peduli pun walau àir mata deras mengalir.. muka lepas tu jadi sangat teruk..kemerahan dan berparut..and from that day onwards saya jadi kurang keyakinan diri sebab kulit muka dah teruk..

Kemudian saya bertemu dengan shaklee dan mula amalkan set kecantikan shaklee..vitàmin C dan ESP..sebab buudget tak banyak masa tu. saya ambil 2 supplement ni dulu...setelah berusaha dan konsisten, alhamdulillah kulit saya semakin pulih. kulit pun semakin cerah, tona kulit sekata dan saya juga rasa lebih sihat 
smile emoticon
Nurul Syazwani Mohd Salleh

Teruja dengan cerita beliau? Like cerita beliau di SINI

Jika anda mempunyai masalah yang sama seperti di atas, hubungi:
Pn Emalin Mohd (SMS / Whatsapp)
0192500978

TESTIMONI 007: NURUL SYAZWANI MOHD SALLEH Dulu kulit saya agak bersih..takde obvious scars..memang boleh keluar bare faced tepe...

2 comments:

Cara Mengatasi Bayi Kerap Menangis Tengah Malam Kerana Tak Cukup Susu

10/23/2015 emalin mohd 2 Comments

TESTIMONI 006: LIYANA UZIR



Assalamualaikum dan Salam Sejahtera semua...


smile emoticon
Saya Nurliyana binti Uzir. Berumur 31 tahun. Saya dah tau pasal Shaklee ni lama dah.. Lama tak lama la. Since saya menyusukan anak pertama lagi kira2 5 tahun dahulu. Tapi masa tu saya tak ambil peduli pun. saya buat tak tau je. Yang saya tau masa tu, Shaklee ni untuk ibu-ibu yang menyusukan. Suplemen untuk tambah susu. 

Saya menyusukan Dani secara direct hanya 4 bulan. Sebab Dani mengalami confuse nipple. Dan saya tak berusaha nak cari solutionnya. Macam2 cara kan nak bagi anak tu direct feed balik.. Tapi saya buat tak kisah je. Ada susu adala.. Dia nak dia minum, kalau tak nak kita bagi susu FM je. 

Saya tak cukup ilmu masa tu. Menyesal tak sudah sampai sekarang. Dan yang paling rasa bersalah bila saya tengah menyusukan Zara, si Dani tengok je. Pastu dia cakap dia nak. Saya terfikirkan apa yang Dani fikir. Mesti dia tertanya-tanya kenapa dulu dia tak macam adiknya. Arghhh, bersalah sangat! Maafkan mama sayang...


Bila mengandungkan anak kedua 2 tahun kemudian, hidayah saya tak sampai lagi untuk makan vitamin Shaklee ni. Tapi semangat nak menyusukan kembali tu berkobar-kobar. Hari-hari saya telek breastpump spectra 3 saya yang sempat pakai 3 bulan je masa Dani kecik dulu. Sampai lah bersalin.. saya kecewa sangat2 sebab susu saya setitik pun tak keluar. Frust! 3 hari takde susu. 

Baby asyik menangis-nangis haus. Nurse kat hospital pun tak boleh buat apa. Terpaksa topup FM. Saya masa tu dah la sakit lepas bersalin. Tension lagi ngan susu tak keluar. Anak melalak plak lagi. Manala susu nak keluar kalau saya tension + stress kan..


Hari ketiga balik kampung, saya tuam n urut sikit. Barulah start meriah. Buang terus FM. Lepas sesi mengurut 3 hari, lagilah meriah. Berterusan alhamdulillah sampailah ke hari ini.

Masa berpantang, saya makan jamu kampung. Masa tu tak sampai lagi seru nak makan vitamin Shaklee. Sampaila si baby dah start meragam malam-malam. Menangis je. Asal tengah malam je menangis. 

Saya try google kat internet nak cari punca baby menangis tengah malam. Reason yang logik, dia laparlah kan. But kerap kot saya bangun menyusukan dia, sampai saya penat letih bila siang esoknya. Yang jadi mangsa, si abang. Sian dia. Asyik kena marah..


Tak boleh jadi ni...


Saya google then terbaca pasal pengalaman2 ibu2 yang consume Shaklee ni. Saya baca baca dan baca. Dapat gaji terus saya order trial pack Set B (Breastfeeding). Kebanyakan yang saya baca semua kata best sangat set ni. Masa tu niat saya makan Shaklee ni, nak banyakkan susu badan dan nak bagi susu yang bernutrisi untuk baby. Belajar dari pengalaman lepas. Stok EBM saya start kumpul masa seminggu sebelum baby sebulan.saya lagi teruja bila susu badan saya jadi pekat dan likat. Hahaha.. plus jadi warna kuning.. 

Saya google google lagi, cari perbezaan kenapa masa saya tak makan shaklee susu cair je. Banyak memang banyak. Tapi putih biasa je. Tapi bila makan shaklee, susu jadi pekat kuning likat. Haa ko! Yang lagi super duper best, baby dah tak meragam lagi malam-malam. Tido jadi lagi lena.. Mama dia pun dapat rehat secukupnya...

Tu bab susu..

Ada cerita lain. Pasal kulit muka.

Saya sendiri pun tak perasan. Sehinggalah suami sendiri yang memuji. Masa dia balik kampung untuk menjenguk saya ngan anak-anak, lepas salam2 semua, dia tenung saya dan cakap.. "Eh, mama makin putihlah." Saya senyum kembang kempis lah. Waktu tu saya menafikan lagi yang sebab kulit saya jadi bersih tu.. Sebab saya ingat hormon baru lepas bersalin kan. Sampai saya naik keje pun, ramai yang cakap, kulit dah makin cantiklah.. Berseri-seri ibu baru lepas bersalin ni. Baru saya sedar masa tu. Sebab saya baca baca dan baca pengalaman orang lain pasal shaklee ni. 

Dalam set B ni ada Vit C dan Vit B. Ambil maklum yang Vitamin C amat penting untuk pembentukan kolagen, anti oksida dan menguatkan sel-sel. Vitamin B membantu sebagai penenang dan ianya membantu isteri, ibu dan wanita berkerjaya yang kurang rehat agar sentiasa bertenaga. Thats why, ibu-ibu yang nenyusukan yang mengambil set Breatsfeeding ni kelihatan berseri-seri..
smile emoticon

Buktinya gambar kat attachment tadi. Gambar yang atas, masa Dani kecil lagi. Kusam comot kulit muka saya. Gambar bawah masa saya consume Shaklee time Zara ni, banyak khasiatnya. Beza kan? Di samping nak memperbanyakkan susu, baby sentiasa kenyang bila lepas menyusu, kulit muka juga makin berseri-seri malah baby pun dapat khasiatnya, bambam badan dia...


Yang penting, kena konsisten makan vitamin dan minum banyak air. Paling sikit 2 liter okay...

Pakej haaa... badan cergas, susu ibu banyak, baby sihat, kulit muka makin flawless... semuanya kerana Set Breastfeeding Shaklee. Tq Shaklee! Akhirnya terus sign up jadi ahli Shaklee... 

smile emoticon

Sekian. harap bermanfaat apa yang saya share kan ni.. 


Teruja dengan cerita beliau? Like cerita beliau di SINI

Jika anda mempunyai masalah yang sama seperti di atas, hubungi:
Pn Emalin Mohd (SMS / Whatsapp)
0192500978

TESTIMONI 006: LIYANA UZIR Assalamualaikum dan Salam Sejahtera semua... smile emoticon Saya Nurliyana binti Uzir. Berumur 31...

2 comments:

Tanda-Tanda Mengalami Demam Kepialu (Thypoid) Dan Langkah Pencegahan

10/22/2015 emalin mohd 4 Comments

Sekarang tengah heboh tentang demam kepialu yang melanda negara terutama di Kuala Lumpur. Adakah kita golongan berisiko yang boleh mendapat demam kepialu?
Demam kepialu (atau typhoid fever) adalah satu penyakit akut yang mana pesakit menghadapi demam yang disebabkan oleh jangkitan sejenis kuman yang dikenali sebagai Salmonella typhi. Kekadang penyakit ini boleh juga disebabkan oleh sepupu bakteria ini yang namanya Salmonella paratyphi. Jangkitan yang disebabkan oleh Salmonella paratyphi ini tidak seteruk yang disebabkan oleh Salmonella typhi.
Bagaimanakah cara jangkitan ini merebak?
1) Kuman (bakteria) ini disebarkan dari pembawa (manusia juga) melalui air atau makanan. Kemudian ia disebarkan kepada orang lain yang terdedah atau memakan minum air atau makanan tersebut.
2) Pesakit yang mengalami penyakit akut juga boleh menyebarkan kuman ini melalui najis ke dalam air dan makanan yang tercemar. Bakteria ini mampu hidup berminggu-minggu dalam air dan najis yang kering.
Nota: 3-5% daripada pesakit yang mengalami demam kepialu akut mungkin akan menjadi pembawa kuman ini. Mereka ini membawa kuman ini dalam badan mereka untuk jangka waktu yang lama tetapi tidak menunjukkan apa-apa simtom (gejala). Oleh itu, mereka ini boleh menjadi punca penyakit ini/ wabak demam kepialu di masa akan datang.

Apakah simtom demam kepialu?
Biasanya pesakit akan menunjukkan simtom selepas 1-2 minggu terdedah kepada kuman. Penyakit ini akan berlarutan selama 3-4 minggu.

Simtom yang biasa terjadi:
Demam (40oC)
Sakit-sakit & sengal seluruh badan
Lemah-lemah badan/ letih
Sakit kepala
Kurang selera makan
Sakit perut dan sembelit – minggu pertama
Cirit-birit- (minggu ketiga)

Bagaimana demam kepialu didiagnos?
Sample daripada darah (minggu pertama), najis (minggu kedua- ketiga) dan urin (selepas minggu ketiga) akan diperiksa di makmal bagi mendiagnos jangkitan ini.

Bagaimanakan demam kepialu dirawat?
Doktor akan memberikan antibiotik yang sesuai untuk membunuh bakteria Salmonella. Di samping itu, doktor juga memberikan rawatan lain yang diperlukan: ubat demam, iv drip dan lain-lain. 
Dengan rawatan yang tepat dan cepat, peluang untuk sembuh adalah cerah. Sekiranya tidak dirawat, pesakit boleh kehilangan nyawa.

Apa perlu dilakukan sekiranya anda ada simtom yang disebutkan?
1. Cepat-cepatlah dapatkan rawatan doktor sekiranya anda mengalami demam, cirit-birit dan sakit perut. Sekiranya rawatan tepat dan cepat diberikan, majoriti pesakit akan menunjukkan simtom yang berkurangan dalam 1-2 hari dan selalunya sembuh dalam 7-10 hari.
2. Usah takut untuk mengambil antibiotik yang doktor berikan kerana kuman ini hanya akan mati dengan antibiotik. 
3. Sekiranya anda mengidap penyakit ini secara kronik, doktor akan memberikan antibiotik untuk jangka masa yang panjang atau rawatan lain yang diperlukan.

Langkah-langkah pencegahan:
1. Jaga kebersihan, basuh tangan dengan sabun dan air bersih selepas ke tandas, merawat pesakit.atau menyentuh barang tercemar.
2. Minum air yang telah dimasak.
3. Makan makanan yang baru dimasak.
4. Basuh semua sayur-sayuran dan buah-buahan dengan air bersih sebelum dimakan.
5. Berhati-hati memilih makanan atau beli dari gerai dan pengendali makanan yang bersih. Sebaik-baiknya kurangkan atau elakkan makan di luar.
6. Tutup semua makanan dan air daripada dihinggapi lalat.
7. Gunakan penyepit, senduk, sudu atau garpu yang bersih untuk mengambil makanan.
8. Bersihkan kawasan rumah bagi menelakkan lalat membiak.
9. Pastikan anda gunakan tandas yang sempurna.
10. Sekiranya anda akan melawat tempat-tempat yang endemik dengan typhoid, pastikan anda ambil vaccine terlebih dahulu.


Yang terbaiknya jika boleh, kurangkan makan di luar dan pastikan tahap kebersihan ditingkatkan hatta di rumah sekalipun.

Sekarang tengah heboh tentang demam kepialu yang melanda negara terutama di Kuala Lumpur. Adakah kita golongan berisiko yang boleh mendapat...

4 comments:

Pengalaman Mengatasi Masalah Period Tidak Teratur Dan Jerawat Naik Mendadak

10/21/2015 emalin mohd 0 Comments

TESTIMONI 008: KHAIRIAH ZAINOL ABIDIN


Assalamualaikum.
Kisah cinta Kay bermula bila Kay menghadapi masalah period yang tidak teratur, dan jerawat naik mendadak disebabkan hormon yang tak seimbang dan resdung sejak sekolah menengah. Kulit muka kusam dan tidak ceria..,tidak sekata... 

Kay mula ambil shaklee pada 2013 setelah berhabis beribu jugak rasanya jika dikumpulkan ketika membeli pelbagai produk dan ke SPA untuk menangani masalah ini.

Alhamdulillah.. sejak ESP dijadikan minuman harian dan tidak pernah skip makan GLA,AlFALFA,B Complex,Vita C. Period Kay walaupun lambat untuk kembali normal seperti wanita lain.. Kay pernah jugak rasa nak stop makan selepas setahun takde perubahan.. tapi upline bagi semangat n teruskan makan. Katanya.. ada yg makan 3 tahun baru period ok. Kay tawakkal sahaja.. berharap bulan2 berikutnya.. period cantik.. alhamdulillah.. memang betul.. sekarang hampir setahun juga.. period Kay dh datang tiap bulan,kulit berjerawat semakin lama semakin kurang,parut2 makin pudar.. Simptom2 resdung juga semakin surut. Kalau tak.. kay memang rajin selsema sepanjang tahun.. berbulan bulan.. selsema tak berhenti. 

Alhamdulillah. Syukur.. walaupun lambat kenal shaklee.. Kay dah tekad takkan cuba produk lain lagi.. InsyaAllah.. doakan Kay dapat menimang cahayamata pula selepas ini.. Terima Kasih semua. 
kiki emoticon
.

Teruja dengan cerita beliau? Like cerita beliau di SINI

Jika anda mempunyai masalah yang sama seperti di atas, hubungi:
Pn Emalin Mohd (SMS / Whatsapp)
0192500978

TESTIMONI 008: KHAIRIAH ZAINOL ABIDIN Assalamualaikum. Kisah cinta Kay bermula bila Kay menghadapi masalah period yang tidak te...

0 comments:

Penyakit Kayap dan Penawarnya

10/21/2015 emalin mohd 2 Comments

TESTIMONI 005: SITI NORHAYATI ABDUL HALIM





Ingat lagi Ramadhan 2011, tragedi diserang penyakit kayap. kene tang muke plak tu. Habis separuh muke sebelah kanan melepuh2. Masuk Wad 5 hari sebab effect pada mata jugak. Makan ubat Anti-Viral Acyclovir 5x sehari. So, mmg tak boleh menunaikan ibadah berpuasa langsung! 

Lepas kene discharge, selain teruskan makan Acyclovir dan sapu dalam mata, Along Hadhatina Mkb bagi makan NUTRIFERON.

NUTRIFERON ni untuk boost balik sistem imunisasi yang dah jatuh/lemah. Alhamdulillah, berkat kuat semangat nak sembuh dan tak henti consume ubat & supplement Shaklee dari Along, kayap-kayap tersebut bertempiaran lari meninggalkan muke.. 

LECITHIN pun consume jugak lepas tu sebab kayap ni tinggalkan parut hitam kat kawasan yang di'jajah' kayap tu. Memang jadi "two Face" bile daftar masuk LLB di UiTM. Belajar tetap Belajar. Ubat makan jugak. Dalam 5 bulan berturut-turut makan LECITHIN dan juga B COMPLEX, warna kulit muka dah sekata balik. Dah takde 'two face'.

Thanks to Emak Hajjah Nur Huda yang tak henti2 menjaga kakak time berkayap tu, Along- sebab buat research pasal kayap and bagi supplement SHAKLEE NUTRIFERON, LECITHIN & B COMPLEX tu... serta adik beradik laien yang menggembirekan hati dengan menggelar kakak si KAYAPA. Kikikikiki~

Bila sakit jangan risau, YAKIN PADA ALLAH. Sebab setiap sesuatu tu datang dari Allah. Bila dah cukup time, Allah akan ambil balik yang didatangkan tu. Kayap ni die bagi, then bile dah usaha dan YAKIN PADA DIA akan sembuhkan, dia ambil balik kayap tu. FAITH IS EVERYTHING!

HAppy Sayyidul Ayyam. Zikir Hari Ini: Ya Allah.

Teruja dengan cerita beliau? Like cerita beliau di SINI

Jika anda mempunyai masalah yang sama seperti di atas, hubungi:
Pn Emalin Mohd (SMS / Whatsapp) 0192500978

TESTIMONI 005: SITI NORHAYATI ABDUL HALIM Ingat lagi Ramadhan 2011, tragedi diserang penyakit kayap. kene tang muke plak tu. Ha...

2 comments:

Testimoni Berjaya Hamil Dengan GLA Shaklee dan Set Kesuburan

10/18/2015 emalin mohd 8 Comments

TESTIMONI 004: NURUL AIN NAJWA ROSLI


Assalammualaikum wbt.

Nama saya Nurul Ain Najwa Rosli, sudah berumur 28 tahun pada bulan November ini. Actually saya adalah staff kepada Master Hadhatina dan Master Kamarul. 

Alhamdulillah, saya juga telah diberi peluang oleh mereka untuk saya kongsi testimoni saya kepada semua. Bagi saya cerita saya ini akan memberi inspirasi kepada semua pasangan yang baru berkahwin dan yang ingin mempunyai zuriat. Sebelum saya bercerita dengan lebih lanjut, saya juga seorang SID yang baru mendaftar pada tahun ini. Saya memang sangat menyukai Shaklee ini sebelum saya mendaftar sebagai ahli lagi.


Saya ingin bercerita tentang pengalaman dahulu sebelum mempunyai anak lagi. Alkisahnya bermula sebelum saya menjadi ahli Shaklee. Untuk makluman, saya berkahwin pada 13 September 2013. Memang sebelum saya berkahwin lagi saya mempunyai masalah haid yang tidak teratur atau lebih dikenali sebagai masalah hormon yang tidak stabil.

Orang cakap jika kita mengalami masalah di atas, agak sukar untuk hamil. Memang benar pada saya,setelah tunggu hampir 3 bulan, saya masih tidak hamil dan period saya pun masih tidak teratur.


Sampailah satu hari tu, kawan saya consult saya untuk ambil Set Kesuburan Shaklee. Dalam set kesuburan tu ada 3 produk yang perlu saya ambil iatu GLA Complex, Alfalfa Complex dan ESP. Apa salahnya saya mencuba kan. Ni pun atas sokongan suami saya jugak. 

GLA Complex tu saya ambil untuk menjadikan hormon saya stabil dan period saya akan teratur. Ia mengandungi Vitamin E dan gamma linolenic acid (GLA) yang juga memperbaiki simptom PMS seperti kesakitan dan hilang mood. 

Alfalfa Complex pula membantu atasi masalah keputihan, masalah haid yang tidak teratur atau senggugut/ sakit pinggang yang melampau tatkala di datangi haid. 

Akhir sekali, saya ambil ESP yang sangat disukai ramai ni. ESP merupakan salah satu produk untuk membantu dalam meningkatkan kesuburan yang mana penting dalam persediaan rahim menerima janin.


Sangat bersyukur setelah 3 bulan konsisten mangambil set kesuburan ini, memang period saya kembali teratur setiap bulan dan saya telah dikejutkan dengan berita gembira yang saya telah hamil anak pertama pada masa itu.

Dahulunya lama kami berdua sahaja then selepas itu Alhamdulillah kami telah bertiga.
Saya fikir saya memang tidak boleh hamil, tapi Allah itu maha berkuasa. Saya juga sedang hamil anak kedua. Saya bersyukur sangat kerana diperkenalkan dengan Shaklee. Vitamin Shaklee ini hanyalah sebahagian daripada usaha sahaja. 

Taraf kesihatan pada suami isteri turut menjadi faktor utama kesuburan, dan pastinya rezeki ini datang dari Allah Yang Maha Esa. Amin.


Love U Shaklee 


Teruja dengan cerita beliau? Like cerita beliau di SINI

Jika anda mempunyai masalah yang sama seperti di atas, hubungi:
Pn Emalin Mohd (SMS / Whatsapp) 0192500978

TESTIMONI 004: NURUL AIN NAJWA ROSLI Assalammualaikum wbt. Nama saya Nurul Ain Najwa Rosli, sudah berumur 28 tahun pada bulan...

8 comments:

Hb Rendah Pada Ibu Hamil Dan Cara Mengatasinya

10/16/2015 emalin mohd 4 Comments

TESTIMONI 003: SITI AISHAH


Assalamualaikum w.b.t.

Nama saya Siti Aishah Binti Mohamad. Umur 24 tahun. Saya seorang surirumah sepenuh masa dan ibu kepada seorang anak perempuan berusia 5 bulan.

Saya dah amalkan Shaklee ni selama 9 bulan iaitu ketika usia kandungan saya 5 bulan. Punca saya ‘jatuh hati’ dengan Shaklee adalah disebabkan ‘hb’ saya ‘low’.... Bile ‘hb’ dah ‘low’, dengan tak lengahnye saya cari ape2 supplemen atau ubat jenis pil yang boleh bantu saya normalkan balik ‘hb’ saya tu.

Dengan bantuan Mr.Google, kebanyakan story-mory yang dipaparkan adalah kebaikan Shaklee. Haaaa nampak tak permainan Mr.Google kat situ? Die bagi saya petunjuk yang sangat tepat okeyh! Hihii..nak tahu sebab ape???

Secara kebetulan ex-teacher sains saya mase sekolah menengah dulu merupakan pengedar Shaklee. So, tak payah saya nak cari jauh2..depan mate dah ade pun..saya dapat info ni pun melalui ‘FB’ beliau.

Suatu hari tu, secara kebetulan saya nampak beliau post pasal cara mengatasi ‘hb low’ dengan mengambil supplemen Vita-Lea dari Shaklee. Dengan izin suami, tak lengah nyer saya terus order dan dapat memiliki set hamil dari Shaklee iaitu Vita-Lea, Vita C, B-Complex dan Ostematrik. Alhamdulillah, selepas 3 minggu amalkan set hamil Shaklee, ‘hb’ saya kembali normal. Cik Misi pun terkejut! Siap tanye lagi ape rahsianya. Hihihii..

Sepanjang preggy saya mengalami sakit2 badan terutamanya tulang belakang dan bahagian pinggang. Kadang2 tu tahan sakit sampai nak call tukang urut. Tapi, alhamdulillah dengan amalkan ostematrik secara konsisten hilang segala sakit2 badan. Terus tak jadi nak panggil tukang urut. Hahaa!

Saya terus amalkan Shaklee sehingga bersalin. Ketika saya dalam pantang, saya cuma tambah Zinc Complex. Haa nampak tak sebotol Shaklee boley tahan sehingga 5 atau 6 bulan. Tu yang best dan jimat. Walaupun bersalin secara normal, saya mengalami luke/koyak terlalu banyak/besar. Almaklum le baby 1st..hehee..

Sepanjang mengamalkan zinc complex dan supplemen shaklee yang lain, luka dan jahitan saya cepat sembuh. Semasa dalam pantang juga, perkara yang paling menakjubkan dan tak boleh saya lupekan malah buat semua orang terkejut apabila kepala anak saya jadi tegak je bila dukung, tak lembik atau telentok2...

Mase usia anak saya sebulan pulak, kaki anak saya jadi kuat apabila cuba didirikan. Jiran2 yang datang menziarah pun teruje melihatnya. Sampai mak mentue saya gelarnya ‘Baby Shaklee’ disebabkan telebih kalsium gaknya. Hahaa! Tu lah hakikatnya….

Ostematrik juga banyak membantu saya dalam penyusuan. Saya sentiasa amalkan ostematrik sebelum tidur. Bila tengah malam Miss B saya akan jadi bengkak sebab banyak susu. Sampai basah baju saya dibuatnya. Hihii.. Alhamdulillah rezeki anak saya untuk menikmati titisan emas ni secukupnya...

Vita C juga banyak membantu saya dari segi kulit muka. Sebelum amalkan Vita C Shaklee, kulit muka saya sangat kusam, betompok2 dengan parut jerawat dan tona kulit tak sekata...
Alhamdulillah, sejak amalkan Vita C Shaklee, kulit saya kembali sekata. Tak de dah tompok2/parut jerawat. Paling bestnya kulit semakin cerah dan jerawat pun malu2 nak keluar. Hihiii..

Itu lah pengalaman saya mengamalkan Shaklee sehingga hari ini. Tanpa Shaklee mungkin badan saya sentiasa jadi letih lesu dan tak bermaya. Terima kasih Shaklee kerana telah membuatkan saya jadi cantik secara sihat dari segi zahir dan batin.

Alhamdulillah…
Sekian terima kasih Shaklee… 


Teruja dengan cerita beliau? Like cerita beliau di SINI



Jika anda mempunyai masalah yang sama seperti di atas, hubungi:
Pn Emalin Mohd (SMS / Whatsapp) 0192500978

TESTIMONI 003: SITI AISHAH Assalamualaikum w.b.t. Nama saya Siti Aishah Binti Mohamad. Umur 24 tahun. Saya seorang surirumah ...

4 comments:

Segmen Bloglist Blogger Baru 1437H: HasrulHassan.com

10/15/2015 emalin mohd 5 Comments

Assalamualaikum. Jom join segmen kali ini. Mudah sangat. Klinik banner ye..

Segmen Bloglist Blogger Baru 1437H

Salam Maal Hijrah 1437H. Semoga penghijrahan kita lebih baik dari semalam.

Assalamualaikum. Jom join segmen kali ini. Mudah sangat. Klinik banner ye.. Salam Maal Hijrah 1437H. Semoga penghijrahan kita lebih ...

5 comments:

Cara Berhenti Merokok Dengan Mudah Tanpa Rasa Sakit

10/15/2015 emalin mohd 0 Comments


TESTIMONI 002: NASIRUDDIN SULONG


Assalamualaikum…Semangat Pagi semua

Nama saya Nasiruddin Sulong (51th), seorang suami dan bapak 6 org anak.

Disini saya ingin kongsikan pengalaman saya mengamalkan produk Shaklee yaitu VIVIX.

Saya seorang perokok tegar, awal saya merokok pada usia belasan tahun, hampir 30th lebih saya bergaul dengan nikotin…bayangkan 1 hari saya boleh habiskan 2 bungkus rokok Marlboro Light bahkan lebih…dah berapa banyak pembaziran yg saya lakukan dan juga merosakkan diri secara perlahan2 huhuhu sedihnya kalau ingat itu…

Dalam hati ada niat nak berhenti merokok tetapi selalunya gagal, kegagalan itu saya sendiri tak tau pasal apa hehee…

Sampai pada satu masa anak sedara saya perkenalkan Shaklee. 

5 September 2013 saya mulai mengkonsumsi VIVIX.. awalnya hanya untuk menjaga kesehatan aja & tidak ada maksud untuk berhenti merokok...saya minum 1sdt setiap mlm sebelum tidur…

Minggu pertama takde apa2 kesan hanya saja badan lebih bertenaga, masuk minggu kedua mulailah perasaan berkecamuk ada apa gerangan…kenapa dengan aku ni…kenapa rokok ni tak abis lagi dah 3hr dah ni…rasanya pun dah mulai hambar…setiap pagi biasanya aku minum nescafe tetapi sejak kebelakangan ini kenapa rasa nescafe ni pun jadi lain macam…mulai dari situ lah saya pun bulatkan tekad untuk berhenti merokok…niat sudah kuat nak berhenti dan semangat pun kena kuat juga…

Banyak ujian yang saya lalui dari kawan2 yang asik cakap “halah kejap je tu nanti jg sambung merokok lg hehehe” tetapi saya kuat kan diri dan mental saya untuk buktikan kalau saya boleh berhenti (lagi pun saya dah puas dah merokok hehehe)…

Ada doktor kata kalau nak berhenti merokok harus slow-slow tak boleh terus berhenti kerana nanti akan ada simptom2 setelah berhenti merokok ni seperti sakit kepala, selesma, batuk2 dan byk lg…tapi Alhamdulillah saya tak ada simptom2 itu kemungkinan dikarena VIVIX telah back up saya untuk tidak merasakan simptom2 tersebut…

Saya amalkan VIVIX selama 1bulan 15hari (1botol VIVIX je) setelah VIVIX habis saya minum VITALEA dan bila vitalea habis saya masih tetap minum lg tetapi tak selalu minum bila sang isteri tercinta ingatkan baru lah saya minum, Alhamdulillah dah 2thn saya berhenti merokok…sekarang ni saya just minum VITA-C sehari 1 biji je… 

 Terima Kasih Shaklee


Teruja dengan cerita beliau? Like cerita beliau di SINI.

Jika anda mempunyai masalah yang sama seperti di atas, hubungi:
Pn Emalin Mohd (SMS / Whatsapp) 0192500978

TESTIMONI 002: NASIRUDDIN SULONG Assalamualaikum…Semangat Pagi semua ☺ Nama saya Nasiruddin Sulong (51th), seorang suam...

0 comments:

Cara Mendapatkan Muka Licin Setelah Ditumbuhi Jerawat Batu Selepas Bersalin

10/14/2015 emalin mohd 0 Comments

TESTIMONI 001: LISA KELVIN



Salam buat semua,

Nama saya Lisa Laing. Saya seorang ibu dan surirumah. Pengalaman saya bersama Shaklee sangat mengembirakan saya dan keyakinan diri saya kembali bila berhadapan dengan orang. Tiada lagi perasaan rendah diri dan benci pada diri sendiri setiap kali melihat.

Perkongsian saya adalah berkaitan dengan kulit wajah saya yang bermasalah teruk selepas saya melahirkan anak pertama pada November Tahun 2010. Wajah yang bebas jerawat dan bersih licin tiba-tiba dipenuhi dengan jerawat yang sangat teruk. Lebih parah ia sakit bagaikan kulit terbakar bila dicuci.

Pelbagai produk dari harga murah hingga ratusan ringgit telah diguna untuk mengubati masalah jerawat saya. Namun tidak juga sembuh. Tetapi ia membuat muka saya ditumbuhi dengan lebih banyak jerawat,kulit muka kemerahan serta kulit terasa terbakar kepedihan setiap kali muka dicuci.

Saya pernah berjumpa Doktor pakar kulit swasta. Doktor memberitahu bahawa masalah saya timbul disebabkan Hormon Exchange selepas bersalin. Ubat yang dibagi doktor memang membantu tetapi bila tidak meneruskan pengambilan ubat yang dibagi doktor jerawat saya timbul dan lebih parah lagi jerawat muka saya semakin teruk. Bayangkan dalam 1 bulan perlu follow up 2 kali dalam 1 bulan. Dalam 1 bulan sahaja ratusan ringgit melayang tanpa kesan memuaskan. Saya sangat berputus asa.

Itulah kisah saya tanpa Shaklee.

Permulaan saya bersama Shaklee bermula apabila saya melayari internet. Banyak sangat testimoni berkaitan kebaikan Shaklee di internet. Hati saya tergerak untuk mencuba produk Shaklee.

(Jika tidak silap saya mula mengenali Shaklee pada tahun 2012.)

Saya merasa bersyukur sangat kerana Shaklee telah membantu saya dalam mengatasi kulit muka yang ditumbuhi jerawat teruk . Kini jerawat teruk bagaikan membakar wajah saya telah hilang buat selamanya. Terima Kasih sangat kepada pengasas Shaklee ini kerana telah mengeluarkan produk yang sangat terbaik.

Sekarang tanpa meneruskan pengambilan Shaklee kulit muka saya tetap sihat dan bebas jerawat. Ada pun jerawat timbul jerawat nakal yang datang sekejap sehaja.

( Hampir 1 tahun mulai 2014 tidak meneruskan pengambilan Shaklee kecuali ambil Vitamin C sahaja )

Lebih mengembirakan saya ialah sekarang saya tidak perlu guna makeup tebal bila berjumpa kawan. Kadang tanpa makeup pergi ke kedai.

Ini adalah senarai produk yang saya ambil:

1) Awal pengambilan hanya dengan Vitamin C dan ESP
2) Bulan seterusnya ada bajet saya tambah Alfafa
3) Ada bajet lagi saya beli GLA untuk bantu stabilkan hormon
4) Bulan seterusnya saya beli Vitamin E
5) Disebabkan saya tidak dapat guna sebarangan produk pencuci muka saya pun mencuba Enfuselle Gel Cleansing. Tidak memedihkan kulit muka saya.

Lihat sendiri testimoni saya. Gambar dulu dan terbaru sekarang (6/10/2015). Tanpa pengunaan berterusan tiada lagi jerawat teruk timbul walaupun saya baru lepas bersalin pada 2/8/2015.

Sekian.

Terima Kasih Shaklee.


Teruja dengan cerita beliau? Like cerita beliau di SINI

Jika anda mempunyai masalah yang sama seperti di atas, hubungi:
Pn Emalin Mohd (SMS / Whatsapp) 0192500978

TESTIMONI 001: LISA KELVIN Salam buat semua, Nama saya Lisa Laing. Saya seorang ibu dan surirumah. Pengalaman saya bers...

0 comments:

Percutian Percuma Ke Bali Untuk 2 Orang: Ketahui Caranya

10/13/2015 emalin mohd 0 Comments

TERBUKA KEPADA SEMUA SID* SUPERMOM DAN SEMUA CUSTOMERS PENGGUNA TEGAR SHAKLEE!!!



Rebut peluang untuk menangi percutian ke Bali untuk 2 orang dan juga hadiah-hadiah istimewa yang lain!

Cara-caranya?

Anda hanya perlu hantarkan

i) Kisah testimoni anda yang menarik sewaktu menggunakan produk Shaklee (wajib)..
ii) Gambar selfie bersama produk tersebut (wajib)..
iii) Dan gambar gambar berkaitan (optional) contohnya gambar sebelum dan selepas atau gambar-gambar yang berkaitan
Hantarkan kepada email : yoursupermom.office@icloud.com
....................................................................................................................
Bagaimana proses nak menang?
 
Peraduan ini terbahagi kepada 2 peringkat.
 
1 (Saringan Bulanan):
Bermula bulan Oktober, kita akan cari 3 pemenang setiap bulan berdasarkan testimoni (dengan bilangan likes terbanyak) untuk selama tiga bulan (Oktober sehingga Disember)
 
2 (Video Testimoni):
Kesemua 9 pemenang peringkat saringan ini akan dipanggil untuk sesi rakaman penghasilan video testimoni berdasarkan testimoni yang mereka kongsikan sewaktu peringkat pertama.
Kesemua video testimoni ini akan dipaparkan serentak melalui channel youtube yoursupermomHD, dan akan dipertandingkan.
 
Video yang memiliki jumlah view tertinggi pada 28 Febuari 2016 akan dinobatkan sebagai juara!!
........................................................................................................................
 
Setiap satu kisah testimoni dan gambar anda yang dihantar akan dikira satu penyertaan dan akan dipaparkan di pages fb: Supermom Shaklee Story. - Sila like pages berkenaan kerana segala info akan dikemaskini dari masa ke semasa di page berkenaan.

Anda boleh menghantar seberapa banyak penyertaan, dan setiap bulan 3 pemenang utama akan dipilih oleh pihak Supermom untuk melayakkan testimoni anda untuk dirakamkan dalam bentuk video seterusnya dipertandingkan ke peringkat kedua.

Pihak Supermom akan post testimoni penyertaan yang telah dihantar di page berkenaan, dan dari situlah akan dikenal pasti juara berdasarkan bilangan likes dan share terbanyak.
Penyertaan pada bulan Oktober tidak akan dipertandingkan untuk bulan November dan Disember. Bermakna setiap bulan akan dipertandingkan penyertaan baru bagi setiap bulan.
.....................................................................................................................
 
Apa hadiahnya? Berikut adalah hadiah-hadiah yang ditawarkan
 
Hadiah Utama : Percutian ke Bali untuk 2 orang
Tempt ke dua : TV 32 Inchi
Tempat ke tiga : Galaxy Tab
Tempat ke empat hingga ke sembilan : Hadiah saguhati Istimewa Supermom
 
Hadiah bulanan Peringkat saringan :
 
Oktober :
Tempat pertama : 1 X Vivix
Tempat Kedua : 1 X Collagen Powder
Tempat Ketiga : 1 X ESP
 
November:
Tempat pertama : 1 X Vivix
Tempat Kedua : 1 X Water Pitcher
Tempat Ketiga : 1 X Vitamin
 
Disember:
Tempat pertama : 1 X Vivix
Tempat Kedua : 1 X Water Pitcher
Tempat Ketiga : 1 X ESP
 
Maklumat lanjut akan di update dari masa kesemasa
*SID yang tidak pernah mencecah GUV = 600

Anda belum menjadi ahli? Rebut peluang ini! 
SMS / Whatsapp Pn Emalin Mohd 0192500978 sekarang.

TERBUKA KEPADA SEMUA SID* SUPERMOM DAN SEMUA CUSTOMERS PENGGUNA TEGAR SHAKLEE!!! # SupermomShakleeStory Rebut peluang untuk m...

0 comments:

5 Langkah Untuk Mendapatkan Kulit Cantik Secara Semulajadi

10/12/2015 emalin mohd 2 Comments

Siapa nak kulit cantik? Bukan wanita sahaja yang nakkan kulit cantik. Lelaki pun sama. Tapi yang penting kulit cantik dan sihat. Tak naklah kulit cantik tetapi menggunakan bahan-bahan berbahaya dan menyebabkan masalah kesihatan di kemudian hari.

Jom kita saksikan video ini! Yang pentingnya ia tidak melibatkan suntikan mahupun pembedahan.




Nak tahu tak produk yang dinyatakan di dalam video tersebut bukan sahaja menjadikan kulit bertambah cantik malah meningkatkan taraf kesihatan keseluruhan. Banyak sangat faedah yang bakal diperolehi jika mengamalkan produk tersebut.

Apa langkah yang terlibat untuk mendapat kulit lebih cantik & sihat?

Langkah 1 (VIVIX):
Melambatkan proses penuaan dengan anti oksidan yang tinggi. Ia juga menjadikan kulit lebih bermaya dan menghilangkan kulit kusam.

Langkah 2 (VITAMIN E COMPLEX):
Memperbaiki peredaran darah & perlindungan dari matahari dengan vitamin E. Ia juga mengelak dari kulit mengalami jeragat.

Langkah 3 (COLLAGEN POWDER):
Membantu menghasilkan kolagen keseluruhan badan seawal umur 18 tahun dengan memastikan kolagen mencukupi untuk satu badan. Ia akan memastikan ketegangan kulit pada keseluruhan badan serta menyegarkan muka dengan kelembapan yang mencukupi.

Langkah 4 (SUSTAIN RELEASE VITAMIN C):
Perlindungan antioksidan dan membantu dalam penghasilan kolagen untuk kesan yang lebih kuat. 

Langkah 5 ( ESP):
Membekalkan protein yang mencukupi dengan protein organik yang mengandungi 9 asid amino yang diperlukan oleh badan.


 
Cuba tengok kulit penceramah tersebut? Memang cantik, mulus dan cerah. Siapa nak?
Konsultansi percuma. Hubungi,
Pn Emalin Mohd (SMS / Whatsapp) 0192500978

Siapa nak kulit cantik? Bukan wanita sahaja yang nakkan kulit cantik. Lelaki pun sama. Tapi yang penting kulit cantik dan sihat. Tak naklah...

2 comments: